AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANI KILIÇ;?TÜRKİYE PANDEMİDE DÜNYADA ÖRNEK MODEL?

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan?ın liderliğinde korona virüs ile mücadelede hükümetimizin etkin bir şekilde başarılı olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin nedenli önemli olduğunun en belirgin kanı

Mardin 13.05.2020 13:40:41 0
        AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANI KILIÇ;?TÜRKİYE PANDEMİDE DÜNYADA ÖRNEK MODEL?

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde korona virüs ile mücadelede hükümetimizin etkin bir şekilde başarılı olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin nedenli önemli olduğunun en belirgin kanıtıdır”. 

 

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç basın mensuplarına yapmış olduğu yazılı açıklamalarda, Covid-19 olarak adlandırılan korona virüs ile yaptığı etkin mücadele, yürürlüğe konulan istikrar paketleri, Türkiye ve dünya gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

AVRUPA MASKE SAVAŞI VERİRKEN, TÜRKİYE UMUT KAPISI OLDU

 

 

Çin’in Vuhan Kenti’nde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile Türkiye olarak herkese örnek teşkil edecek şekilde bir mücadele içerisinde olduklarını belirten AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Cumhurbaşkanımızın yapımlarında üzerinde çok durduğu şehir hastaneleri, bakanlarımızın uyumlu çalışma yöntemleri ve yönetim organizasyon kabiliyeti ve  başta sağlık alanında olmak üzere  alınan hızlı doğru kararlar bizlere bu ektin başarıyı getirdi. 

 

 

Türkiye şu anda Covid-19 ile yaptığı mücadelede dünyada rol model olmuş tek ülke konumundadır. Bunun yanında onlarca ülkeye kucak açarak yaptığı yardımlar sadece kendi vatandaşını düşünerek hareket etmesinin çok ötesinde yer almıştır. Avrupa Birliği ülkeleri bile maske savaşı verirken Türkiye milyonlarca maskeyi kapılarına kadar ulaştırmıştır. Bununla da yetinilmeyerek ülkeye dönmek isteyen binlerce vatandaşımızı geri getirerek sağlıklarına kavuşmalarının önünde ki tüm engelleri ortadan kaldırdı. Kısaca Türkiye’ye seslenen her kim olursa olsun gerekli ilgiyi mutlaka almıştır”.

 

 

ÖNCELİKLE HER VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI ÖN PLANDA TUTULDU 

 

 

İl Başkanı Kılıç “Korona virüsün ortaya çıkışıyla beraber Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan  Bilim Kurulu , olayı ele almış Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeleri anında takibe alarak korona virüs ile mücadelede etkin bir yol haritası çizmiştir. Buna karşın bazı ülkeler sürü bağışıklığı sistemi uygulamış bazı ülkeler ise aşırı tedbirler alarak neredeyse sıkıyönetim ilan eder hale geldi. Bu konuda ülkemiz öncelikle her vatandaşımızın sağlığını ön planda tutmuştur. Ekonomik dengeleri göz önünde bulundurarak, üretimin devamlılığını sağlayan önemli bir yol tercih etmiştir. Sosyal alanda açıklanan paketler sosyal devlet anlayışı gereği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vefa sosyal destek grupları kanalıyla ulaşmıştır. Bunun yanında esnaf kardeşlerimize, çiftlerimize, büyük-küçük ölçekli işletme ayırımı yapmadan destek paketlerini ardı ardına hayata geçirmiştir. Bu şekilde korona virüse karşı yapılan mücadelede ekonomide ve diğer alanlarda yaşanabilecek olumsuz tabloların önüne geçilmiştir”. 

 

 

 

BATI SAĞLIKTA ACİZ KALDI

 

 

“Maliye bakanlığı tarafından açıklanan EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİ ve diğer tedbirler ile bugüne kadar atılan adımların toplam tutarı 200 milyar TL’ye ulaşmıştır.

Türkiye içerdeki bu etkin mücadeleyle beraber  birçok ülkeye dezenfektan, maske, eldiven tulum ve tıbbi malzeme noktasında yardımcı olmayı da ihmal etmedi. Sağlık alanında alınan tedbirler noktasında aciz kalan birçok batı ülkesi, Türkiye’den yardım talebinde bulunmuşlar. Türkiye’de bu çağrılara sessiz kalmayarak gerekli desteği sağladı”.

 

 

DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE SALDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR 

 

 

“Bütün bu gelişmeler karşısında Türkiye’nin Covid-19 sonrası yenidünya düzeninde küresel bir aktör olacağını artık daha net gören dış güçler, Türkiye’deki taşeronları üzerinden Türkiye’nin hedeflerinden uzaklaştırmak için topyekûn harekete geçtiler. Hedefleri hükümetimizin yapmış olduğu hizmetleri yaydıkları yalan yanlış haberlerle ve iftiralarla  itibarsızlaştırmak oldu. Bunun için de sosyal medya üzerinden her türlü çirkinliği sergilediler. Buda yetmedi CHP-DHKPC-FETÖ-PKK-HDP hep bir ağızla tehditkar söylemler ve darbe imaları ile Cumhurbaşkanımızı direkt hedef göstererek sahada boy göstermeye başladılar. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve milletin desteği ile hükümet çalışmalarını hızla devam ettirmesi sonucu, bu defada Türkiye karşıtı lobiler, Libya’da Hafter militanlarını ve işbirlikçilerini devreye koyarak desteklediğimiz Ulusal Mutabakat Hükümeti üzerinden çirkin algılarla ülkemize saldırmaya çalıştılar. Bunlardan istedikleri sonucu alamayınca bir hamle daha yaparak ekonomiye saldırmak için düğmeye bastılar ve her zaman yaptıkları gibi döviz kuruyla oynayarak Türkiye’de ekonominin kötüye gittiği mesajını vermeye çalıştılar. Buna karşı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve ekonomi kurmaylarının yürütmüş olduğu yerinde politikalar ile başarılı bir çalışma göstererek ülkemizin daha dik bir şekilde ayakta kalmasını sağladılar”.

 

 

TÜRKİYE’NİN BAŞARISININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İSTİYORLAR

 

 

 

İl Başkanı Kılıç “Korona virüs nedeniyle tüm dünyada küresel ekonomik bir daralma oluştu. Bu daralmayı en fazla yaşayan ülkelerin başında ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri yer almasına karşın, Türkiye ekonomisinin hedef gösterilmesi gerçeklerin çarpıtılması ve Türkiye üzerinde oynanan oyunun açık bir göstergesidir. Türkiye’nin başarılarının üzerini örtmek, hükümeti itibarsızlaştırmak için sosyal medya üzerinden hükumetimize karşı yalan, iftira ve çirkin algılarla saldırmayı sürdürdüler.

Kin, nefret ve ötekileştirme ile toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar. Yaşanan tüm bu gelişmelerin benzerlerini geçmişte de çok görmüştük. Bu ne ilk saldırıları, ne de sonuncusu olacak. Ülke çıkarlarını düşünen her kesime çağrım şudur. Ülkemize topyekün saldırıda bulunanlara karşı, gün birlik olma günüdür. Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini hazmedemeyen iç ve dış güçlere karşı birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruyarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durarak mücadelemizi sürdürmeliyiz”.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

   

 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15