AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI İZMOD`U ZİYARET ETTİ

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri ve Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç İzmir Mobilyacılar Odası?nı (İZMOD) ziyaret etti.

Gündem 6.10.2018 18:40:38 0
AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI İZMOD`U ZİYARET ETTİ

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri ve Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç İzmir Mobilyacılar Odası’nı (İZMOD) ziyaret etti. İZMOD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, Yönetim Kurulu ve oda üyeleri sektörde yaşanan sorun ve sıkıntıları Milletvekili Çankırı ve Karabağlar Kaymakamı Tunç’a aktardı.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI VERECEK


Mobilyacılarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı esnaf için özel bir çalışma yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakında müjde vereceğini söyledi. Esken kur nedeniyle esnafın fiyatlama yapmakta zorlandığını vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, Mobilya İhtisas sanayi sitelerinin ivedilikle kurulması gerektiğini ifade etti.
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı cari açık vermeyen Türk Mobilya Sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Milletvekili Bölünmez’in İzmir Mobilyacılar Odası(İZMOD) ziyaretine İzmir Vali Yardımcısı Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da katıldı. Mobilyacılar ve tedarikçiler son dönemde yaşadıkları sıkıntılar konusunda bilgi verdi.


FİYATLAMA YAPAMIYORUZ


Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bazı fırsatçıların hortladığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, piyasalardaki karmaşa nedeniyle mobilyacı esnafın fiyatlama yapmakta zorlandığını ifade etti. Başkan Özkoparan, “Döviz kurları artıyor. İthal ürünlerin fiyatları yükseliyor. Ama bazı kişi ve kurumlar ne yazık ki bunu fırsat bilip yerli ürünlere de zam yapıyor. Sürekli fiyatı değişen girdi ürünleri nedeniyle mobilyacı esnafımız nihai üreticiye sabit net fiyat vermekte büyük zorluk yaşıyor. Fiyatları sabitleyecek bir argüman geliştirmek gerekiyor. Türkiye’nin son Başbakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yeni mobilya ihtisas sanayileri kurulması sözünü bize vermişti. Bu sözün iktidar milletvekillerimiz tarafından takip edilerek yerine getirileceğine inanıyoruz. En kısa zamanda mobilya ihtisas sanayilerinin İzmir’de kullanılmasını istiyoruz”dedi. Toplantıya katılan bazı tedarikçiler ve mobilyacılar fiyatların hızla değiştiğini ileri sürdü.

 

ESNAF TOPLUMUMUZUN NÜVESİ


Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli yapı taşının esnaf olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı iktidarlarının her döneminde esnaf yararına önemli çalışmaları ortaya koyduklarını hatırlattı. Milletvekili Bölünmez Çankırı, “AK Parti döneminde gerek esnafımız gerekse vatandaşlarımız rahat bir dönem yaşadı. Kur baskısı nedeniyle dövizdeki yükseliş enflasyonun altında kaldı. Döviz olması gereken rakamlara biraz hızlı yükselince tepki çekti. Kurban Bayramı döneminde otellerde ve tatil merkezlerinde, uçaklarda yer yoktu. Hep birlikte lüks yaşamı bırakacağız. Tasarruf yapacağız. Cari açık verilmeyecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ekonomik saldırı ve terörden esnafımızın korunması için özel bir çalışma yürütüyor. Birkaç gün içinde Cumhurbaşkanımız esnafımıza müjde verecek. Mobilyacı esnafımıza İzmir’de yeni üretim bölgesi oluşturulması için Menderes ilçesinde bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmamızı yakında tamamlayıp onunda müjdesini vermek istiyoruz”şeklinde konuştu.
Mobilya üretim bölgesi kurulması konusundaki tecrübelerini paylaşan İzmir Vali Yardımcısı Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, yeni kurulacak bölge ve onu yönetecek kurucuların kısa zamanda belirlenmesinin süreci olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56