AKILLI KİMLİK KARTININ DAĞITIMINA 10 İL`DE DAHA BAŞLANIYOR

Kırıkkale`deki pilot uygulamadan alınan Rize, Trabzon ve Artvin?de kimlik kartı müracaatları alınmaya başlandı.

Gündem 18.10.2016 13:02:45 0
AKILLI KİMLİK KARTININ  DAĞITIMINA 10 İL`DE DAHA BAŞLANIYOR

Kırıkkale'deki pilot uygulamadan alınan Rize, Trabzon ve Artvin’de kimlik kartı müracaatları alınmaya başlandı. 

Kısa süre içerisinde Uygulama  Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova illerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak.

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları dağıtımı Kırıkkale'deki pilot uygulamanın ardından 10 ile yaygınlaştırılacak. Rize, Trabzon ve Artvin’de kimlik kartı müracaatları alınmaya başlanırken, uygulama kısa süre içinde Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova'yı kapsayacak şekilde genişletiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a çipli kimlik kartlarını Rize'de takdim etmesinin ardından uygulamada yeni bir aşamaya geçildi.

Bu kapsamda, Kırıkkale'deki pilot uygulamadan alınan başarılı sonuçlar doğrultusunda çipli kimlik kartlarının ikinci yaygınlaştırma fazı yürütülecek. İkinci fazda Rize, Trabzon ve Artvin’de kimlik kartı müracaatları alınmaya başlandı. Kısa süre içerisinde bu illere  Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu 7 il daha bu uygulamaya dahil olacak. Yetkililer, ocak ayından itibaren tüm Türkiye’de kimlik kartlarının verilmeye başlanacağını ifade ettiler.

AKILLI KİMLİK BAŞVURUSU  İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKİYOR ?

Kimlik kartı almak için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Bunun için en yakın müdürlüğe müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir müdürlüğe de başvurulabilecek.

Başvuru için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da zaman kaybına sebep vermemek için randevu alarak gidilebilecek.

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak.


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71