AK PARTİ MARDİN`DE YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU

Ak Parti Mardin 5.il olağan Kongresi Mardin Atatürk Kapalı spor salonunda Yoğun ve coşkulu bir katılım ile şölen havasında gerçekleştirildi.

Mardin 4.01.2015 23:03:37 0
AK PARTİ MARDİN`DE YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU

Ak Parti Mardin 5.il olağan Kongresi Mardin Atatürk Kapalı spor salonunda Yoğun ve coşkulu bir katılım ile şölen havasında gerçekleştirildi.

Mardin Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 5. Olağan İl Kongresine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ın yanı sıra AK Parti teşkilatından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldı.

Ak Parti Mardin Milletvekilleri,Muammer Güler,Gönül Bekin Şahkullubey,Abdurrahim Akdağ,İl Başkanı İbrahim FideEski Milletvekillerinden Cüneyt Yüksel,Nihat Eri,Mardinli İş Adamı ve Türk Irak Dostluk Derneği eski Başkanı M.Emin Değer,Eski Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu,Mardin BB Başkan Aday M,Vejdi Kahraman, İlçe Başkanları,Belediye Başkanları ve Delegeler,Müsiad Mardin Başkanı Mehmet Ali Dündar,USTAD Başkanı Ahmet Akgül,salondaki yerlerini aldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,Ak Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleymen Soylu AK Parti İl Kongresi`ne katılmak üzere Mardin`e geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti 5. Olağan Mardin il Kongresi’ne katılmak üzere geldiği Mardin Havalimanı`nda Ak Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Ankara Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Nurdan Şanlı, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin ve bazı kurum amirleri ile Partili vatandaşlar tarafından coşku ile karşılandı.
Mardin Havalimanından Mardin şehir merkezine uzun araç Konvoyu eşliğinde hareket eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş için yol güzergâhında polis, özel harekât timleri ve askerler tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü ,Keskin Nişancı Özel harekat Timlerinin yüksek tepelerde konuşlandığı gözlendi.
Mardin Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Ak Parti 5. Olağan İl Kongresine Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’ın yanı sıra AK Parti teşkilatından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldı. Ak Parti Mardin 5.il Kongresi, Divan Kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

5.olağan Kongrede bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mardin’in farklı medeniyetlerin şehri olduğunu ifade ederek, “Mardin; bilimin, ticaretin, ilmin şehridir. Mardin; farklı dinler, mezhep ve meşreplerin yıllardır bir arada yaşadığı bir şehirdir.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çözüm sürecine ağırlık verdiği konuşmasında ; “AK Parti iktidarı dönemimde Mardin’e çok büyük hizmetler yapıldı. Bunu sabah kadar anlatabiliriz. Ancak bana sorulsa AK Parti dönemin yapılan en önemli şey zihniyet değişimin başlamış olmasıdır. Devletin zihniyetini değiştirmek affedersiniz deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Geçmişte köyler yakıldı, insanlara dışkılar yedirildi. İşkenceler yapıldı. İnsanların anadillerine hor bakıldı. Kültürlerine, başörtülerine, dinlerine, mezheplerine, meşreplerine hor bakıldı. İnsanlar maalesef devletin demir yumruğu altında ezildiler, horlandılar. İkinci ve üçüncü sınıf vatandaş haline getirildiler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu devletin sürgün yeri olarak görüldü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkı devletin ikinci sınıf vatandaşı olarak görüldü. Biz, milletin egemenliğinden başka hiçbir egemenliği kabul etmiyoruz. İnşallah Türkiye’de kıyamete kadar silahlar susacak. 35 yılda 35 bin vatandaşımız ölmüş. 1.2 Trilyon Dolar Türkiye’nin kaybı olmuştur. Eğer bu kayıplarımız olmazsa Türkiye uzay aracını bundan 20 sene önce uzaya gönderirdi. Eğer bu kayıplar olmasaydı çok daha ileri gidilirdi. Çözüm Süreci’nden vazgeçmek yok, Türkiye’yi daha çok ileriye götüreceğiz. Çözüm Süreci, bütün bölge halkı için bir umut olacak. Çözüm Süreci, inşallah nihayete erecek ve Türkiye bir kardeşlik ülkesi olacaktır. Yemen’den Tunus’a kadar İslam ülkeleri bölünmüş durumda. Dünya’da yeni bir dünya düzeninin kurulması lazımdır. Dünya barışını sağlamak için ilk önce zihniyetin değişmesi gerekiyor.”
Devlet vatandaşın diline sağırdı
Geçmiş yıllarda Kürtçe, Zazaca veya Arapçadan başka lisan bilmeyenlerin mahkemelerde sanık veya tanık olarak konuştuklarında hakimin bunu `Anlaşılamayan bir dil` olduğunu belirttiğini kaydeden Kurtulmuş, “Devlet vatandaşın diline sağırdı. Devlet vatandaşın dilini anlamıyor. Vatandaşın dilini anlamaya gayret etmiyor. Bırakın mahkemeyi televizyonlar Kürtçe ve Arapça türkülerin söylenmesi yasaktı. İbrahim Tatlıses bırakın TRT’yi özel televizyonlarda bile bir kaç sene öncesine kadar Kürtçe şarkılar söyleyemiyor. Şimdi Allah`a çok şükür, Cumhurbaşkanımız başbakan iken, Diyarbakır meydanında Şivan Perver ile Tatlıses bir araya geldiler. 100 binlerce kişinin katılımı ile başbakanımızın ve devlet erkanının önünde Kürtçe Arapça ve Türkçe şarkılar söylediler. Hep beraber halay çektiler. Kıyamet mi koptu. Türkiye mi bölündü, bu vatan mı parçalandı. Hiç bir şey olmadı.” diye konuştu.
Yıllarca başörtüsü zulmü yaşandı
Türkiye`de başörtü zulmünün yıllarca yaşandığını aktaran Kurtulmuş, Devletin vatandaşın başörtüsünü görmezden geldiğini, hatta başörtüsüne müsaade etmediğini söyledi. Çok sayıda gençlerin umudunu üniversite kapsında yitirdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Devlet 17-18 yaşındaki kız çocuklarını Üniversitenin kapısından alınmadı. Nice genç kızlarımız ağlayarak kahrederek üniversitenin kapısından ayrıldı. Nice kardeşlerimiz evlatlarımız Üniversitenin kapısında gelecek hayallerini gömdü. İmam hatip liselerin kapsına kilit vuruldu. 3-5 tane şuurlu hocanın gayreti ile İmam hatipler açık tutulmaya çalışıldı. 28 Şubat’tan sonra seçilmiş bir milletvekili başörtüsü olduğu için meclisten dışarı atıldı. Yemin bile ettirilmedi, milletvekilliğine müsaade edilmedi. Başörtüsü olursa o zaman Türkiye`ye irtica gelir laiklik elden gider diye yaygara koparıyorlardı. İşte Başörtülü milletvekilimiz burada. 6 tane arkadaşımız mecliste başörtüsü ile milletvekilliği yapıyor. Başörtülü kardeşlerimiz üniversite hocası, liselerde, ortaokullarda okuyor, memurluk yapıyor. Kıyamet mi kopuyor Allah aşkına Laiklik elden mi gidiyor. Vatan mı bölünüyor. Hiçbir şey olmuyor.” dedi.

Numan Kurtulmuş 2015 seçimlerinden sonra çözüm sürecine şimdi olduğu gibi bütün güçle devam edileceğinin altını çizdi. Her türlü provokasyona rağmen Türkiye çözüm sürecini nihayete erdireceğini, barışı sonuna kadar sağlayacağını, 77 milyon yurttaşın hepsinin birinci sınıf yurttaş olacağınıbelirterek, her kesin bu ülkenin sahibi olduğunu ve esas unsur olduğunu sözlerine ekledi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuştan sonra kürsüye gelen AK Parti teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Kongreye katılanları selamladıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Biz bugün bir şehre gelmedik, bir şiire geldik. Taşı ve toprağıyla huzurdur Mardin. Barışın başkenti Mardin’den tüm Türkiye’ye selam gönderiyorum. Biz bugün burada sadece bir kongre yapmıyoruz, bir mukavemetin altında hep birlikte imza atıyoruz. Gelecek sözleşmesi yapıyoruz. 17-25 Aralık operasyonlarıyla itibarsızlaştırmaya çalıştılar, ama bu büyük millet bunlara inanmadı ve sandıkta onları gömdü.”dedi.

AK Parti 5. Olağan Mardin il Kongresinde yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimlerde İl başkanlığı için seçime gidildi.Genel Merkez tarafından geçen hafta içerisinde Mardin İl Başkan adayı olarak açıklanan Av.Bahattin Uncu listesinin oylandığı seçimlerde, Av Bahattin Uncu AK Parti Mardin il başkanı olarak seçildi.
Av.Bahattin Uncu seçimlerden sonra yaptığı Teşekkür konuşmasında herkese Teşekkür etti.


İŞTE AK PARTİ MARDİN YÖNETİM ,İL DİSİPLİN KURULU VE ÜST KURUL DELEGE LİSTESİ

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00