AKÜLÜ ARAÇ HAYALİ GERÇEK OLDU!

Alanya?nın Türktaş mahallesinde yaşayan engelli Mehmet Tuncer?in akulü sandalye hayali Muhtar Mehmet Arıkan?ın MUBİM?e yaptığı müracaatla gerçek oldu. Müracaat MUBİM sistemine düştükten sadece 2 dakika sonra harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri T

7.08.2015 20:26:41 0
AKÜLÜ ARAÇ HAYALİ GERÇEK OLDU!

Alanya’nın Türktaş mahallesinde yaşayan engelli Mehmet Tuncer’in akulü sandalye hayali Muhtar Mehmet Arıkan’ın MUBİM’e yaptığı müracaatla gerçek oldu. Müracaat MUBİM sistemine düştükten sadece 2 dakika sonra harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri Tuncer’e akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan projesi Muhtarlar Bilgi Merkezi (MUBİM) ile muhtarlar her türlü istek, şikayet ve önerilerini yetkililere iletebiliyor. Cep telefonlarını kullanarak her hangi bir yere gitmeden taleplerini iletebilen Antalyalı muhtarlar sosyal yardımlardan, yol ve su ihtiyaçlarına kadar tüm taleplerine kısa süre içinde cevap alabiliyor. 
Muhtarlar mahallerinde bulunan vatandaşların sorunlarını da MUBİM yolu ile çözüyor. Türktaş Mahalle Muhtarı Mehmet Arıkan, Büyükşehir Belediyesi Muhtar Bilgi  Merkezi’ne (MUBİM) başvurarak, mahalle sakini Mehmet Tuncer’in yaşadığı zorluğu anlattı ve akülü tekerlekli sandalye isteğini dile getirdi. İstek MUBİM sistemine düştüğü andan itibaren Büyükşehir yetkilileri sorunun çözülmesi için çalışma başlattı.  MUBİM’e yapılan tüm maracaatları cep telefonundan takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel engelli vatandaşa bir an öne akülü sandalye gönderilmesi için talimat verdi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla engelli vatandaşın muhtar Arıkan vasıtasıyla ilettiği talebi kısa sürede yerine getirildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Mehmet Tuncer’e akülü tekerlekli sandalye gönderdi. Mehmet Tuncer’e tekerlekli sandalyesi Büyükşehir görevlileri ve Muhtar Mehmet Arıkan tarafından teslim edildi. Akülü sandalyesine kavuşan Tuncer, artık rahatça dolaşabileceğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. 
İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BİLDİRİN
Alanyalı Muhtarların MUBM sistemini aktif olarak kullandığını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney “Muhtarlarımız mağdur durumda olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bizlere MUBİM (Muhtarlık Bilgi Sistemi) aracılığıyla iletiyorlar. Muhtarımızdan gelen talebin ardından tüm birimlerimiz ile çalışmaya başlıyor ve sorun çözülüyor. Duyarlılık göstererek engelli vatandaşlarımıza yardım ulaştırmamıza vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi. 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19