AK PARTİ İL BAŞKANI KILIÇ?TAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ?A DESTEK

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, asıl olması gereken İslami değerleri gündeme taşıyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında Ankara ve İzmir Barolarının faşist ve haddi aşan açıklamalarını sert bir dille kınadı.

Mardin 28.04.2020 15:52:29 0
AK PARTİ  İL BAŞKANI KILIÇ?TAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ?A DESTEK

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, asıl olması gereken İslami değerleri gündeme taşıyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında Ankara ve İzmir Barolarının faşist ve haddi aşan açıklamalarını sert bir dille kınadı.


 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın hutbesinde dile getirdiği; "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim", ifadeleri çok yerinde ve asıl olması gereken cümlelerdir. Müslüman kimliğine sahip olan bizler inandığımız yol doğrultusunda yaşamamızı sürdürmeliyiz. Aksi takdirde geçmişte olduğu gibi günah ve hastalık batağına girmemiz kaçınılmaz olacaktır. Buna binaen Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş'ın hutbesinde dile getirdiği söylemler inandığımız değerlere yönelik çok doğal ifadelerdir. Normal olmayan konu ise aksini savunmaktır. Ankara ve İzmir Barolarının yaptığı küstah açıklamalar ise, toplumun beklentilerini karşılayan ve aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş'ın kendi hakkı olan gerçekleri açıklayıcı hutbesine faşist bir dille saldırmalarıdır".



İl Başkanı Kılıç, "Aslında bunların asıl derdi inançlarımızı kabullenememeleridir. İslam dininin koyduğu yaşayış tarzını hazmedemiyor olmalarındandır. Yoksa bir insanın hele bu kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin Diyanet İşleri Başkanı ise, inandığı değerlere göre konuşması en doğal üslup ve haktır. Aile mefhumunu yıkan bu türden kişiler ile ilgili Kur’an’da ayetlerin olmasına bile tahammül edemiyorlar. Bırakın bunu Ülkemizin dini konularda en yetkili kişi konumunda olan Prof.Dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunma hadsizliğini bile gösterebiliyorlar. Bu faşistliğin başka bir yöntemi olsa gerek. Akıl tutulmasına konu olan Ankara ve İzmir Barolarının yaptığı başka bir tahribat ta, yaptıkları açıklamalarla insanların temel hak ve hukuklarını hiçe saymalarıdır. Bir açıklama ancak bu kadar küçük ve alçakça olabilir. Ankara ve İzmir Barolarının yaptığı bu faşist açıklamaları şiddetle, esefle kınıyoruz".

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00