Akbatı 2. Aile Festivali Başladı

Her yıl birbirinden değerli projelerle kutladığı Anneler ve Babalar Günü?nü bir buçuk aya yayan Akbatı AVYM?de, bu yıl ikincisi gerçekleşen Aile Festivali başladı.

13.05.2017 08:44:43 0
Akbatı 2. Aile Festivali Başladı

Her yıl birbirinden değerli projelerle kutladığı Anneler ve Babalar Günü’nü bir buçuk aya yayan Akbatı AVYM’de, bu yıl ikincisi gerçekleşen Aile Festivali başladı. 6 Mayıs Cumartesi gerçekleşen ilk etkinlikte katılımcılara çocuklara verdiğimiz geri bildirimler ve bunun çocuğun üzerindeki etkileri hakkında bilgi alırken, aynı zamanda interaktif uygulamalar gerçekleştirdi.

Aile Festivali’nde ilk etkinlik çocuklara verdiğimiz geri bildirimler ve bunun çocuğun üzerindeki etkileri hakkında bilgilendirilmek üzerine oluşturulmuş bir kurguyla başladı. Psikolojik danışmanlık, aile ve çift terapisi, sanat terapisi, EMDR terapisi konularında uzman Ülkü Unsu ve Akif Karakuş’un yönettiği etkinlikte, katılımcılara çocuklarını daha iyi tanımak ve daha iyi anne-baba olmanın detayları interaktif uygulamalarla anlatıldı.

Etkinlikte ikili gruplar halinde karşılıklı minderlere oturan katılımcılar, çocuk ve ebeveyn rollerini bölüştü. Çocuk rolündeki ebeveyn kilden istediği bir hayvanı yaparken, ebeveyn rolündeki ebeveyn önce olumsuz, daha sonra olumlu müdahale cümleleri ile çocuğa karıştı. Çocuklara müdahalenin onlar üzerindeki etkilerini deneyimlemek amacıyla kurgulanan etkinlikte, çocuk rolündeki ebeveyne ne htiğini açıklanması istendi.

Tüm katılımcılara içinde ne tohumu olduğu bilinmeyen tohumların dağıtıldığı ve ‘İşte çocuklar da böyle, bize geldiklerinde ne olacaklarını bilmiyoruz. Biz istiyoruz ki örneğin bir gül ağacı olsunlar ama belki de onlar bir orkide, sebze ya da kavak ağacı. Kim bilir?’ mesajının verilmek istendiği etkinliğe ilgi büyüktü.

Toplam bir buçuk ay sürecek olan Aile Festivali söyleşileri, 13 Mayıs Cumartesi günü Montessori Uygulamaları etkinliği ile devam edecek.


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00