Ak Partili Külünk`ten AYM Kararına ?Gül? İmalı Tepki

Anayasa Mahkemesi`nin dershanelerin dönüşümüyle ilgili yasayı iptal kararına AK Parti İstanbul Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk?ten Abdullah Gül imalı tepki geldi.

15.07.2015 09:53:19 0
Ak Partili Külünk`ten AYM Kararına ?Gül? İmalı Tepki

Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin dönüşümüyle ilgili yasayı iptal kararına AK Parti İstanbul Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk’ten Abdullah Gül imalı tepki geldi.

 

Metin Külünk, iptalle alakalı gazeteci Ahmet Balcı'ya yaptığı açıklamada, iptal kararına imza atan AYM üyelerinin 11’inin Abdullah Gül döneminde atanmış olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

İşte Külünk’ün açıklaması “Kararı veren AYM üyelerinin 11'nin partimiz kurucusu olan Başbakanlığımızı, Cumhurbaşkanlığımızı yapmış Abdullah Gül tarafından atanan isimler olması düşündürücüdür. Milletin birliğine, devletin bütünlüğüne kast eden bir terör örgütünün beslendiği, milleti sömürmek üzere kurulmuş kaynağı korumaya çalışmak AYM ' nin işi midir?

AYM’NİN ESKİ ALIŞKANLIKLARI DEPREŞMİŞ OLABİLİR

Gerekçeli kararı merakla bekliyoruz. AYM'nin eski alışkanlıkları depreşmiş olabilir. AYM kendini tekrar yasa koyucu TBMM'nin yerine koymak istiyor. AK Parti kadroları Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı özgürlük yolunda tüm vesayet yapılarına karşı bugüne kadar nasıl mücadele etti ise kendi içinden çıkıp vesayet odaklığına soyunan yapılara karşı da bugün Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun dik duruşu ile karşı koymaya devam edecektir. Egemenlik milletindir ve milletin egemenliğinin tecelligahı parlamentodur. Arka planda durup iş yürüten vesayet odakları da, siyasi ikbal i?in millete ihanet peşinde olanlar da çok iyi bilinmektedir. Onlar sanmasınlar ki perdeler arkasında çevirdikleri ihanet oyunları gizli kalacaktır. Hepsi bir bir ortaya çıktığında milletin içine dahi çıkamayacaklardır.

VESAYET MAKAMLARI HALA FAAL

Bu olay bir kere gösteriyor ki vesayet makamları halen faaldir ve milletimizi büyütmek için bu odaklara karşı daha dirençli olmak ve yılmadan mücadeleye devam etmek durumundayız.”


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04