AK PARTİ ANKARA TEŞKİLATI,İŞ ADAMLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Başbakan Yrd. Yalçın Akdoğan ile Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı Ankaralı İş Adamları ile kahvaltıda bir araya geldiler..

11.03.2015 14:40:57 0
AK PARTİ ANKARA TEŞKİLATI,İŞ ADAMLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Sosyal İşler Biriminin  organize ettiği " Bu Çaresizliğe Dur De” Kampanyasının duyurulması amacı ile Ankara İş Adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldiler.

Kahvaltıya, Başbakan Yardımcısı,    Yalçın Akdoğan, Ankara İl Başkanı  Mustafa Nedim Yamalı, İl Başkan Yardımcıları Ramazan Arslan, Edip Balcı, Cemalettin Kömürcü, Yalçın Karslıoğlu, Ahmet Uzunoğlu, Saliha Dönmez Göğebakan , Şenol Sazak,Hakan Han Özcan İl Yönetim Kurulu Üyeleri  ve çok Sayıda iş adamı karıldı 

Toplantıda açılış Konuşmasını Sosyal işler Birim Başkanı   Ramazan Arslan Suriyeli Kardeşlerimize ulaştırmak üzere "Bu Çaresizliği Dur De " Sloganıyla başlayan yaklaşık 40 gündür devam eden kampanyamız 100 tırlık hedefini  fazlası ile tamamlamıştır. dedi

"Yük olarak değil emanet olarak görmeliyiz"

AK Parti İl Başkanı sayın Mustafa Nedim Yamalı  konuşmasında AFAD yetkililerinin verdiği rakam üzerine Ankara'da 35 bin civarında Suriyeli Kardeşimiz mevcut, bu kardeşlerimizin sorunları bizim sorunumuz, çünkü bu kardeşlerimiz insanlığın bize emaneti.

Devletin ve milletin Suriye'den gelenlere sahip çıktığını ve çıkmaya devam ettiğini, özellikle AFAD'ın çok önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Sorunun genişliği ve olayın daha devam edecek olmasının, bu çalışmaların daha ciddiye alınması gerektiğini ortaya koyduğunu ifade eden Yamalı, "Bu gelen insanlar bizi korkutmamalı, bu hem onların hem bizim imtihanımız. Türkiye gelişen bir ekonomi zaten önümüzdeki 5-10 sene içinde göç alması gereken bir ülke. Bu kardeşlerimizi sosyal boyutuyla düşünmeliyiz. Bu kardeşlerimizi sırtımızda yük olarak değil emanet olarak görmeliyiz" dedi.

100 tır olarak hedeflediğimiz Yardım Kampanyamız, tamamlanmıştır, Ankaralı teşkilatlarımız ve Belediye Başkanlıklarımızın kampanyaya katkıları oldukça fazladır.siz değerli  Yardımsever iş adamlarımızın da bu kampanyaya duyarsız kalmayacağını biliyorum .. dedi.

  Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirten Akdoğan, "Geçmişte çok büyük katliamlar yaşandı, büyük savaşlar oldu, büyük insanlık dramları oldu, bundan daha beteri oldu belki ama bu çağda, bu yüzyılda, modern dünyada, demokrasinin, insan hak ve özürlüklerinin, medya gücünün, iletişimin, ulaşımın ulaştığı bu noktada böyle bir katliama sessiz kalınması ibretlik bir durumdur" diye konuştu.

Bu durumun katliamın kendisinden daha vahim olduğunu dile getiren Akdoğan, "Bir insanlık sınavına tabi tutulduk. İnsanlık sınavını çoğu ülkelerin, çoğu milletlerin geçemediğini gördük. Biz Türkiye ve Türk milleti olarak bu sınavdan alnımızın akıyla çıktığımızı düşünüyoruz. Sınav bitmiş değil zorlu, çetin bir süreç var önümüzde. Ama devlet ve millet olarak bu sınavdan gerçekten başarıyla çıkmaya çalışıyoruz. Utanç duygusu yaşamamak için, aynaya baktığımızda kendimizden utanmamak için gerçekten sınavdan başarıyla çıkmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00