AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANI KILIÇ;``BELEDİYELERİN GÖREVİ HALKI MAĞDUR ETMEK DEĞİL, MEMNUN ETMEKTİR``

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını HDP?li belediye başkanı kazandıktan sonra, hükumetimizin kayyum politikasına ilişkin sarfettiği gerçek dışı açıklamalarına, işten çıkartı

Mardin 11.07.2019 15:08:06 0
AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANI KILIÇ;``BELEDİYELERİN GÖREVİ HALKI MAĞDUR ETMEK DEĞİL, MEMNUN ETMEKTİR``

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını HDP’li belediye başkanı kazandıktan sonra, hükümetimizin kayyum politikasına ilişkin sarfettiği gerçek dışı açıklamalarına, işten çıkartılan işçi mağduriyetlerine ve aradan geçen dört aya yakın süre zarfında hala hiçbir hizmetin üretilememiş olmasına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Ayrıca kamuoyunun bilgilenmesi açısından son günlerde Artuklu ilçemizde cereyan eden su kesintilerine de açıklık getirdi.

 

HALKIMIZ POLEMİK DEĞİL HİZMET BEKLİYOR

 

HDPli Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sürecinde bile halka hiçbir proje sunmadan, sadece mağduriyet algısı yaratarak seçim propagandası yaptığını dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Seçildikten sonra da projeler yapmak ve halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine, sırf halkın beklediği hizmeti yapmamak için bahaneler üretmeye çalışmaktadır. 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan HDP adayının seçim sonrasında aleyhte yapmış olduğu açıklamalara aslında yabancı değiliz. Hafızamızı 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerine götürdüğümüzde, yine seçim sonucunda seçilen HDP’nin Büyükşehir Belediye Başkanının, bugünkü gibi benzer şekilde aleyhte açıklamalarda bulunduğu görülecektir. O tarihlerde Büyükşehir Belediyesinin yeni kurulmasına ve yok denecek derecede borcu olmasına rağmen, halka hizmet ve projeler sunmak yerine bugün olduğu gibi mağduriyet algısı yaratmaya çalışmıştır. HDP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı, seçildiği 30 Mart 2014 tarihinden kayyumun atandığı Kasım 2016 tarihine kadar hiçbir proje yapmadığı, hiçbir projeyi gerçekleştirmediği, dikili tek bir eseri olmadığı, asıl amaçlarının yerel ve hizmet belediyeciliği olmadığı tüm Mardin halkı tarafından bilinmektedir. Mart 2014 yılındaki senaryo ve mağduriyet algısı bugün de yapılmaya çalışılmaktadır. Oysaki halkımız yaratılan algılarla polemik değil, hizmet beklemektedir”. 

 

MARDİN’DE BİRÇOK ALANDA KAYYUMUN HİZMETLERİNİ GÖRMEK MÜMKÜNDÜR

 

İl Başkanı Kılıç, “31 Mart tarihinden sonra göreve gelen HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı, kolları sıvayıp projeler üretmek ve halka hizmet etmek yerine kayyum politikasını eleştirmeye ve kayyumun Kasım 2016 tarihinden, 31 Mart 2019 tarihine kadar yapmış olduğu proje ve hizmetleri karalamaya başlamıştır. Kuşkusuz ki demokrasiden yana olan Partimiz ve hükümetimiz, kayyumu zorunlu olarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına atamıştır. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum atandıktan sonra, Mardin halkı kısa süre içerisinde hayata geçirilen büyük projelerle daha huzurlu ve müreffeh bir ortama kavuşmuştur. Neredeyse tüm kırsal mahallelerimiz olmak üzere tüm ilimizde sıcak asfalt çalışmaları aralıksız sürdürüldü. Taziye evleri ihtiyacı olan her mahalleye yapıldı. Yine her mahallemize çocuk parkları tertip edildi. Yeşil alan, millet bahçesi ve daha sayamadığımız birçok alanda kayyumun hizmetlerini görmek mümkündür. Her şeyden önemlisi huzur ortamında yaşayabildiğimiz bir Mardin’in oluşmasıdır. Eşsiz tarihiyle dillere destan olan Mardin her şeyin en güzelini hak ediyor. Bizlerin de isteği Mardin’in asıl konumuna ulaşarak daha fazla turisti ağırlamasıdır”. 

 

ŞEHİT YAKINLARINI VE MUHTAÇ İNSANLARI İŞTEN ÇIKARDILAR

 

31 Mart seçimlerinden sonra başkanlığı devralan HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı yarım kalan projeleri tamamlama çalışmasına girmesi gerekirken, hemen seçim sonucundan sonra yapmış oldukları açıklamalar ve icraatlar ile asıl amaçlarının hizmet olmadığını dile getiren İl Başkanı Kılıç, “Çünkü HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı göreve geldikten kısa bir süre içinde ilk icraat olarak şehit yakınları da dâhil olmak üzere belediye işçilerini işten çıkartmayabaşlamıştır. Fakat aynı kişiler söze gelince eşitlikten, demokrasiden, insan haklarından, din, dil, ırk ve siyasi düşünce ayrımı yapılmadığını, işçi sınıfından yana olduklarını beyan edenler, göreve gelir gelmez şehit yakını, gariban, mazlum ve muhtaç insanları hiçbir gerekçe olmadan işten çıkartmayı bilmişlerdir. AK Parti Mardin İl Başkanlığı olarak haksız ve hukuka aykırı bir şekilde işten çıkartılan tüm işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz”. 

 

POLEMİK YAPMAK YERİNE AK PARTİ BELEDİYELERİ GİBİ HİZMET ÜRETİN

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Artuklu, Yeşilli, Ömerli, Midyat ve Dargeçit olmak üzere toplam beş ilçemizin belediye başkanlığını AK Parti kazanmıştır. Partimizin kazandığı belediye başkanları göreve geldikleri günden beri yerel ve hizmet belediyecilik anlayışıyla durmadan, yorulmadan halkın sorunları ile ilgilenmeye ve projeler üretmeye çalışmaktadırlar. Bilindiği üzere kazandığımız belediyelerin üç tanesini kayyumlardan devraldık. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’dagörevi kayyumdan devraldı. Fakat görevi kayyumdan devralan belediye başkanlarımız, HDP’nin büyükşehir belediye başkanı gibi yapılan hizmetleri hiçe sayarak, halka yanlış bilgiler vererek karalamalar yapmak yerine, yerel ve hizmet belediyeciliği aşkı ile görevlerine başlamışlardır. Makamlar şikayet merci değil hizmet etme ve çözüm üretme yerleridir. Gerek HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı gerekse de ilçe Belediye Başkanlarının görev süresince yapmış oldukları hizmetler ile kayyum ve AK Partili Belediye Başkanlarımızın yapmış oldukları hizmetler ortadadır. HDP’li Belediye Başkanlarının proje üretmediği, halka hizmet etmek gibi bir dertlerinin olmadığı, yanlış bilgiler ile yapılan hizmetleri karalamaya yönelik yaptığı açıklamalar artıkMardin halkı tarafından anlaşılmıştır”. 

 

BELEDİYELERİN GÖREVİ HALKI MAĞDUR ETMEK DEĞİL, MEMNUN ETMEKTİR

 

Bilindiği üzere Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) Dicle Elektrik A.Ş.’ne (DEDAŞ) olan borçlarından dolayı Mardin ili Artuklu ilçemizin içme suyu pompa istasyonunun elektriği belirli aralıklarla kesilmiştir. Daha öncesinde Ramazan ayında yapılan kesintilerle ilgili AK Parti Mardin İl Başkanlığı ve AK Parti Mardin milletvekillerimizin girişimi ile sorun çözüme kavuşturulmuştu. Son bir haftadır tekrarlanan elektrik kesintisi ile ilgili olarak AK Parti İl Başkanlığımız milletvekillerimiz ile birlikte Bakanlık düzeyinde ve yerelde DEDAŞ yetkilileri ile sorunun çözümü için girişimlerde bulunulmuştur. Yapılan görüşmelerde DEDAŞ yetkilileri; MARSU’nun, 31 Mart Seçimlerinden sonra doğan borçlarından ötürü kesintinin yapıldığını, 31 Mart seçimlerinden sonra Mardin Büyükşehir Belediye’sine bağlı MARSU’nun elektrik borcunu ödemediği ve vermiş olduğu taahhütleri yerine getirmediğini bildirmiştir. Buna rağmen AK Parti Mardin İl Başkanlığımız ve milletvekillerimiz; DEDAŞ ve MARSU arasındaki alacak-borç ilişkisinin, elektrik kesintisi ile halkı susuz bırakarak mağdur ettiğini, sorunun bir an evvel çözümü için gereğinin yapılmasını ilgili yerlere bildirmiştir. Nihayetinde dört gün susuz kalan Artuklu ilçemiz, tarafların anlaşması ile tekrardan suya kavuşmuştur. Bu süreçte Artuklu halkının su problemini bir an önce çözmek yerine, gerçek dışı bilgiler ile halkımızı yanıltmaya çalışan HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşlarımızın dört gün boyunca susuz kalmasına sebep olmuştur. Belediyelerin görevi; halkı mağdur etmek değil, halka hizmet etmek ve halkı memnun etmektir. Dileğimiz, Artuklu ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın bir daha böyle bir problem ve mağduriyet ile karşılaşmamasıdır”.   

 

Kurulduğu günden bugüne daima halkın yanında duran, tek derdi halka hizmet olan AK Parti, haksız ithamlara, karalamalara, hukuksuz işlem ve uygulamalara dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacaktır. Çünkü AK Parti halkıyla bütünleşmiş, gücünü sadece milletinden alan tek partidir”.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19