AK PARTİ HAYMANA`DA OLAYLI KONGRE

AKP?nin Haymana 6.olağan ilçe kongresinde olaylar yaşandı. Haymana?da AKP?nin kurucu isimlerinden olan ve Haymana Belediye Başkanlığı da yapan Hacı Aysu Ak Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Gündem 11.09.2017 15:23:41 0
AK PARTİ HAYMANA`DA OLAYLI KONGRE

 AKP’nin Haymana 6.olağan ilçe kongresinde olaylar yaşandı. Haymana’da AKP’nin kurucu isimlerinden olan ve  Haymana   Belediye Başkanlığı da yapan Hacı Aysu Ak Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Ak Parti Haymana 6.olağan Kongresi'nde  ilginç olaylar yaşandı. İlçe Kongresinde başkan adayları ve delegeleri arasında yaşanan tartışmalar sonucu gergin anlar yaşandı. Ak Parti  Haymana kurucusu ve eski Belediye Başkanı  Hacı Aysu yaptığı konuşmada partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Hacı Aysu Kongrede yaptığuı konuşmasında;''Son bir aydır çok şeye şahit oldum.Bu Davanın kutsallığına benden fazla ianan kimseyi ben tanımıyorum.Biz bu işe gönlümüzü verdik.Biz herieyimizi verdik.Bugün burada her şey bitmedi.Ama Başkanım burada konuştu Anlattı.Peygamberimizin yaşantısından bahsetti.Yahuhepimiz Ümmeti Muhammediz.Biz O yaşantıları biliyoruz. Yahu...Biz O Yaşantılar içerisinden bugünlere geldik.Bugün Kongreye çıkacağız.15 Gündür önümüze çekilmyen set kalamadı.Ben bu teşkilatı kurduğumda  üye yapacak adam bulamıyorduk.Bugün geldiğimiz noktada malesef üzülerek söylüyorum.Adeta Rant'ın derdine düşmüşüz.

 

Ben Vahit kardeşimle beraber bu yola çıktık.İl Başkanımla yaptığımız görüşmede ben dedim ki arkadaş benim kimseyle sorunum var,ne kin tuıttuğum birileri var,ne de Rüstem Kandemirin kişiliği ile sorunum var.Benim sorunum,benim derdim Haymana dedim.Benim derdim Köylüm dedim...Benim derdim Milletim.Milletimiz ağlıyor.Yapmayın,Yapmayın dedim.Bu şekildev yürümüyor.Yani Allah rızası için bir şeyler yapın.Dedim.

 

Ak Parti Otekileştiren değil,birleştiren bir partidir.Bugün geldiğimiz noktada insanlar ötekileştiriliyor.Biz her yerde varız.Allaha  şükürler olsun.Her yerde yiyecek ekmeğimiz vardır.Niye bize bu kimliği Ak Parti kazandırdı.Biz Ak Parti'ye girerek şeref vermedik,biz Ak parti'ye girerek şeref aldık.Arkadaşlar...Ama bugün geldiğimiz nokta malesef  öyle değil,Ben daha fazla uzatmayacağım.Bugüne kadar 2001 yılından bu yana çıkmış olduğumuz bu kutlu yürüyüşte bize yön veren,bizimle gözyaşı döken,bizimle omuz omuz yürüyen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. ve bundan böyle Ak Partili bir sade vatandaş olarak meydanlarda olacağım.Bugün itibariyle Ak Parti üyeliğimden de istifa ediyorum.Buradan sizlerden helallik istiyorum.Benim sizlerde olan haklarım helal olsun.Hepinizi rabbime Emanet ediyorum''Diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Kongrede  ayrıca gazeteci- yazar Rüzgar Hamza Kabasakal içerideki tartışmayı görüntülediği sırada divan heyeti tarafından salondan çıkarıldı. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’un da gazetecinin üzerine yürüyerek hareketler hakaret ettiği  öne sürüldü. İlçe Başkan adaylarının dakikalarca sürdürdüğü itirazlara rağmen divan heyetinin seçimde sadece Kandemir’in listesi üzerinden tek adayla seçimi gerçekleştirdiği iddia edildi.

 

Gazeteci- yazar  Rüzgar Hamza Kabasakal  bugün  yazılı basın açıklaması yaparak,Kongrede yaşanan olaylara açıklık  getirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00