ALİAĞA PETKİM: 75 – PINAR KARŞIYAKA: 94

ALİAĞA PETKİM, EVİNDE KARŞIYAKA'YA KAYBETTİ

Spor 10.11.2013 21:06:03 0
ALİAĞA PETKİM: 75 – PINAR KARŞIYAKA: 94

Salon: Aliağa Belediyesi Enka

 

HAKEMLER: Fatih Arslanoğlu, Ali Şakçı, Turgut Işık

ALİAĞA PETKİM: Sommerville 2, Randle 2, Melih 2, Marshall 22, Bora Hun 9, Ahmet 2, Ali  2, Ceyhun 16, Popovic 15, Serkan 3

PINAR KARŞIYAKA: Barış 17, Yunus Emre 6, Dixon 17, Batista 19, Diebler 6¸ Can 8, İnanç, Mutlu 2, Lyons 17, Soner 2, Onur, Mert

 

1.PERİYOT: 16-27

İLK YARI: 33-58

3.PERİYOT: 54-75

MAÇ SONU: 75-94

 

ALİAĞA- İZMİR (10.11.2013)- BEKO Basketbol ligindeki iki İzmir takımının mücadelesinden Pınar Karşıyaka galip ayrıldı. Potanın İzmir derbisinde Aliağa PETKİM, sahasında Pınar Karşıyaka’ya 75-94 mağlup oldu. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Pınar Karşıyaka, ilk periyodu 27-16 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan Karşıyaka, Aliağa PETKİM oyuncularının top kayıplarından da faydalanarak ilk yarıyı 33-58 skorla 25 sayı farkla tamamladı.

Üçüncü periyotta Marshall ve Popovic`in sayılarıyla farkı azaltmaya çalışan Aliağa Petkim`e, Barış ve Lyons`la karşılık veren Pınar Karşıyaka, 3. Periyodu 54-75 önde tamamladı. Son periyotta da farkı kapatamayan ev sahibi Aliağa PETKİM, parkeden 94-75 mağlup ayrıldı

 

MAÇ SONU GÖRÜŞLER

Karşılaşma sonrası görüşlerini medya ile paylaşan Aliağa Petkim asistan antrenörü Sinan Aksoylar, “İlk yarıda Karşıyaka takımının baskısı karşısında biraz zorlandık. Hem çok sayı yedik hem de hücum edemedik. Bu tarz takımlara karşı bu skorlardan geriden gelmek zor. İkinci yarıda ki mücadeleden dolayı oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

 

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise oynadıkları oyunla ilk yarıda maçı bitirdiklerini kaydetti. Sarıca, “Aslında ilk yarıda maçı bitirdik. İlk yarıda oynadığımız oyun, özellikle yaptığımız agresif savunma alkışı hak etti ve maçı da kolayladık” dedi.

 

Sarıca, ikinci yarıda konsantrasyonu sürdürmekte zorlandıklarını ifade ederek, “Zaman zaman hatalarımız oldu. Yani skorda belki ikinci yarıda gerideyiz ama sonuç olarak istediğimizi özellikle Apoel maçından önce almış durumdayız. Bugün için özellikle Barış Hersek’in ve Lyons (Leo Criswell)’ın verdiği katkı çok önemliydi.  İkisini de burada kutlamak istiyorum. Bütün maç boyunca konsantrasyonlarını kaybetmediler. Her oyuncumuzdan katkı almamız lazım. Daha iyi oynamak zorundayız. Eğer yukarıları hedefliyorsak, her gün daha güçlü olmak durumundayız. Şimdi de çok fazla vaktimiz yok. Çarşamba günü oynayacağımız Apoel Maçı var. Buna konsantre olup, hazırlıklarına başlayacağız.  Bütün takımı kutluyorum. Bundan sonra da Aliağa Petkim’e kalan diğer maçlarında başarılar diliyorum.” Dedi.

 

Pınar Karşıyaka oyuncusu Yunus Emre Sonsırma yaptığı açıklamada, “Çok iyi bir ilk devre oynadık farkı yirmi beş sayı kadar çıkardık. Ama 2. Devre istediğimiz gibi oynayamadık. Aynı savunmayı yapamadık ama ilk yarıdan aldığımız farkı tutmayı bildik. İyi bir galibiyet oldu bizim için.  Almamız gereken bir galibiyetti. Aliağa’lı oyuncuları ve antrenörleri tebrik ediyorum.” Dedi.

 

Aliağa PETKİM oyuncusu Serkan Menteşe ise, “Bu maçı kazanmak istiyorduk ama özellikle ilk periyotta, ev sahibi biz olmamıza rağmen, rakibimiz çok istekli ve aktif başladı. Ofansta gerekli her şutu attılar. Böyle olunca ilk periyot sonunda biraz oyundan düştük. İkinci periyotta iyice dağılmıştık zaten. Devre arasında olabildiği kadar kendimizi toplamaya çalıştık ama fark eritebileceğimiz bir durumda değildi veya eritmek için gerekeni yapamadık. Yapacak bir şey yok. Önümüzdeki maçlardan daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız.” Dedi. 

 ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88