AKSİYON FİLMLERİNE TAŞ ÇIKARTAN TATBİKAT!

Lokman Hekim Sincan Hastanesi'nde dün gerçekleştirilen yangın ve hasta kurtarma tatbikatı nefesleri kesti.

13.02.2014 10:17:05 0
AKSİYON FİLMLERİNE TAŞ ÇIKARTAN TATBİKAT!

 Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde dün gerçekleştirilen yangın ve hasta kurtarma tatbikatı nefesleri kesti.

Elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede hastane çalışanları tarafından kontrol altına alınırken, Acil Servis ve Yoğun Bakımda bulunan hastalar hastaneden tahliye edildi. Lokman Hekim’deki tatbikat aksiyon filmlerine adeta taş çıkarttı.

 Hazırlanan senaryo gereği, acil servis çocuk gözlem odasında elektrik kontağından kaynaklanan kıvılcım sonucu yangın çıktı. Durumu fark eden personel yangın butonuna basarak ‘kırmızı kod’ verilmesini sağladı.

Hastanenin eğitimli yangın söndürme ekibi derhal olay yerine geldi ve ilk müdahaleyi yaparak yangının büyümesini engelledi. Öncelikle bu kısımda bulunan enerjiyi kesen ekipler, daha sonra itfaiyeyi çağırdı.

Hastane yangın müdahale ekibi yangını kontrol altına almaya çalışırken, diğer taraftan kurtarma ekipleri acil serviste bulunan hastaları hastane bahçesindeki triaj alanına çıkararak tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Hastane müdahale ekibi su ve köpükle müdahale ederek yangını kısa sürede söndürmeyi başardı.

Ardından yatan hastalar güvenli bir şekilde hastaneden tahliye edilerek, ambulanslarla başka hastanelere nakledildi ve tatbikat başarıyla sonuçlandı.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00