Almanca bilen müşteri deneyim merkezi çalışanları aranıyor

Tempo BPO’nun Çalışan ve Kültür Departmanı Direktörü Tuğçe Hünkâr, müşteri deneyimi yönetimi alanında şu anda en çok Almanca bilen çalışan arandığını söylüyor.

Gençlik Haberleri 19.09.2023 10:13:00 0
Almanca bilen müşteri deneyim merkezi çalışanları aranıyor

Tempo BPO’nun Çalışan ve Kültür Departmanı Direktörü Tuğçe Hünkâr, müşteri deneyimi yönetimi alanında şu anda en çok Almanca bilen çalışan arandığını söylüyor.

 

Müşteri deneyimi yönetimi, çalışanların son yıllarda rağbet gösterdiği çalışma alanı olmaya devam ediyor. 20 yılı aşkın tecrübesiyle müşteri deneyimi yönetimi ve bilgi teknolojileri alanlarında hizmet veren iş süreçleri dış kaynak firması Tempo BPO’nun Çalışan ve Kültür Departmanı Direktörü Tuğçe Hünkâr, müşteri deneyimi yönetimi alanında şu anda en çok Almanca bilen çalışan arandığını söylüyor. “Türkiye’de kaynağın yaygın olması birinci etken” diyen Hünkâr, “Sonrasında İngilizce, Fransızca ve Flemenkçe sayılabilir” diye ekliyor.

 

“Dil yetkinliği beklentimiz oldukça yüksek”

 

Aranan çalışanların dil yeteneğiyle ilgili de bilgi veren Tempo BPO Çalışan ve Kültür Departmanı Direktörü Hünkâr, şöyle konuşuyor:

“Müşteri deneyim merkezlerinde ana dil seviyesinde konuşabilen çalışanlara ihtiyaç duyuyoruz. Çalışanlar ana dili bu diller olan kişiler ile görüştükleri için dil yetkinliği beklentimiz yüksek seviyede. Birden fazla dil konuşabilen kişiler oldukça avantajlı hale geliyor. Dil seviyeleri çeşitli sınavlar ile ölçüldüğü gibi mülakatları doğrudan ilgili dilde gerçekleştirerek de uygunluklarını test edebiliyoruz.”

 

“İki dil bilen adaylara öncelik veriliyor”

 

İkinci dil bilmenin avantajlarına da değinen Hünkâr, “Kesinlikle bu adaylara işe alımlarda öncelik veriliyor. Bir kişi birden fazla dilde hizmet verebiliyorsa bizim için çok daha tercih edilebilir oluyor” diyor. Adayın yurt içinde ya da yurt dışında yaşaması fark eder mi sorusuna ise Hünkâr, şu yanıtı veriyor: 

“Bu konu tamamen proje şartlarına bağlı. Yüzde 100 uzaktan çalışan projeler için dünyanın her yerinden çalışmak mümkün. İyi bir internet altyapısı yeterli. Konsolosluklar gibi güvenlik konusunda hassas olan kurumlar için yürütülen projelerde ise güvenlik sebebi ile ofis çalışması gerekli olabiliyor.”

 

“Tempo BPO en çok Almanca hizmet veriyor”

 

Yabancı dil bilen adayların müşteri deneyimi yönetimi alanında çalışmasının avantajlarıyla ilgili de bilgi veren Hünkâr, “Türkçe işlere oranla 2-3 kat fazla gelir elde edebiliyorlar. Daha esnek saatlerde çalışabiliyorlar” diyor. İngilizce’den sonra sektörün en çok ihtiyaç duyduğu dillerin ise Almanca ve Fransızca olduğunu belirterek “Yavaş yavaş Arapça ve Rusça da talep edilmeye başlandı” açıklamasını yapıyor. Hünkâr, Tempo BPO’da hizmet verilen dillerle ilgili ise şunları söylüyor:

“Tempo BPO en çok Almanca hizmet veriyor. Bunun dışında, Fransızca, Rusça, Arapça ve İngilizce de hizmet veriyoruz. Birden fazla dilde hizmet verebilen çalışan sayımız şu an çok yüksek değil. Bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19