AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI İLE A`DAN Z`YE HER ŞEYİ KONUŞTUK

Ak Parti Mardin Milletvekili,Ceyda Bölünmez Çankırı ,Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç`a Gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin 15.01.2016 13:37:20 0
AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI İLE A`DAN Z`YE HER ŞEYİ KONUŞTUK

Ak Parti Mardin Milletvekili,Ceyda Bölünmez Çankırı ,Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a Gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın TBMM'deki Makam Odasında yaptığımız Söyleşide Sayın Vekil ilk kez Artuklu Haber'e yaptığı Açıklama ile Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği Müjdesini vererek,Önümüzdeki günlerde  çok yoğun çalışma temposuna gireceğini,ama bundan da mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çok yoğun ziyaretçi trafiğinin yaşandığı bir ortamda Öğlen mesaisini bize ayıran Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı ile A'dan Z'ye herşeyi konuştuk.

AO Sayın Milletvekilim, Artuklu Haber’e zaman ayırıp bizi kabul ettiğiniz

için Teşekkür ederiz.  Öncelikle Okurlarımıza Ceyda Bölünmez Çankırı kimdir?

Anlatabilir misiniz? Bize kendiniz tanıtır mısınız?

CBÇ CEVAP: Abdullah Bey, bende sizlere ve Artuklu Haber’e teşekkür ederim. 1978 yılı doğumluyum. Başkent Üniversitesi mezunuyum Evliyim ve  iki çocuk annesiyim.. Çalışma hayatına 1999 yılında başladım. Aile şirketimizin yönetiminde görev yaptım. 2004 yılından beri Türkiye'de Akaryakıt ve lojistik sektörlerinde çalışmaya devam ettim. Halen M-Oil Yönetim Kurulu aktif üyeliğim devam etmekte ve Quattro Denizcilik Yönetim kurulu başkan yardımcısıyım.

AO Sayın Milletvekilim,1 Kasım seçimlerinden sonra, MAREV Ankara Mardin

Evi’nde yaptığınız Teşekkür konuşmanız sırasında:’’ 2 saatte Siyasete atıldım’’.

Demiştiniz. Bize detayını anlatabilir misiniz?

 

CBÇ CEVAP: Evet öyle söyledim Abdullah Bey. Bu cümle 4 kelimelik bir cümle aslında uzun açıklamalar yapamayacağım bir konuşmamda söylenmiş bir cümle. Fakat ben uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim diyebilirim. Malumunuz babam Süleyman Bölünmez Mardin 22.Dönem Milletvekili dolayısıyla babanız aktif siyasetin içerisinde olunca bu size de sirayet ediyor. Çünkü babam memleketini çok seven, siyasetin içerisinde olsun olmasın hemşerilemizin dertleriyle hemhal olan bir karaktere sahip, babam bu yönüyle beni de siyasetin içerisine çekmiş ve desteklemiştir. Ayrıca Memleketimiz olan Mardin’in ileri gelen büyükleri tarafından hayır amaçlı olarak kurulmuş olan MAREV (Mardinliler Eğitim Vakfı)’in kurucu üyesiyim. Bu anlamada pek çok faaliyetin içerisinde bir fiil bulundum. Hepimizin bir kaderi var Abdullah Bey, benim kader çizgimde de babamdan sonra hemşerilerime hizmet etmek varmış. Allah mahcup etmesin inşallah.

AO Sayın Milletvekilim, Seçim çalışmaları sırasında yaşadığınız ilginç bir

anınız var mı? Varsa bize anlatabilir misiniz?

 

CBÇ CEVAP: Seçim çalışmaları esnasında, köylere yaptığımız ziyaretlerde babam beni tanıttığında, yaşlı bir amcamız ‘’Haa bu kız mı milletvekili olacak’’ şeklinde bir cümlesi olmuştu. Tabi beni çok genç bulduğunu dile getirdi daha sonra amcamız. Bize tebessüm ettiren bir cümleydi gerçekten. Bunu sizin vesilenizle bir kez daha hatırlamış oldum.

AO Sayın Milletvekilim,7 Haziran seçimleri sonrasına Terör olaylarında artışın

ve Hükümet’in tavrını sertleştirmesini neye bağlıyorsunuz?

CBÇ CEVAP: Abdullah Bey gerek 7 Haziran, gerekse 1 Kasım seçimleri Türkiye için çok önemli seçimlerdir. AK Parti 5 ayda 5 milyon oy artırmıştır. 7 Haziran'da yüzde 40,9'da alan partimiz 1 Kasımda yüzde 49,48 oranında oy almıştır. Bu Türkiye’nin yarısıdır. Bu sonuçla, 7 Haziran'da 258 olan milletvekili sayısını 317'ya çıkarmıştır.  Bakınız bu çok önemli bir tablodur. AK Partinin Türkiye Partisi olduğunun somut bir göstergesidir. Her iki vatandaşımızdan birinin AK Parti için, Türkiye’nin istikrarı için için oy kullandığı gerçeğidir. Daha öncesinde yaratılmaya çalışılan kaos’un, tırmandırılmaya çalışılan terör eylemlerinin, sarsılmaya çalışılan istikrarın milletimiz tarafından anlaşıldığının göstergesidir. AK Parti’nin net  oy değişimleri arasında neredeyse 1.6 milyonluk bir oy farkı görüyoruz. Bu geçtiğimiz seçimde oy kullanmayan en az 1.6 milyon seçmenin 1 Kasım seçimlerinde oy kullandığına işaret ediyor. Diğer bulgularla birlikte ele aldığımızda bu 1.6 milyonluk oyun büyük bir kısmının AK Parti  lehine kullanıldığını söyleyebiliriz.  AK Partinin kazandığı oyları sadece AK Parti dışı partilerin kaybettiği oylarla açıklamak ise mümkün değildir. Milletimiz Yeni Türkiye’ye, istikrara ve güvene oy kullanmıştır. Hükümetimiz terör karşışında, diğer dünya devletleri gibi devlet olma gereğini yerine getirerek vatandaşlarımızın ve ülkemizin güvenliğini ve huzurunu koruma çabası içerisindedir.

 

AO Sayın Milletvekilim, Artuklu Üniversitesinin Kapatılacağı Yönünde Bazı

ciddi iddialar var. Bu iddiayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

CBÇ CEVAP: Sizin de söylediğiniz gibi Abdullah Bey bunlar şuanda sadece iddiadan ibarettir. Tamamen bölge ile ilgili eksi bir algı oluşturulmaya çalışılmakta, okullar kapatılıyor, esnaflar şehri terk ediyor şeklinde. Asparagas nitelikte bir söylentidir. Ne YÖK’ün ne de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yönde aldığı bir karar söz konusu değildir. Hatta Milli Eğitim Bakanlığının bu yönde bir basın açıklaması mevcuttur.

AO Sayın Milletvekilim Sultanahmet Patlaması konusundaki görüşlerinizi alabilirmiyiz?

Maalesef ve üzülerek ifade etmek isterim ki, bu vandallık birçok insanın hayatına mal oldu. 10 kişi öldü, 2'si ağır 15 kişi yaralandı. Son dönemdeki çatışmalar, şehirlerin yaşanmaz hale getirilmeye çalışılması, terör eylemleri, ölümler herkesi olduğu gibi beni de çok derinden üzüyor. Seçilmiş bir milletvekili olarak, kangren olmuş bu yaranın tedavisi noktasında üzerime düşeni yapmaya hazırım.

AO Sayın Milletvekilim buna bağlantılı olarak bir soru daha sormak istiyorum.

Biliyorsunuz daha önceleri Güneydoğu’dan özellikle Mardin’e Bakanlık görevi tevdi ediliyordu. Ancak yeni kurulan 66.Hükümet’te söz konusu olmadı. Biraz da

Vatandaşlar tarafından Güneydoğunun dışlanması gibi algılandı. Bu konuda sizin Fikrinizi öğrenebilir miyiz?

CBÇ CEVAP: Evet Abdullah Bey daha önceki hükümetlerde Bakanlar Kurulu’nda Mardin temsil bulmuştu. Sn. Mehmet ŞİMŞEK gibi Sn. Muammer GÜLER gibi.  Güneydoğu’dan başka bakanlarımızda oldu.(Diyarbakır gibi, Batman gibi illerde  vs) Şuanda da Kalkınma Bakanımız Sn. Cevdet YILMAZ var. Başbakanımızın takdiri ve bölgesel dengeler söz konusu oluyor kabine üyelerinin belirlenmesinde dolayısıyla ifade ettiğiniz gibi bir dışlamanın olması mümkün değildir. Böyle bir algının oluşmasını istemeyiz elbette ki..

AO Sayın Milletvekilim Bölgede yaşayan Esnaf ve İşletmeler, iş yapamaz, Kredi alamaz duruma geldiler, Turizm işletmeleri özellik kapanmanın eşiğine geldi. Hükümet olarak, özellikle Turizm işletmeleri için destek çağrısı yapan bu işletmeler, için herhangi bir destek çalışması yürütülüyor mu? Bize bu konuda bilgi verebilirmisiniz.

CBÇ CEVAP: Gerek Mardin’de, gerek Güneydoğu’da diğer civar illerde maalesef bu konuda problemler söz konusu.. Bu durum bölgeden bana aktarıldığı gibi, kendi gözlemlerimde bu doğrultuda. Mardin’deki turizmin tekrar canlandırılması için öncelikle terörle ilgili güvenlik probleminin çözümü şart. Şöyle ki, insan psikolojisidir bu, biz siz hepimiz çatışmanın olduğu bir yere turist olarak gitmeyi istemeyiz. Yaklaşık 1 yıl önce Ukrayna aynı durumdaydı biz Türkiye olarak vatandaşlarımızı o dönem uyardık mecbur kalmadıkça Ukrayna’ya gidişlerinizi erteleyin şeklinde. Burada ki durumda birebir aynı olmasa da benzerlikler gösteriyor. Terör sadece bizim ülkemizin değil, dünya ülkelerinin de sorunu. Bu bağlamda öncelikli olan güvenlik meselesi. Bunun için İçişleri Bakanımız Sn. Efkan ALA ile görüştüm. Sn. Bakan’da bu konuyu Bakanlar Kurulu’nda dile getirdi. Esnaflarımızın sıkıntıları büyük bunun farkındayız gerek Gümrük Bakanımız, gerek İçişleri Bakanımız ve gerekse Kültür Bakanımız ile bu noktada görüşmeler gerçekleştirdim, sorunları aktardım. Esasen sadece turizm değil, lojistikte de sıkıntılar var. Örneğin Habur konusu. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Bülent TÜFENKÇİ ile Habur’a gittim, yerinde bizatihi incelemelerde bulunduk, akabinde Habur Sınır Kapımız açıldı malumunuz. Yine de sıkıntılar var tarafıma ulaşan, bunlarında çözülmesi için elimden geleni yapıyorum.

Bölge turizmindeki sıkıntılar hepimizin malumu. Öncelikle Mardin Unesco Dünya Listesinde olan çok özel bir şehir. Tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri saymakla bitmez. Mardin Turizm’inin normale dönmesi noktasında, Mardin’li müteşebbislerin gayretleri oldukça önemli. Bölgede turizm açısından ekonomik kayıpların farkındayız, tekrar eski haline gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi bu 1 hafta ya da 1 ayda çözülebilecek bir problem değil. Bunun için bir konsorsiyum gerekli. Yeni yatırımcıları bölgeye çekmek için, bölgedeki terör probleminin çözülmesi gerekli. Bunlar için hükümetimiz gerekli her türlü çalışmayı yapıyor. Özel sektör ve STK’ların desteği de bu noktada çok önemli. TÜSİAD gibi, MÜSİAD gibi, benzer kuruluşların bölgeyle daha fazla alakadar olup, sorumluluk almaları gerekiyor. Bu ülke hepimizin ..Doğusu ile Batısı ile. Dolayısıyla bir yerde bir sıkıntı zuhur ettiyse, hepimiz o durumdan etkileniyoruz. Her şeyi devletten beklememek gerekir diye düşünüyorum. Devlet tüzel bir varlıktır. Biz bireyler devlete yön verenleriz aslında. Şöyle ifade etmek isterim,  Mardin’de yıllardır siyasi parti temsilcileri var, seçimlerle birlikte temsil yetkisi almış, kimi bakan kimi milletvekili olarak bölgeyi temsil etmiş ve etmekte olan isimler var. Öte yandan pek çok işadamımız var, diğer taraftan bölgedeki STK’lar var. Yani bizim hepimizin muhalefeti, iktidarı, bürokratı, siyasisi, akademisyeni, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ayırt etmeksizin bir arada interaktif bir şekilde tüm bu problemlerin çözümü noktasında toplantılar gerçekleştirmesi gerekir. Malesef bir terör sıkıntısı var, bu sadece bizim ülkemizde değil diğer dünya devletlerinin bazılarında da var. Terörle şiddetle mücadele etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Her şeyi devletten beklememeli. Devletimiz her alanda teröre rağmen bölgemize ciddi yatırımlar yapıyor. Sorun varsa mutlaka çözümü de var. Çözümü noktasında birleşmemiz gerekiyor. Bölgesel Kalkınma için işadamlarımızın da birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Sonuç olarak bölgemiz ile ilgili her konuda işbirliği, ortak duyarlılık esas olmalı diye düşünüyorum.

Hayatımın hiçbir döneminde karamsar olmadım. Karamsarlığa bir kez kapılırsanız, virüs gibi sizin tüm hayatınızı sarar.  Bölgede karamsar bir algı yaratılmaya çalışılıyor bunu çok net gözlemliyorum. Okullar kapatılıyor, esnaf kepenk indiriyor, vatandaşlar Güneydoğu’yu terk ediyor şeklinde. Buradan sizin aracılığınızla sadece siyasi kimliği olan bir milletvekili olarak değil, bir Mardin’li olarak vatandaşlarımıza sesleniyorum. Asla bu algı operasyonuna taviz vermesinler, katiyen yerlerini yurtlarını terk etmesinler, umutsuzluğa kapılmasınlar. Yaşadıkları her sıkıntıda ben şahsım adına yanlarında olacağıma, söz veriyorum. Kandan beslenen bu yapının mutlaka nihayet bulacağına inanıyorum. Kavganın, şiddetin kazananı olmaz. Terör örgütünün taşeronluğunu yapanlar, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmak yerine, tüm halkın renklerine uygun barışçıl bir yol izlemelidirler. Görülüyor ki, ölümlerle baskılarla insanlık dışı siyasetle olmuyor. 

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal'ın kendisine  Mardin'e yönelik önemli bir Müjde verdiğini ancak,Bu müjdeyi Sayın Bakan Mahir Ünal'ın Önümüzdeki günlerde açıklamayı kendisinin yapmak istediğini belirtmesi üzerine bu Müjdeyi şimdilik yazmadığımızı da belirtmek isterim.Ayrıca Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlunun talimatı ile Mardin'de Ak Partili Belediyelerden Yeşilli Belediyesinin,Çorum Belediyesi ile,Midyat Belediyesinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kardeş Belediyeler ilan edildiklerini açıkladı.

 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40