ALTINDAĞ BELEDİYESİNDEN 13 ŞEHİT AİLESİNE 13 EV

15 Temmuz günü şehit düşen vatandaşların ailelerini ilk günden beri yalnız bırakmayan Başkanımız Dr. Veysel Tiryaki, sözünü tuttu.

14.10.2016 13:39:45 0
ALTINDAĞ BELEDİYESİNDEN 13 ŞEHİT AİLESİNE 13  EV

15 Temmuz günü şehit düşen vatandaşların ailelerini ilk günden beri yalnız bırakmayan Başkanımız Dr. Veysel Tiryaki, sözünü tuttu. Şehitlerin ailelerine birer ev vereceğini açıklayan Başkanımız, düzenlenen anma ve anahtar teslim töreninde, şehit ailelerini evlerine kavuşturdu. Törende duygu dolu anlar yaşadı.

 

Terör saldırılarında şehit düşen Mehmetçiklerin de unutulmadığı programda, 13 Altındağlı şehit ailesi, yeni evlerinin anahtarlarına kavuştu. Cemil Meriç Kültür Merkezimizde düzenlenen anma töreninde göz yaşları sel oldu.

 

Başkanımız Dr. Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen anma törenine, devlet erkânı da büyük ilgi gösterdi. Programa İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Murat Alparslan ve Jülide Sarıeroğlu, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aziz şehitlerin huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti. 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ve şehit ailelerinin duygularını aktardığı duygusal film, salondaki herkesi derinden etkiledi.

 

Programda duygu dolu anlar yaşayan Başkanımız Dr. Veysel Tiryaki, konuşmasına “Biz, yıllar önce Yemen’de, Ürdün’de, Kafkaslar’da, Trablusgarp’ta, Çanakkale’de yüz binlerce şehit verdik, ağlamadık. Arkalarından türküler söyledik. Sarıkamış’ta binlerce şehidi buzlar altına gömdük, yine ağlamadık. Ulus olarak, millet olarak, vatan toprağı için şehit olmaya alışığız. Ancak 30-40 yıldır 3-5 soysuz yüzünden ağlıyoruz.” diyerek başladı.

 

Şehitlerin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceklerini belirten Başkanımız, “Bu program, bizi mahcup eden bir program… Çünkü biz şehitlerimiz adına ne yaparsak yapalım az olacağına inanıyoruz. Şairin dediği gibi, ‘Bu taşındır diyerek Kabe’yi diksem başına; Ruhumun vahyini duysak da geçirsem taşına; Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana…’ Biz de aynen böyle düşünüyor, onlar için ne yaparsak yapalım, haklarını ödeyemeyeceğimize inanıyoruz.” dedi.

 

Başkanımız, Belediye Başkanlığı yaptığı süre boyunca, FETÖ’ye Altındağ’dan bir karış toprak, Altındağ Belediyesi’nden bir kör kuruş para verilmediğinin de altını çizdi. Altındağ’da belediye tarafından verilmiş FETÖ’ye bağlı herhangi bir okulun ya da öğrenci yurdunun bulunmadığına da dikkati çeken Başkanımız, bu durumun asla tesadüf olmadığını vurguladı. Başkanımızın bu sözleri salondaki katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Başkanımız, Altındağ’da 140’tan fazla gazi olduğunu da hatırlatarak, şehit aileleri gibi gaziler ve onların aileleri ile de yakından ilgilenmeyi sürdüreceklerini söyledi. 50 yıl sonra doğacak olan çocukların bile 15 Temmuz’u unutmamasını isteyen Başkanımız “Bizim tek kitabımız, tek Peygamberimiz var. Başka bir rehbere ihtiyacımız yok” dedi. “15 Temmuz gecesi Yüce Allah bu memleketi, bu milleti korudu. Şükürler olsun…” diyen Başkanımız, bir kez daha tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ise, 15 Temmuz darbe girişiminin samimiyetle, doğruculukla ve sahicilikle atlatıldığı üzerinde durdu. Bu hainlerin bu ülkeyi asla yıkamayacağını aktaran Bakanımız, millet ile devletin arasının 1 santim bile açık olmadığını vurguladı. Altındağ Belediyesi’nin çok anlamlı bir törene ev sahipliği yaptığını dile getiren Bakanımız, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

“Kıymetli belediye başkanımızın yaptığı örnek alınacak bir davranıştır. 12 yıldır samimiyetle, basiretle ve ehil bir anlayışla belediye başkanlığı görevini yapıyor ve büyük bir hizmet ortaya koyuyor. Biraz önce konuşmasında, bu tören dolayısıyla mahcup olduğunu söyledi. Sözün aslı ve asaleti burada… Bu sözün ne anlama geldiğini biz çok iyi biliyoruz. Şehit ailelerine ne yaparsak yapalım az olduğuna inandığımız için, kendimizi mahcup hissediyoruz. Başkan Tiryaki yolu açtı, örnek olmasını diliyorum ve kendisine çok teşekkür ediyorum.” 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise “Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bir kez daha birlik olmayı, bayrağa sahip çıkmayı öğrendik. Milletimizin kıymetini bilmeliyiz. Milletimiz ile devletimiz bu zorlu süreçte el ele oldu. Başkan Tiryaki’yi tebrik ederim. Kendi ilçesinde bulunan şehit ailelerine sahip çıktığı için Allah ondan razı olsun. ” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından şehitler Celalettin İbiş, İbrahim Ateş, Mesut Acu, Mucip Arıgan, Muzaffer Aydoğdu, Suat Aloğlu, Yıldız Gürsoy, Yusuf Elitaş, Yaşar Yavaş, Salih Eroğlu, Okan Taşan, Savaş Batu ve Eyüp Öksüz’ün aileleri, alkışlar ve gözyaşları eşliğinde sahneye geldi. Evlerinin anahtarlarını ve tapularını teslim alan şehit yakınları, ayakta alkışlandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI 

HABER:ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00