Aliağa Belediyesi’nin 2026 Yılı Bütçesi Onaylandı
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısını görüşmek üzere ikinci birleşim ile toplandı. Gelir-Gider denkliği sağlanarak oluşturulan 2026 yılı bütçesi 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin edildi.
İzmir-Aliağa (15.10.2025) –
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısını görüşmek üzere ikinci birleşim ile toplandı. Gelir-Gider denkliği sağlanarak oluşturulan 2026 yılı bütçesi 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin edildi.
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı ikinci birleşimi belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Birleşimde ilk oturumdaki oylamada Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2026 Mali Yılı Performans Programı ile 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı görüşüldü. Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesi 5 milyar 577 milyon TL olarak öngörülerek oy birliği ile kabul edildi.
2026 Mali Yılı Fonksiyonel Sınıflandırmanın müdürlük düzeyine göre gider bütçesinde en yüksek bütçe 1 milyar 513 milyon 200 bin TL ile Fen İşleri Müdürlüğüne ayrıldı. Müdürlük düzeyinde gider bütçesi oylamasında Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Özel Kalem Müdürlüğü bütçeleri oy çokluğu ile kabul edilirken 21 müdürlüğün bütçesi oy birliği ile kabul edildi.
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı ikinci birleşimi, toplantıya katılmayan meclis üyesinin mazeretinin oylanması, dilek ve temenniler ile devam etti. Toplantı, bir sonraki meclisin 4 Kasım 2025 Salı günü saat 18.00’de toplanmasına karar verilmesiyle son buldu.
ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR/ALİAĞA
-
1
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Midyat İlçesinde Toplu Açılış Yaptı
-
2
AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANLIĞI'NDAN ''MARDİN VEFA İFTARI''PROGRAMI
-
3
Bakan Işıkhan, Mardin’de Ziyaretlerde Bulundu
-
4
Mamak’ta İlkokul Öğrencilerine Ekolojik Eğitim
-
5
Mehmet Dicle: ''Niksar Merkezli Deprem Hepimizi Derinden Endişelendirdi''
-
6
Mardin'de Fakülte Uygulama Alanında Yerel Üzüm ve İncir Çeşitlerinin Dikimi Gerçekleştirildi
-
7
Fields madalyalı matematikçi Türkiye’de konferanslar verecek
-
8
Türk Dünyası’ndan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret
-
9
Ortadoğu Gerilimi Otomobil Fiyatlarına Yansıyacak
-
10
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne YÖKAK’tan 5 Yıllık Tam Akreditasyon
-
11
ABB’DEN, İFTARA YETİŞEMEYEN VATANDAŞLARA MOTOKURYELERLE KUMANYA DAĞITIMI
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65



