ALTINDAĞ BELEDİYESİNDEN ŞANLIURFA GEZİSİ

Yıllardır düzenlediği kültür gezileriyle Altındağlı vatandaşların ufuklarını açan ve binlerce Altındağlıya pek çok ilki yaşatan Altındağ Belediyesi, yeni dönem kültür gezilerine başladı. Altındağlılar, ?Peygamberler Diyarı? Şanlıurfa için yola çıktı.

27.09.2016 14:08:45 0
ALTINDAĞ BELEDİYESİNDEN ŞANLIURFA GEZİSİ

Yıllardır düzenlediği kültür gezileriyle Altındağlı vatandaşların ufuklarını açan ve binlerce Altındağlıya pek çok ilki yaşatan Altındağ Belediyesi, yeni dönem kültür gezilerine başladı. Altındağlılar, “Peygamberler Diyarı” Şanlıurfa için yola çıktı.

 

Uçakla gidilen Şanlıurfa gezisi Çamlık Kadın Eğitim ve Kültür Merkezimiz ile başladı. Ardından sırayı Karapürçek-1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerimizin eşleri aldı. Aralık ayının ilk haftasına kadar sürecek olan geziler kapsamında, her gün Ankara’dan kalkan Şanlıurfa uçağını Altındağlılar dolduracak. Şanlıurfa’ya daha önceki yıllarda olduğu gibi, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerimizin eşleri de gidecek. 6 yıldır düzenlenen Şanlıurfa gezilerine bu yıl 3200 Altındağlı katılacak.

 

Altındağlı vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine her geçen yıl gezilere götürülen Altındağlı sayısını artırdıklarını söyleyen Başkanımız Dr. Veysel Tiryaki “Geziye giden vatandaşlarımızın sayısının her yıl artması için çalışıyoruz ve hedeflerimizi büyütüyoruz. Altındağ’da şehir dışına çıkmamış, kültür gezilerine katılmamış kimse kalmayacak inşallah…” dedi.

“Biz insanları tatile götürmüyoruz. Bu turistik bir gezi değil. Gezilerin hepsi kültürel amaçlı… 25 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde kadınlara, 16 Gençlik Merkezi’nde ise gençlere verdiğimiz eğitimin bir parçası… Türkiye’de yaşayan herkesin Çanakkale’yi, Şanlıurfa’yı, Konya’yı mutlaka görmesi gerektiğine inanıyorum.” diyen Başkanımız, Altındağlı vatandaşlara “hayırlı yolculuklar” diledi.

 

Altındağ Belediyesinin  ekonomisiyle çok güçlü bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Dr. Veysel Tiryaki “Eğer bu gezileri geziye çıkmadan kısa bir süre önce yapmak isterseniz, çok pahalıya geliyor. Ancak biz tüm gezi hazırlıklarımızı neredeyse bir yıl öncesinden yapıyoruz. Biletler ve konaklama için yıllık ve toplu pazarlık yaptığımızdan çok uygun fiyatlarla alıyoruz bu turları. Kimsenin parası çar çur olmuyor.” dedi.

 

Şanlıurfa gezisi kapsamında en iyi koşullarda ağırlanan ve en iyi yerlerde konaklayan Altındağlılar, Şanlıurfa’yı karış karış geziyor. İlk gün uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanı’na inen Altındağlı vatandaşların gezisi, Halepli Bahçe Mozaik Müzesi ve Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi ile başlıyor.

 

Geleneksel El Sanatları Merkezi’nde yöresel ahşap oymacılığı, mozaik sanatı uygulaması, halı dokuması ve keçe yapımı gibi sanat dallarının uygulama atölyelerini gören Altındağlılar, daha sonra Hz. Eyyüp AS. makamını ve Hz. Eyyüp AS. Kuyusu’nu geziyor. Daha sonra sırasıyla Halilürrahman Gölü (Balıklı Göl), Halilürrahman Camii (Döşeme Camii), Ayn-Zeliha Gölü, Rızvaniye Camii, Hz. İbrahim Peygamber Mağarası ve Hasan Paşa Camii’ni gezen Altındağlılar, öğle yemeğinin ardından ise Selahattin Eyyübi Camii’ni, Urfa Kalesi, Urfa sokaklarını, Urfa Ulu Camii’ni, Mutfak Müzesi’ni geziyor. Ardından soluğu Urfa’nın tarihi ve turistik çarşılarında alan Altındağlılar, Kazaz Çarşısı’nı, Halı Pazarı’nı, Gümrük Hanı ve Bedesten’i gezerek alışveriş yapmayı da ihmal etmiyor. Geziden mutlu anılarla ve yeni dostluklarla ayrılan Altındağlı vatandaşlar, bol bol fotoğraf çekerek anılarını ölümsüz kılıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00