AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı sahurda Mardinli hemşehrileri ile buluştu

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı hemşehrileri ile sahurda buluştu

6.06.2018 12:20:22 0
 AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı sahurda Mardinli hemşehrileri ile buluştu

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı hemşerileri ile sahurda buluştu

“Mardinliler bizimle temsil edilecek”

 

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Tevfik (Ensari)  ağabeyden sonra büyük bir temsiliyet hasretiniz vardı. Bu da genel merkezimiz tarafından görüldü ve benim buraya adaylığımla ile birlikte bu hasret sona ermiştir” dedi.

 

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı seçim bölgesi olan İzmir’de yaşayan Mardinlilerle bir araya gelerek sahur yaptı. İzmir Mardinliler Federasyonu çatısı altında bulunan dernek başkanlarının yanı sıra Mardinliler ve Mardinli bayanların da hazır bulunduğu sahur etkinliğinde Çankırı’ya AK Parti İzmir Eski Milletvekili Tevfik Ensari, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve Mardin eski milletvekili Süleyman Bölünmez de eşlik etti.

 

Federasyon Başkanı Ahmet Tunç tarafından kapıda karşılanan Çankırı ve beraberindekiler, etkinliğe katılanlar ile tek tek selamlaşırken, etkinlikte kadınlarla da bire bir sohbet etme imkanı buldu. Kadınlarla yapılan görüşmede kadınların ne gibi etkinlikler yaptıklarını ve sıkıntılarını tek tek not eden Çankırı, ‘İzmir’e Mardinli Kadınlar Derneği kurulsun’ diye öneride de bulundu. Federasyon Başkanı Ahmet Tunç’un, ‘sizin öncülüğünüzde olsun’ demesi üzerine ise Çankırı bu öneriye onay vererek kadınlara yönelik projelerin bu dernek üzerinden yürütülebileceğini ve konuyla ilgili yakından takipçi olacağını vurguladı.

 

KILINÇ: “HER ZAMAN KUCAKLAYICI OLDUK”

 

İlk olarak konuşma yapan Anıttepe Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ve Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Kılınç, Mardin milletvekilinin İzmir’den aday gösterilmemesinin kendilerini onure ettiğini ifade etti. Kılınç yaptığı konuşmasında Mardin halkı olarak her zaman kucaklayıcı olduklarını ifade ederek, “Bugün evimizde içimizden birini aramızda ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Mardin denildiği zaman biz hiç bir suretle din, dil, ırk ve mezhep ayırt etmedik. Toplum olarak her zaman kucaklayıcı olduk. Bu sebepten dolayı bugün ve bugüne kadar İzmir’de yaşayan Mardinlilerin siyasi partilere söylediği tek bir cümle vardı. Biz her zaman ‘ne olur bize bir adım gelin’ dedik. Çünkü Biz Mardinliyiz ve bize 1 adım gelene 3-5 adım gitmesini biliriz. Bu noktada AK Parti bizim sesimize kulak verdi ve bu dönemde Mardin’imizden bize Ceyda Bölünmez Çankırı’yı emanet etti. Bize emanet edilen kardeşimizi, ablamızı burada ağırlamak onuru da apayrı bir duygu. İnşallah biz ona layık oluruz ve kendisi zaten bize layık olur” dedi.

 

TUNÇ: “İZMİR’E ÇOK ŞEY KATACAĞINIZA EMİNİM”

 

Ardından konuşma yapan İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç, Ceyda Bölünmez Çankırı’nın İzmir’e çok şey katacağına emin olduğunu vurgulayarak, “Sayın Vekilim, dernek başkanlarım, yönetim kurulu üyelerim, bu mübarek günde bu saatte burada olmanızla bizleri onurlandırdınız. Amacımız İzmir’de yaşayan Mardinliler ve de tabi ki İzmir. İzmir’in siyasetine, ekonomisine, çehresinin değişiminde Mardinliler. Mardin Federasyonu hep var oldu var olacak. Bizim üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya, seçilmişlerimizin de bizlerle istişareleri ile hem Mardinli kimliğini hem de İzmir’imize çok şey katacağımızı bilmekteyiz. El ele güzel günlere inşallah” şeklinde konuştu.

 

ENSARİ: “BABASI MARDİN’E EN ÇOK KATKI YAPAN KİŞİDİR”

 

AK Parti İzmir eski milletvekili Tevfik Ensari ise konuşmasında, aynı görev milletvekilliği görevi yaptıkları Ceyda Bölünmez Çankırı’nın babası Süleyman Bölünmez’in, Mardin’e en çok katkı yapan kişilerden biri olduğunu ve bu noktada kızı Ceyda Bölünmez Çankırı’nın da görev yaptığı dönemde Mardinlilerle iç içe olmayı hiç bırakmadığını söyledi. Ensari konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ben uzun süredir aranıza gelemiyordum. Fakat bu gece iyi bir vesile oldu. Aranızda olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Hepiniz beni biliyorsunuz ki ben ilk dönem AK Parti milletvekilliği görevi yaptım. Buradaki herkesle de yüz yüze ve gönül gönüle olduk. Bu seçimde büyük bir boşluk doldu diye düşünüyorum. Milletvekilliği aday listesi açıklandığında birkaç saatliğine bir sıkıntı olmuştur ama AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir’den bir aday koymamasının boşluğu sevgili kardeşim Ceyda ile dolmuştur. Artık bizim Mardinli olarak ‘buradan Mardinli aday gösterilmedi’, ‘burada bizi temsil edecek kimse yok mu?’ diye bir bahanemiz olamaz. Hem Mardinli hem de bayan olması bizim için büyük bir gururdur. Belki federasyon, bir sivil toplum kuruluşu olarak siyasete alet olmamalı diyebiliriz ama burada farklı bir durum var. Burada federasyon hemşerilik duygusunu ön plana koymuştur. Normalde siyasete uzak durmalıdır ama burada bu hemşerilik duygusu konuya bambaşka bir boyut getirmiştir” dedi.

 

BÖLÜNMEZ: “MECLİSTE GÜZEL GÜNLER GEÇİRDİK”

Ceyda Bölünmez Çankırı’nın babası Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez ise konuşmasında, milletvekilliği yaptığı dönemde hem AK Parti hem de CHP’lilerle bir arada Mardin için büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Hemşerilerimin varlığı benim için her zaman büyük bir destek oldu. Şimdi de Sevgili kızım Ceyda’nın vekil adaylığı sürecinde yan yanayız. Hepinize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE VURGUSU

Sahura kısa bir zaman kalmasından dolayı konuşmasını kısa tutmak istediğini söyleyerek başlayan Ceyda Bölünmez Çankırı ise, 25 Haziran sabahı daha güçlü bir Türkiye’ye uyanmak istediklerini vurguladı. İzmir’deki Mardinlilerin gözlerine baktığında büyük bir umut ve ışık gördüğünü de dile getiren Çankırı, “Daha haftası dolmadan yine federasyonumuza geldik. İnşallah hep bu sıklıkta beraber oluruz. İlk günden beri sizlerle büyük bir coşkuyla, hem teşkilatlarımız hem de Mardinli kardeşlerimiz beni büyük bir sevgiyle kucakladılar. Mardin’den herkes akrabasını aramış ve bana destek olma noktasında istekte bulunmuş. Ben yetişmeye çalışıyorum ama görüşemediğim varsa hakkını helal etsin. Biz 25 Haziran sabahı güçlü bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz. Ben hep babamla birdim ama seçim sürecinde bizi ikiye böldüler ve babam bir yandan ben bir yandan çalışmaya devam ediyoruz. Güçlü bir başkanı seçmemiz için çok fazla çalışmamız gerekiyor. Şu an saate baktığımızda ben sizleri çok fazla tutmak istemiyorum. Fakat inanın ki gerçek başarı tesadüf değildir. Ben partimizde çalışan ana kademeden gençlik kollarına, mahalle başkanlarından muhtarlara kadar herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Şu an her kademe bir fiil sahada çalışıyor. Bu anlamda herkese tekrardan çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

 

Çankırı, Tevfik Ensari’den sonra AK PARTİ İzmir’den Mardinli bir vekilin görülmediğine işaret ederek, “ Tevfik ağabeyden sonra büyük bir temsiliyet hasretiniz vardı. Bu da genel merkezimiz tarafından görüldü ve benim buraya adaylığımla ile birlikte bu hasret sona ermiştir. İlk 2 gün birazcık çıtırdamalar oldu ama onun dışında hiç bir sorun şu ana kadar yaşanmadı. Bunun büyük bir ihtiyaç olduğu görüldü ve sizlerin sayesinde de bu temsiliyet taçlanacaktır. Ben parti ayrımı yapmadan bu kardeşiniz için, birlik ve beraberliğimiz için, Türkiye’nin daha güçlü olması için hepinizin, hep beraber partimizden yani AK Parti’den yana oy kullanmanızı canı gönülden istiyorum. Hepinizin gözünde bu ışık var ve ben bu güçle beraber tüm Mardinlilere ve İzmir’e layık olmaya çalışacağım. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum” ifadesine yer verdi.

Etkinlik, sahurun yapılmasının ardından karşılıklı fikir alışverişleri ve sohbet eşliğinde devam etti.


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61