Aliağa Belediyesi`nde Temsilci Seçimi

Aliağa Belediyesi'nde Mayıs ayında imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından Belediyedeki kadrolu işçiler İşyeri temsilciliği seçimi için sandık başına gitti. Seçimin ardından Sendikanın Aliağa Belediyesi işyeri temsilcileri belirlendi.

Belediye Haberleri 18.09.2013 07:11:52 0
Aliağa Belediyesi`nde Temsilci Seçimi

Aliağa Belediyesi’nde Mayıs ayında imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından Belediyedeki kadrolu işçiler İşyeri temsilciliği seçimi için sandık başına gitti. Seçimin ardından Sendikanın Aliağa Belediyesi işyeri temsilcileri belirlendi.

Aliağa Belediyesi’nde örgütlü bulunan DİSK Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şubeye bağlı Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilciliği seçimi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. 96 kadrolu çalışandan 86 kadrolu işçinin oy kullandığı seçim sonucuna göre işyeri Temsilciliğine Doğanşah Aydın, Kıymet Yorulmaz, Murat Aktaş, Murat Gel ve Sinan Uğur seçildi. Seçimde 2 oy ise geçersiz sayıldı. 
 
ALİAĞA İŞYERİ TEMSİLCİLERİNDEN BAŞKAN OĞUZ’A ZİYARET
Sendikanın Yeni işyeri temsilcileri Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u makamında ziyaret etti. Hazırladıkları çalışma planı ve gerçekleştirecekleri faaliyetlerle ilgili bilgileri Başkan Oğuz’la paylaşan temsilciler işçiler adına Başkan Oğuz’a çiçek takdim etti. 
 
İşyeri Baştemsilcisi Doğanşah Aydın, emeğin mücadelesine her zamanki gibi kararlılıkla devam edeceklerini, Aliağa Belediyesi işçileri olarak birlik ve beraberlik içerisinde var olan kazanımları korumak ve yeni kazanımlar elde etmek için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. 
 
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, iş barışının yıllardır korunduğu bir Belediye’de birlikte hizmet ürettiklerini ifade ederek, “Aliağa belediyesi, gerek toplu sözleşme sürecinde gerekse öncesinde ve sonrasında iş barışı ve huzurunun olduğu örnek bir kurum. Hep birlikte Aliağa halkına hizmet üretmenin gayesi içindeyiz. Tüm işçi kardeşlerime, çalışanlarıma Aliağa belediyesi’ne ve kentimize katkıları için teşekkür ediyorum” dedi. 
 
TOPLU SÖZLEŞME MAYIS AYINDA İMZALANMIŞTI
DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’ lu Şubeye bağlı Aliağa Belediyesi işyerinde 96 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Mayıs ayında DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun da katıldığı törende Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube yönetimi arasında imzalanmıştı. Toplu iş sözleşmesi 1 Mart 2013 ile 28 Şubat 2015 dönemini kapsıyor. Sözleşme ile; 1. Yıl için ücretlere yüzde 15 zam, 2. Yıl ise enflasyon artı 2 puan zam oranı getirilmişti.
 
ARTUKLU HABER AJKANSI-ALİAĞA/İZMİR
 

30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04