AKYOL:``ÜRETİMSİZLİK HAT SAFHAYA ULAŞTI``

Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) Genel Başkanı Mehmet Akyol Kazan İlçesi?nin Ahi köyü?nde tarla başında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ? Türkiye?nin sorunları arasında ilk sırayı üretimsizlik ve verimsizlik teşkil

19.10.2015 12:30:27 0
  AKYOL:``ÜRETİMSİZLİK HAT SAFHAYA ULAŞTI``

Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) Genel Başkanı Mehmet Akyol Kazan İlçesi’nin Ahi köyü’nde tarla başında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada,   “ Türkiye’nin sorunları arasında ilk sırayı üretimsizlik ve verimsizlik teşkil etmektedir “ dedi.
     Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu yönetim kurulu toplantılarını değişik yerlerde yapmaya devam ediyor. İlk yönetim kurulu toplantısını Altın köy’de yapan BAŞKON yöneticileri ikinci toplantısını Işık dağı ’nın zirvesinde, daha sonra Ulucanlar Eski Cezaevi ve ASO toplantı salonunda yaparken son toplantısını da Kazan İlçesi’nin Ahi köyünde yaptılar.
     Toplantıdan önce tarla başında bir basın açıklaması yapan kuruluşun Genel Başkanı Mehmet Akyol şunları söyledi: “ Görülmeyen, hissedilmeyen fakat gizliden gizliye tehlikeli bir boyut kazanan  ÜRETİMSİZLİK  kapanmaz yaraların açılmasına neden olacaktır.
   Bir tarım ülkesi olarak Türkiye; mercimeği, buğdayı, eti, bazı meyve ve sebze ürünlerini  ithal ediyorsa bir sorun var demektir.
     Bunun temel nedenlerinden birisi köyden şehre göçtür.  Bu da yetmiyormuş gibi mevcut hükümet Büyükşehir Belediyesi Yasası’nı çıkararak köyleri mahelle yapmış, bu bağlamda köylerin hürriyeti elinden alınmış, bu uygulama üretimin tamamen azalmasına neden olmuştur.  Şehirli sayılan vatandaş psikolojik olarak etkilenmiş, köyünde kalıp ata yadigârı tarlalarını, bağlarını-bahçelerini ekip biçmez olmuştur.
     Bir başka sıkıntı da emekli olanlar bile köylerine gitmeyip kahve köşelerinde ömür tüketmektedirler.  Bu genç emeklilere maddi imkanlar vererek, köylerine dönmelerini sağlamak, ev yapmaları için arsaları yoksa ev yapacakları yer tahsis etmek, hayvancılık yapması için teşvik etmek, tarlasında- bahçesinde iş yapacaksa faizsiz kredi vermek suretiyle maddi destek sağlamak hükümetlerin asli görevi olmalıdır.
                                     ***
    BAŞKON olarak bizim hedeflerimiz; okumak, çalışmak, üretmek ve verimliliği arttırmaktır.  Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için hazırladığımız projelerimiz mevcuttur.
     Belki piyasalarda şimdilik hissedilmese bile yakın bir zamanda üretmememizin sıkıntısını hep birlikte göreceğiz; özellikle de gelecek nesillerimiz acısını çekecektir.
     Bunun için BAŞKON olarak şimdiden çeşitli projeler hazırlayıp devlet yetkililerin tedbir almaları yönünde uyarı mahiyetinde girişimlerde bulunmaktayız.  Örneğin ŞEHİRDEN KÖYE DÖNÜŞ projesi hazırladık. Bu proje binlerce gencin iş sahibi olup üretime katkı sağlamaları, binlerce emeklinin köyüne dönüp hayatlarını renklendirmek suretiyle verimli hale gelmelerini sağlayacaktır. “

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00