ALTINDAĞ BELEDİYESİ KÜLTÜR GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Altındağ Belediyesi tarafından 8 yıldır sürdürülen kültür gezilerinin kapsamı her geçen yıl daha da genişliyor. Konya, Çanakkale, İstanbul, uçakla Şanlıurfa ve Mardin gezilerinden sonra, bu yıl Edirne?de gezi programına dahil edildi.

13.05.2015 16:36:02 0
ALTINDAĞ BELEDİYESİ KÜLTÜR GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Altındağ Belediyesi tarafından 8 yıldır sürdürülen kültür gezilerinin kapsamı her geçen yıl daha da genişliyor. Konya, Çanakkale, İstanbul, uçakla Şanlıurfa ve Mardin gezilerinden sonra, bu yıl Edirne’de gezi programına dahil edildi.

Bu yıl 1500 kişi Edirne’yi gezecek

Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri üyelerinin arasından bilgisayarla çekilen kuradan çıkan Altındağlı kadınlar, Osmanlı İmparatorluğu’na uzun yıllar başkentlik yapmış, Osmanlı’nın ve Mimar Sinan’ın en güzel ve görkemli eserlerini barındıran Edirne’yi gezmek için yola çıktı. Gezinin ilk kafilesini Zübeyde Hanım ve Sakarya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri oluşturdu. 100 kişilik kafile, dün gece sevdikleri tarafından heyecanla uğurlandı.

Camiiler ve köprüler şehri Edirne…

Altındağlı kadınların Edirne ziyareti 1 gün sürecek. Edirne’de ilk ziyaret Osmanlı padişahı II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı, Sinan'ın 90 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii ile başlayacak. Altındağlı kadınlar daha sonra Balkan Savaşları'nda Bulgarlar tarafından kuşatılan Edirne şehrini 5 ay 5 gün boyunca savunan Osmanlı askeri Şükrü Paşa’nın anıtını ziyaret edecek, ardından yine mimari bir şaheser olan 3 şerefeli camiyi ziyaret edecek.

Sultan 2. Mahmud tarafından yapımına başlanan, oğlu 2. Abdülmecid tarafından bitirilen, 200 yıllık tarihi ve görkemiyle görenleri büyüleyen Meriç Köprüsü ile Karaağaç Köprüsü’nü de gezecek olan Altındağlı kadınlar, daha sonra Türkiye ve Yunanistan arasındaki Pazarkule Sınır Kapısı’nı görecek.

Mimar Sinan’ın eserleri ziyaret edilecek

2. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi’nin ardından, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Edirne Sarayı’na yaptırılan Adalet Kasrı’nı, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Fatih Köprüsü’nü ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Saray Köprüsü’nü gezecek olan Altındağlı kadınlar, yine Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden biri olan Ulu Camii’yi (Eski Camii) de ziyaret edecek. Altındağlı kadınların Edirne’deki son durağı ise tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı yer olan, Kırkpınar Güreş Alanı olacak.

Altındağlılara konforlu hizmet

Altındağlı kadınlar gezi boyunca en iyi koşullarda ağırlanacak. Öğlen yemeğinde Edirne’nin meşhur ciğer tavasından yiyecek olan Altındağlılar, rehberleri eşliğinde Osmanlı İmparatorluğu’nun en güzel eserlerini yakından görme, köprüler ve camiiler şehri Edirne’yi tanıma fırsatı bulacak. Altındağlı kadınlar gezinin ikinci gününde ise İstanbul’u fethedecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78