Ak Parti`ye Bayram Ziyaretleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Çözüm sürecinin en belirgin özelliği, bu iradeyi kendimizin koymuş olmasıdır" dedi.

Siyaset 9.08.2013 21:28:57 0
Ak Parti`ye Bayram Ziyaretleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Çözüm sürecinin en belirgin özelliği, bu iradeyi kendimizin koymuş olmasıdır" dedi.

Ramazan Bayramının ikinci gününde AK Parti`yi sırasıyla CHP, MHP ve BDP heyetleri ziyaret ederek, AK Parti camiasının bayramını kutladı. AK Parti`de bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Kadın Kolları AR-GE Başkanı Feyza Tokaç ve Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Rıdvan Özdemir kabul etti.

AK Parti Genel Merkezindeki bayramlaşma ziyaretlerinde sohbet gündemi daha çok yeni anayasa çalışmaları ve çözüm süreci oldu.

AK Parti`yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki CHP heyeti ziyaret etti. 

Kapusuz, Türkiye`de çok ileri seviyede muzdarip olunacak olaylar yaşanmadığını ancak çevre ülkelerde üzücü hadiselerin görüldüğünü belirterek, insani olaylara duyarlılığın arttığı bayramlarda kötü olayların tekrar yaşanmaması için de insanların iyi niyet ve dileklerini dile getirmesi gerektiğini söyledi. 

Kapusuz, ortak akıl, istişare konularının yürütülmesi konusunda sıkıntılar yaşansa bile biraz sabırla bunun devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Kapusuz, iktidar partisi olarak başından konulmuş olan uzlaşma komisyonu ilkelerine sonuna kadar bağlı olduklarını vurgulayarak, "Anayasada uzlaşma olacağına göre burada kırmızı çizgi olmamalı. Kırmızı çizgilere değil, uzlaşma metnine ulaşma gayretini ortaya koymalıyız" diye konuştu.

Anayasa çalışmalarında mutabakat sağlanan maddelerin ağırlıkla yargıyla ilgili kısım olduğuna işaret eden Kapusuz, AK Parti`nin yargı maddeleriyle ilgili attığı adımın diğer siyasi partilere de örnek olmasını diledi.

CHP heyetinin ardından AK Parti`yi MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki MHP heyeti ziyaret etti.

Ramazan ayında birlik, beraberlik, dayanışma duygularının zirvede yaşandığını belirten Kapusuz, Türk milletinin sadece ülkesinde değil, komşu ülkelerde ve mazlum milletlerde de hayır işlediğini, yardımlarda bulunduğunu anımsattı. Kapusuz, "Milletimiz tarihte de böyle yaptı, bugün de böyle yapıyor, inşallah bundan sonra da böyle yapmaya devam edecek. Bu milleti Allah güçlü kılsın, devleti güçlü kılsın ki başka zamanlarda da yine bu güzellikleri oralara götürmeye devam etsin" temennisinde bulundu.

MHP heyetinin ardından AK Parti`yi BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy başkanlığındaki BDP heyeti ziyaret etti.

BDP heyetini kabulde konuşan Kapusuz, birliğin, beraberliğin, paylaşmanın, kardeşliğin adresi olan bayramların dayanışmayı güçlendiren önemli inanç değerlerinden olduğunu belirterek, siyasi partiler olarak bayramlaşma geleneğinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

Siyasi partiler arası bayramlaşmaların toplumun siyaset kesiminden beklediği, görmek istediği birlik ve beraberlik manzaraları için önemli fırsatlar doğurduğuna işaret eden Kapusuz, bayramların fırsat bilinerek siyasi partiler tarafından toplumun ihtiyaçlarının konuşulduğu, paylaşıldığı ortamlar oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kapusuz, Türkiye`de barışın, huzurun, istikrarın getirdiği rahatlığın yaşandığını, bazı problem ve sıkıntıların da mevcut bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Çevremizle birlikte bakarsak bu zamanda birçok üzücü olayları yanı başımızda görüyoruz, bundan da muzdarip oluyoruz. Ülkemizdeki birliği, beraberliği, çözüm sürecini pekiştirmek adına bayramı vesile görmek büyük bir fırsattır. Şükürler olsun şehitlerimiz olmuyor, bu büyük bir fırsattır. Ateş düştüğü yeri yakyor, gencecik bir fidanın bir yavrunun yok olması hepimizi derinden üzüyor, Allah vefat edenlere rahmet eylesin.

Şu anda önümüzde büyük bir fırsat var, bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Burada olabildiğince uzlaşmacı tavrın devam etmesi, darbe ürünü anayasaya son verip, sivil, siviller tarafından yapılmış, özgürlükçü yeni anayasanın bu millete hediye edilmesi, bayram hediyesi gibi takdim edilmesi gerektiğini düşünüyorum. AK Parti olarak elimizden geldiği kadar fedakarlıksa fedakarlık, uzlaşmaysa uzlaşma, gayretse gayreti devam ettiriyoruz. Diğer siyasi partilerden de destek gördüğümüze, bu işi başaracağımıza inanıyor ve ümit ediyorum."

 

Salih Kapusuz, Türkiye`nin başta komşu ülkeleri olmak üzere Suriye`deki olaylar gibi hadiselerin yaşandığı ülkelere duyarlılık gösterdiğini ifade ederek, "Keşke komşu ülkeler bu kadar duyarlılık gösterseydi. 1980`li yllarda hatırlayın Kuzey Irak`tan gelen 500 bin kardeşimizi bağrına basan bu ülkedir, şu anda yüz binlerce Suriyeliyi barındıran yine bu ülkedir. Ama herşeyde ölçü ve sınır var, her şeye yetişmek, herşeyi normal şartlar altında götürmek mümkün değil. Önemli olan iyi niyet ve samimiyetle, cesaretle yola devam etmektir. Önemli olan fitneye, yanlış yapanlara, yanlış yöne çekmek isteyenlere fırsat vermemektir. Birliğin, beraberliğin devamını tesis etmek herkesin menfaatinedir" diye konuştu.

Kapusuz, "Çözüm sürecinin en belirgin özelliği, bu iradeyi kendimizin koymuş olmasıdır. Hiçbir aracı devlet, aracı birim olmaksızın, bizatihi kendi çözümünü ortaya koyan ülke olarak biz bu işin sonuna kadar içindeyiz" dedi.

AK Parti`yi daha sonra sırasıyla Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Partisi ve Demokrat Parti heyetleri ziyaret ederek, bayramlaştı.

 



19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07