AKSARAYLI ELİF CAN ?GELECEĞİN KARAKARTALI?NDA FİNALE YÜKSELEN İLK KIZ ÇOCUK OLDU

Aksaraylı Elif Can, ?Geleceğin KaraKartalı?nda finale yükselen ilk kız çocuk olurken, finale kalanlar arasında Sivaslı ikiz kardeşler Enes ve Emir Arslan da dikkat çekti.

Spor 31.05.2018 11:09:47 0
AKSARAYLI ELİF CAN ?GELECEĞİN KARAKARTALI?NDA FİNALE YÜKSELEN İLK KIZ ÇOCUK OLDU

Vodafone ve Beşiktaş JK ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı”nda bölge elemelerine İç Anadolu Bölgesi ile devam edildi. Beşiktaş JK altyapısına girmek için yaşadıkları illerden sabahın erken saatlerinde büyük bir heyecanla Ankara’ya gelerek yeteneklerini sergileyen 67 çocuktan 5’i, İstanbul’da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazandı.

 

 

İç Anadolu Bölgesi elemelerini geçen Batuhan Türkcan (11), Elif Can (12), Mehmet Haydaroğlu (10), Enes Arslan (13) ve Emir Arslan (13), Beşiktaş JK’nın scout ekibinden tam not aldı. Aksaraylı Elif Can, “Geleceğin KaraKartalı”nda finale yükselen ilk kız çocuk olurken, finale kalanlar arasında Sivaslı ikiz kardeşler Enes ve Emir Arslan da dikkat çekti.

 

31 Mayıs 2018 – Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından Türk futbolunun geleceğine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen “Geleceğin KaraKartalı” projesinde İç Anadolu Bölgesi elemeleri tamamlandı. Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenörleri Hikmet Çapanoğlu, Ali Çebi, Mesut Kır, Gökalp Şahin ve Doğukan Aktaş’ın katılımıyla düzenlenen İç Anadolu Bölgesi elemeleri Ankara’da gerçekleştirildi. Elemelerde toplam 67 çocuk arasından seçilen Batuhan Türkcan (11), Elif Can (12), Mehmet Haydaroğlu (10), Enes Arslan (13) ve Emir Arslan (13), İstanbul’da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazandı.

 

Elemelere Batuhan Türkcan ve Mehmet Haydaroğlu Ankara’dan, Elif Can Aksaray’dan, Enes Arslan ve Emir Arslan Sivas’tan katıldı. Elif Can, “Geleceğin KaraKartalı”nda finale yükselen ilk kız çocuk olurken, finale kalanlar arasında ikiz kardeşler Enes ve Emir Arslan da dikkat çekti. Beşiktaş JK altyapısına girmek için yaşadıkları illerden sabahın erken saatlerinde büyük bir heyecanla Ankara’ya gelen genç yetenekler, Beşiktaş JK’nın scout ekibinden tam not aldı.

 

Dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı” kapsamında İç Anadolu Bölgesi’nde 4 ayda 500’ü aşkın video yüklendi. 500 binden fazlaizlenen bu videolar için 7 binin üzerinde oy kullanıldı. Yarışmaya 11-13 yaş grubunda katılan Batuhan Türkcan, 838 oyla İç Anadolu Bölgesi genelinde en yüksek oy alan çocuk olurken, 50 binden fazla izlenen videosuyla finale yükselme başarısı da gösterdi.

 

Beşiktaş JK Futbol Altyapı, Yapılanma ve Scouting’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Beşiktaş JK çatısı altında hayata geçirdiğimiz altyapı ve öz kaynak çalışmalarına, böylesine önemli bir projeyle destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüzün önemli yapı taşlarından akademi ve altyapı organizasyonlarımızla geleceğin yıldızlarının ülkemiz sporuna kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesi ile yarattığımız değerin, bilgi teknolojilerinin gücü ile hayat bularak, böylesine bir değere dönüşmesinden de ayrıca mutluluk duyuyorum. Bu projeyle, ülkemizin dört bir yanındaki yetenekli çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfedip Beşiktaş altyapısına kazandırmayı amaçladık. Bunu yaparken de zaman ve mekândan bağımsız olarak, herkesin her yerden katılım sağlayabildiği dijital bir çözümü yol arkadaşımız Vodafone ile birlikte hayata geçirdik. Beşiktaş camiasının tek yürek olarak destek verdiği bu projeyle ülkemize yeni yıldız adayları kazandırmaktan büyük kıvanç duyuyoruz.”

 

Bölge elemeleri sürecek

“Geleceğin KaraKartalı” projesi kapsamında, Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenörleri tarafından gerçekleştirilen 1’er günlük seçmelere 3 Haziran’da İstanbul’da devam edilecek. Bölge elemelerinde her bölgeden 5 olmak üzere toplam 35 çocukseçilecek. Elemeleri geçen çocuklar, Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocukBeşiktaş JK altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

 

Videolar yaklaşık 5 milyon kez izlendi

Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından futbolda altyapı ihtiyacından hareketle geliştirilen “Geleceğin KaraKartalı” projesinde video yüklemeleri ve oylamalar 27 Mayıs’ta sona erdi. Proje kapsamında tüm Türkiye’den toplam 4 bini aşkın video yüklendi. Yaklaşık 5 milyon kez izlenen bu videolar için 60 bine yakın oy kullanıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88