AK-KİM KİMYA`YANIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU`NA ULUSLARARASI ÖDÜL

Ak-Kim Kimya?nın ?Gelecek Bizim Ellerimizde? temasıyla hazırladığı 2014 ? 2015 Sürdürülebilirlik Raporu dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (League of American Communications Professionals-LACP) ta

26.03.2017 09:40:03 0
AK-KİM KİMYA`YANIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU`NA  ULUSLARARASI ÖDÜL

Ak-Kim Kimya’nın “Gelecek Bizim Ellerimizde” temasıyla hazırladığı 2014 – 2015 Sürdürülebilirlik Raporu dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (League of American Communications Professionals-LACP) tarafından ödüllendirildi. Ak-Kim’in Sürdürülebilirlik Raporu, 2015-2016 Vision Awards / Annual Report Competition’da, sürdürülebilirlik raporları arasında ikinci olarak Altın Ödül’ün sahibi oldu.

 

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında ve uluslararası kabul görmüş Küresel Raporlama Rehberi (Global Reporting Initative) GRI’ya uygun olarak hazırlanan Ak-Kim’in 2014-2015 Sürdürülebilirlik Raporu, dünyanın en saygın iletişim kuruluşlarından biri olarak nitelendirilen LACP tarafından Altın Ödül’e layık görüldü.

 

İlk izlenim, kapak tasarımı, paydaş mektubu, anlatım dili, finansal veriler, yaratıcılık, verilen mesajların açıklığı ve bilgiye erişebilirlik kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda Ak-Kim Kimya Sürdürülebilirlik Raporu 100 üzerinden 98 puanın sahibi oldu.

 

“Gelecek Bizim Ellerimizde” diyerek sürdürülebilirlik alanında bir dizi çalışmaya imza atan Ak-Kim hem bireysel hem de kurumsal olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimseyerek bu standartlardaki performansını artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Ak-Kim 2013 sürdürülebilirlik raporu ile de daha önce LACP Gümüş Ödülü’nü kazanmıştı.

 

Ak-Kim hakkında

Türkiye’nin öncü kimyasal madde üreticisi Ak-Kim, 1977 yılından bu yana Akkök Holding bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ak-Kim, Yalova ve Çerkezköy’de yaklaşık 300 bin m2’lik bir alana kurulu, yüksek teknolojiye sahip 3 fabrika ve 20’ye yakın üretim tesisinde uluslararası pazarda kabul görmüş inorganik, organik kimyasallar ve tekstil yardımcı maddeleri ile kâğıt ve su kimyasalları, çimento öğütme ve beton katkı kimyasalları üretmektedir. Şirket yıllık 600 bin tonluk üretim kapasitesine sahip tesislerinde 500’ü aşkın farklı kimyasal maddenin üretimini gerçekleştirmektedir. Sahip olduğu geniş ürün yelpazesiyle başta tekstil, metal, gıda, temizlik, su arıtma, kağıt endüstrisi, ilaç ve inşaat olmak üzere farklı sanayi gruplarına hitap etmektedir.

Rakiplerinin üretim tesislerinin bulunduğu ülkelerde dahi ürünlerini satabilecek güce sahip olan Ak-Kim, dünya devleriyle yarıştığı uluslararası pazarlarda müşteri odaklı ürünleriyle rekabet üstünlüğünü korumaktadır. Şirket yurt dışında beş kıtada, yaklaşık 65 ülkeye yayılmış olan ihracatının yarısını AB ülkelerine, geri kalan kısmını ise Pakistan, İsrail, ABD, Kanada ve Kore gibi ülkelere yapmaktadır.

Ak-Kim, sahip olduğu know-how ve teknolojileri 2002 yılından bu yana yurt dışındaki firmalara satmakta ve mühendislik çalışmalarından anahtar teslimi taahhütlere kadar farklı birçok hizmet gerçekleştirmektedir.

 

LACP Hakkında

LACP 2001 yılında kuruldu. Birliğin amacı halkla ilişkiler sektöründeki profesyonelleri bir araya getirerek bu alandaki iyi ve başarılı uygulamaların tanınmasına ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. LACP, yıllık faaliyet ve sürdürülebilirlik raporları da dâhil olmak üzere halkla ilişkiler ve iletişimin farklı alanlarında saygın ödüller veriyor. Bütün ödüller sektör profesyonellerinden oluşan jüriler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda sahiplerini buluyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78