AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ MİROĞLU`NDAN ELEKTİRİK KESİNTİSİ MÜJDESİ

Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç,Mardin Kızıltepe ve Çevresi Derneğinin Yemekli tanışma toplantısından sonra,Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu`na Kızıltepe ilçesinde yaşanan ve Halkı bezdiren Elektrik kesintilerini sordu.

Mardin 9.04.2016 18:14:29 0
  AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ MİROĞLU`NDAN ELEKTİRİK KESİNTİSİ MÜJDESİ

Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç,Mardin Kızıltepe ve Çevresi Derneğinin Yemekli tanışma toplantısından sonra,Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'na Kızıltepe ilçesinde yaşanan ve Halkı bezdiren Elektrik kesintilerini sordu.

Günlerdir Artuklu Haber'e mail yağdıran Kızıltepede yaşayan vatandaşların Elektirik Kesintileri nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları,Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'na sorduk.

Miroğlu yaptığı açıklamada son :''1 yıl itibariyle,aslında biraz daha  da geriye giden yani Benim Milletvekili olmadan önceki süreçte  başlayarak karşı karşıya kaldığımız bir sorun.Hala giderilebilmiş değil,Bunun giderilebilmesi için temelde bazı fatklı konularda bazı şeyleri yapması ı gerekir.Şirketin.Ama tabi şirket te bu işi kar etmek için almış bulunuyor.

Şirket yetkilileri sürekli bu işten zarar ettiklerini afade etmektedir.Dolayısıyla,sürekli bir zarar olşuyorsa, ve Vatandaş ta Mağdur oluyorsa oturup yeni bir durum değerlendirmesi yapılmalıdır.

Tabi sizin de dediğiniz gibi,Kızıltepeden ve başka ilçelerden,Mardin'in bütün ilçelerinden Elektirik kesintilerine ilişkin çok yoğun şikayetler alıyoruz.Bu kesintilerin aslında sulamanın başladığı  dönemde artması da dikkat çekicidir.Çünkü bu şey de yer altında kazılan sulardan elde edilen tüketimde kullanılan Enerji  şirket ile üretici arasında sorun yaratmaktadır.

Geçen sene teklif ettiler Bir Model vardı.Dönüm başına ellibin,Ama şirket sonra bundan vaz geçti.Şimdi Şirket sayaç takılmasını istiyor.Vatandaş ta sayacın kendisini mağdur edeceğini düşünüyor.

Biz Bakanlık nezdinde de girişimlerde bulunduk.Önümüzdeki hafta içersinde Şirket yönetimi,Mardin Valiliği ve benim de katılacağım bir toplantı,muhtemel  olarak Çarşamba günü Mardin'de bir toplantı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Ben Şirket yönetim kurulu üyesi arkadaşla da telefonla görüştüm.Görüşme yaklaşık 2 saat kadar sürdü.Tabi onlar zarar ettiklerini ifade ediyorlar.Ben de bir orta yol bulalım vatandaş çok mağdur oluyor deyince,Gece kesintilerinin bugünden itibren ayın 18'ine kadar kaldırılacağı sözünü verdiler.''Dedi.

Orhan Miroğlu,Kızıltepe ve Diğer ilçelerde yaşanan Elektirik sıkıntılarının farkında olduklarını belirterek,Sorunun çözümü yolunda sürekli yetkililerle görüşmeler sürdürdüğünü belirterek,En son yaptıkları görüşmede ise,Gece Kesintilerinin bugünden itibaren ayın 18!ine kadar kaldırılacağını kesin çözüm için de görüşmelerin sürdürüleceğini İfade etti.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04