AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANI DÜNDAR,AVRUPADAN GELEN SÜRYANİLERLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, ?Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın kendi öz ülkesine vatan aşkıyla bağlı tüm vatandaşlarımıza kapılarımız her zaman açıktır?.

29.08.2017 22:21:02 0
AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANI DÜNDAR,AVRUPADAN GELEN SÜRYANİLERLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın kendi öz ülkesine vatan aşkıyla bağlı tüm vatandaşlarımıza kapılarımız her zaman açıktır”.

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, partililerden oluşan bir heyetle Avusturya, Almanya,  Belçika, Avusturalya ve Hollanda gibi Avrupa’nın çeşitli yerlerinden Mardin’in Midyat ilçesi’nin Yemişli Köyü’nde toplanan 100’e yakın süryani gelen  vatandaşla bir araya geldi.

 

Avrupa’nın değişik ülkelerinden ilimize gelen süryani vatandaşlarımızla bir araya geldiklerini dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “ Gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların gözüyle günümüz Türkiye’sini konuşmak farklı fikir zenginliklerine sahip olmamızı sağladı. Süryani vatandaşlarımızla dünya gündeminin yanında Türkiye gündemini farklı farklı açılardan konuştuk, tartıştık. Bizlere sordukları her soruya yanıt vermeye çalıştık. Özellikle dünya üzerinde aşırı derecede ırkçı, etnik-dini ayrıştırmaları yapan ve kendini medeni olarak tanıtan ülkelere kıyasla, AK Parti’nin ve hükümetlerimizin, kendi topraklarında yaşayan kim olusa olsun ihanet etmediği sürece her insana karşı insan olduğu için her türlü fikir ve yaşantı tarzını saygıyla karşıladığını dile getirerek  koruduğunu belirttik. Türkiye’de hiçbir etnik grup ile diğer gruplar arasında yada bir din ile diğer dinler arasında ayırım yapılmaz. Bunun böyle bilinmesi gerektiğini izah ettik”.

 

Dündar, “Süryani vatandaşlarımıza yönelik her türlü talepler  AK Parti hükümetleri tarafından mutlaka değerlendirilmeye alındığını ve ihtiyaç duydukları her alanda kendilerinin yanında olduğumuzu kendilerine ilettik. Kendilerinden sadece şunu talep ettik;

 

AK Parti hükümetlerimizin yapmış olduğu politikaları birilerinin algılar oluşturarak farklı yerlere çekip ülkemizin konumunu küçültmeye çalışanlara karşı seslerini yüksek tutmalarını ve onara karşı her zaman dik bir duruş sergilemelerini istedik”.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30