AK PARTİ`DE 3 İSTİFA YETERLİ OLACAK!

Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide Bugün düzenlediği Basın toplantısında, Günlerdir Merakla beklenen istifalara ilişkin çok önemli açıklamalarda Bulundu.Artuklu ,Savur ve Midyat ilçe Başkanları ve Yönetimlerinin istifalarının istendiğini basına açık

Mardin 7.06.2014 21:04:40 0
AK PARTİ`DE 3 İSTİFA YETERLİ OLACAK!

Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide Bugün düzenlediği Basın toplantıaında, Günlerdir Merakla beklenen istifalara ilişkin çok önemli açıklamalarda Bulundu.Artuklu ,Savur ve Midyat ilçe Başkanları ve Yönetimlerinin istifalarının istendiğini basına açıkladı.

Basın toplantısında olduklça gergin gözüken Ak Parti il başkanı İbrahim Fide,Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Basın toplantısında yaptığı açıklamada bu istifaların dışında bir tasarrufta bulunulmayacağını da açaıkladı.

ibrahim Fide, 30 Mart yerel seçimlerden sonra yaklaşık 1,1,5 aydır  AK Parti Genel Merkezi  ve İl Yönetimi,tarafından yapılan değerlendirme sonucu Mardin’de Artuklu, Midyat ve Savur`da ilçe teşkilat başkanları ve yönetiminin birlikte istifaları istendiğini açıkladı.

Son günlerde yerel basında partileriyle ilgili bazı yayınlar yapıldığını belirten Fide, basında çıkan haberler üzerine genel merkeze giderek süreç hakkında bilgi istediklerini Basın ilişikilerinden sorumlu Arkadaşımıuzın zaman zaman Basın açıklaması yapalım teklifine rağmen kesin bilgi alınmadan bu açıklamanını yapılmadığını söyledi. Genel merkezin kendileriyle çalışacağını söylediğini ancak bazı ilçelerde tasarruflara gidilmesi gerektiğini kendilerine bildirildiğini belirten Başkan  Fide, "Mardin’de 10 tane ilçemiz var. Bunların tamamı değerlendirmeye alındı. yaklaşık 1,5 aydır  yaptığımız değerlendirme sonucu 3 tane ilçemiz istifa etmesi gerektiği karara bağlandı. Artuklu İlçe Teşkilat Başkanı Medeni Çelik, Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi ve Savur İlçe Başkanı İlhan Fidan’ın istifası istendi. Üzülerek söylüyorum. 3 ilçemizin teşkilatının yönetiminin istifalarını alacağız. Bu saatten sonra başka bir tasarruf olmayacaktır. Arkadaşlar yine bizimle çalışacaklardır. Pazartesi günü arkadaşlarımız istifalarını sunacaklar." dedi.

2 İlçe Başkanını hastanede tedavi görmekte ölduğunu ,Artuklu ilçe Başkanı Medeni, Çelik`in salonda aramızda bulunduğunu belirten Başkan Fide her 3 Başkan`a da Yönetimin kararının bildişrildfiğini ve bir sorun yaşanmayacağını söyleyen Başkan Fide,Pazartesi günü istifaların yazılı olarak alınacağını ve Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanacaklarını söyledi.

Ak Parti Mardin il Başkanı Fide`nın açıklamalarından sonra,Artuklu İlçe Teşkilat Başkanı Medeni Çelik ise istifa kararı ile ilgili konuşmak istemediğini ancak pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında istifasını genel merkeze sunacağını belirtti

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00