AK PARTİ`DE ADAY ADAYLIK BAŞVURULARI 29 NİSAN TARİHİNDE SONA ERECEK

AK Parti?de milletvekili aday adaylığı başvuru süreci başladı. Milletvekili aday adaylığı Başvuruları 29 Nisan Pazar gününe kadar yapılabilecek. Başvuru için erkek adaylardan 6 bin, kadın adaylardan 3 bin, engelli adaylardan ise bin TL ödeyecek.

Gündem 25.04.2018 07:19:57 0
AK PARTİ`DE ADAY ADAYLIK BAŞVURULARI 29 NİSAN TARİHİNDE SONA ERECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal bugün Merkez Karar ve Yönetim Kurulu sonrası  aday adaylığı ve seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Mahir Ünal “Partimize adaylık başvurularının 24 Nisan Salı günü başlamasına yani ve 29 Nisan Pazar günü sona ermesine karar verildi. Milletvekilliği başvuruları genel merkezimize veya il başkanlıklarımıza bizzat yapılmasına karar verilmiştir” dedi

 

AK Parti erkek, kadın ve engelli vekil adayları için son başvuru tarihi ve başvuru ücretini yayınladı.  AK Parti milletvekili aday adaylığı için son başvuruları 29 Nisan Pazar günü alacak.Başvuruda bulunacak Adaday adaylarından  Erkek adaylardan 6 bin TL, kadınlardan 3 bin TL, engelli adaylardan da bin TL vekillik başvuru ücreti alınacağı açıklandı.

 

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına parmak sallama yeri değildir." dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama ve değerlendirmelerinden sonra Seçim İşleri Başkanlığının sunum ve önerilerinin karar altına alındığı toplantıda kampanya süreciyle ilgili bir sunumun yapıldığını ifade eden Ünal, TBMM parti grubu çalışmaları ile ilgili bir sunumla toplantının sona ereceğini aktardı.

 

Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran erken seçim tarihini ilan etmesiyle ülkenin önünde yeni bir dönemin kapılarının açıldığına dikkati çekti. Yüksek Seçim Kurulunun da seçim takvimini oluşturmaya başladığını hatırlatan Ünal, dün yapılan MYK toplantısında partinin yürüteceği çalışmaları gözden geçirdiklerini, MKYK'da bunları ana hatlarıyla paylaştıklarını anlattı.

 

MKYK'nin bazı yetkilerini Seçim İşleri Başkanlığına devrettiğini söyleyen Ünal, AK Parti'nin tüm seçim çevrelerinde seçime iştirak edeceğini ifade etti.

 

Ünal, "Partimiz listesinden gösterilecek adayların tespiti ve sıralamasının bütün seçim çevrelerinde merkez yoklaması usulüyle yapılmasına ki bunu da biz 3-4 Mayıs'ta temayüllerimizi gerçekleştireceğiz. Tam olarak 2 Mayıs Çarşamba, 3 Mayıs Perşembe ve 4 Mayıs Cuma günü de temayül sonuçlarının tasnifini gerçekleştireceğiz. Partimize adaylık başvurularının 24 Nisan 2018 Salı günü başlamasına, ve 29 Nisan 2018 Pazar günü sona ermesi kararı alındı." diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00