AK PARTİDE AHMET DAVUTOĞLU DÖNEMİ SONA ERİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Mayıs ayında yapılacak kongrede aday olmayacağı belirtildi Cumhurbaşkanı Erdoğan?ın Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından partinin, Mayıs sonu gibi kongreye git

4.05.2016 22:30:16 0
AK PARTİDE AHMET DAVUTOĞLU DÖNEMİ SONA ERİYOR

  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mayıs ayında yapılacak kongrede aday olmayacağı belirtildi
  Ak Parti MYK'sının ardından 1 ay içerisinde kongreye gidileceği söyleniyor.

Yarın saat 11:00'deki toplantının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda açıklama yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından partinin, Mayıs sonu gibi kongreye gitme kararı alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı görüşme sona erdi.

Erdoğan ve Davutoğlu'nun Beştepe zirvesinden kongre kararı çıktı. Başbakan partiyi kongreye götürecek ancak aday olmayacak. Kongrenin mayısın son haftası olması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP grup toplantısında yaptığı sert konuşmaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olan Mustafa Akış'tan yanıt geldi. Akış, Davutoğlu'nun konuştuğu saatlerde twitter'dan "Türkiye= RTE= Ak Parti" yazan bir not kağıdı paylaşarak "İster sağdan oku; ister soldan oku. Şu an durum bu" diye yazdı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu bugünkü konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki derin çatlağı yazan "Pelikan dosyası"nı yazanlara da çok sert çıktmış ve "Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam" demişti.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NDAN İSTİFA SİNYALİ
Konuşmasında istifa sinyalleri de veren Davutoğlu, "Gerekirse makamı ayağımın altına alırım; sanal şarlatanların oyunlarına izin vermem" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,66% -0,40
  • GRAM ALTIN

    2401,09% -1,38
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72