AKDENİZ ROTARY`DEN MARDİN`İN SAVUR İLÇESİNE KÜTÜPHANE

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü?nün etkinlikleri arasında planlanan ARKAS TRIO konserine paydaş olarak katılan Mersin Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, Akdeniz Rotary, Akdeniz Rotarct Kulübü ve Akdeniz İnteract Kulübü?nün katılımıyla gerçekleştir

4.03.2017 19:00:44 0
AKDENİZ ROTARY`DEN MARDİN`İN SAVUR İLÇESİNE KÜTÜPHANE

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün etkinlikleri arasında planlanan ARKAS TRIO konserine paydaş olarak katılan Mersin Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, Akdeniz Rotary, Akdeniz Rotarct Kulübü ve Akdeniz İnteract Kulübü’nün katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin gelirini; Mardin Savur’da yaptıkları kütüphanenin yapımında kullanacaklarını söyledi.

 

Bu anlamlı paydaşlık uzun süre unutulamayacak bir konsere vesile oldu.

 

Mersin Kültür Merkezi Devlet Opera ve Balesi Salonu’nda gerçekleşen konserde sanatseverler unutulmaz bir zaman geçirdi. Konserde topluluk, F.Mendelssohn ve J.Brahms’ın eserlerini seslendirdi.

 

Kültür ve sanat alanında gösterdiği faaliyetlerle AKOB, kurulduğu 2008 yılından bu yana yurt dışından ve yurt içinden konuk ettiği sanatçılarla klasik müzik konserleri düzenliyor.

 

Düzenlediği konserlerin yanı sıra kurmuş olduğu sinerjik ilişki ve bağlantılar sayesinde sanat etkinliklerinin spektrumunu zaman içinde daha da genişleterek faaliyet alanında önemli projelere imza atıyor.

 

ARKAS TRİO KONSERİ HEYECANLA BEKLENİYORDU

 

Türkiye’nin kendi kuşaklarının önde gelen sanatçıları olarak tanınan ve uluslararası yarışmalarda dereceler ve özel ödüller kazanmış keman sanatçısı Tuncay Yılmaz ve piyano sanatçısı Emre Elivar ile Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda birincilik kazandıktan sonra dünya çapında tanınan Alman viyolonsel sanatçısı Gustav Rivinius’tan oluşan ARKAS TRIO, ülkemizin son dönemlerdeki oda müziği denilince ilk akla gelen topluluklarından biri. Ortaya koyduğu evrensel düzeydeki performans ve yorumlarıyla müzik otoritelerinde ve dinleyicilerde hayranlık uyandıran ARKAS TRIO konseri Mersinliler tarafından heyecanla bekleniyordu.

 

ARKAS TRIO’nun zengin ve derin bir repertuvar ile yoğunlaşan çalışmaları, 2011 yılında kuruluşlarından bu yana, giderek daha önem kazanan bir yere sahip. Birçok eserin dünya ve Türkiye prömiyerlerini seslendirmeleriyle bilinen topluluk, farklı projelerin içinde de yer almakta, sosyal sorumluluk misyonuyla da birleştirdiği tematik konserlerle dikkat çekiyor.

 

 

ÇOK KEYİFLİ BİR KONSERDİ

 

Mersin Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, konserin ardından yaptığı değerlendirmede; konserin beklendiği gibi çok güzel geçtiğini dile getirdi.

 

Katılımın da çok yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Uslu, ARKAS TRIO’nun Türkiye’deki ilk ve tek kurumsal grup olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

 

“İşlerinde çok ustalar ve profesyoneller”. Grubun Mersin’e getirilmesinin Mersin müzikseverlerini ziyadesiyle mutlu ettiğinin altını çizen Başkan Uslu, işbirliğinin sosyal sorumluluk projelerine duyarlı Rotary camiasında  takdir gördüğünü ve topluma evrensel müziği tanıtma ve yayma misyonunu üstlenen AKOB ile ayni çatıda birleştiklerini, bu tür paydaşlıkların önemini vurguladı ve bu gibi etkinliklerde ileriki dönemlerde de işbirliği yapılabileceğini bildirdi.

 

KONSER GELİRİ KÜTÜPHANE YAPIMINDA KULLANILACAK

 

Bu paydaşlığın iki yönlü yararı olduğunu söyleyen Neslihan Uslu, evrensel müziğin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacının yanında elde edilen gelirle Rotary Kulüplerinin sosyal hizmetlerine bir fon yaratılmasının sağlandığını belirtti. Konseri Mersin’de Akdeniz Rotary Kulübü, Akdeniz Rotarct Kulübü ve Akdeniz İnteract Kulübü ile birlikte organize ettik. Konserin gelirini Mardin’in Savur İlçesi’nde yaptığımız kütüphane için kullanacağız. Oradaki çocuklarımızı mutlu etmek amacımız” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88