AHMET KARTAL: BİZ İSLAMİ BİR ŞUUR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ!

Artuklu Haber İnternet Gazetesi yazarlarından Ziya Gündüz,Mesaj FM Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Kartal ile radyonun misyonu, hedefi ve gayesi üzerine konuştu.

Kültür ve Sanat 8.10.2021 10:16:00 0
AHMET KARTAL: BİZ İSLAMİ BİR ŞUUR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ!

1994 yılından itibaren Kocaeli’nin Gebze ilçesinden “Hayatı Kuşatan Radyo” sloganıyla yayın hayatını büyük bir özveriyle sürdüren Mesaj FM Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Kartal ile radyonun misyonu, hedefi ve gayesi üzerine konuştuk. Ahmet Kartal, “Eğitici ve öğretici yayınlarla Mesaj FM bir okul görevi üstlenmektedir” dedi.

 

Röportaj: Ziya Gündüz

 

Mesaj FM’nin misyonu hakkında bize bilgi verir misiniz?

Mesaj FM’ in Misyonu Milli ve Manevi değerlerimize uygun bir yayın anlayışını temsil etmek 7 DEN 70 E çocuk-genç-yaşlı demeden herkese ulaşabilmektir. Ayrıca nitelikli yayınlarla geniş kitlelere ulaşmaktır. Allah Teâlâ’nın razı olacağı bir yayın anlayışını temsil etmektir. Eğitmek ve Öğretmektir. Tam da bu noktada Bir Okul görevi görmektir misyonumuz. Bir Metafor yapacak olursak “İşitsel Okul” diyebilirsiniz aslında. Eğitici-Öğretici yayınlarla Mesaj FM’yi okul gibi görmektedir dinleyicilerimiz.

 

Mesaj FM’nin hedefi nedir?

Mesaj FM’in iki ana hedefi vardır. Bunları şu şekilde açıklayabilirim:

1. Hedefi:  nitelikli programcılar aracılığıyla kaliteli programlar, değer yargılarımıza uygun, toplumu ilgilendiren ve bilgilendiren programlara vesile olmak.

2. Hedefi: Varoluş gayemizi bize hatırlatan Yüce Mevla’mızın razı olacağı bir Müzik tarzını yaygınlaştırmak. Kaliteli ilahi-ezgi-Tasavvuf eserleriyle dinleyicilerimizi kalben ve zihnen besleyerek İslami bir şuur oluşturmak. 

Bizi hedefimize ulaştıran binlerce örnekten sadece bir tanesini bir dinleyicimizin radyomuza ulaştırdığı mesajı üzerinden paylaşmak isterim. Darıca’dan bir dinleyicimiz şöyle bir mesaj atmıştı:

 “Selamünaleyküm ben Mesaj FM’yi test yayınından itibaren hiç bırakmayan dinleyicilerdenim. O zamanlarda rumuzum fakirullahtı. İstek programları favorimizdi. Gerçi her programı bilinçlenmemize vesile olan programlardı Allah razı olsun… Mesaj FM ailemizin bir parçası.  Çocuklarımı Mesaj FM’le büyüttüm iyi ki varsın Mesaj FM hep var ol. Hayatımızın bir parçası olmaya devam et… Allah çalışanlardan emeği geçenlerden razı olsun” evet zannediyorum sadece bu mesaj hedefimize ulaştığımızın bir göstergesidir, elhamdülillah!..

 

Mesaj FM’de ne gibi programlar var?

Bizim bir sloganımız var. “Hayatı Kuşatan radyo” sorunuzun cevabı bu slogan aslında. Mesaj FM hayatın içinden tüm konulara değinmeye çalışan bir radyo.7 den 70 e herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, Tematik yani kültürel alanlarda konu ağırlıklı programlar var Mesaj FM’de. Sağlıktan- habere, Kültür sanattan-müziğe, Tarihten edebiyata, Çocuk- Kadın Aile konularına kadar birçok alanda programlar var.

 

Peki, yeni yayın döneminde neler var?

Örneğin prime sağlık adında bir Sağlık programı var, vatandaşın sağlık konusunda merak ettikleri konuları alanında uzman profesör. Doçent ve operatör Doktor seviyesinde hekimlerimiz canlı yayında dinleyicilerimizi bilgilendiriyor. Bilinç saati adında İslam tarihi konusunda doyurucu bir program var. Hukuk Dünyası adlı program, vatandaşın hukuki meselelerine ve sorularına cevap veriyor. Sabah ve Akşam kuşağında Haber bültenlerimiz yine canlı olarak sunuluyor. İş Dünyası adlı bir program var Tüm Esnaflarımızı bir bütçe talebi olmaksızın misafir ediyoruz ve firmalarını tanıtma imkânı sunuyoruz. Engelli kardeşlerimizi unutmadık, Türkiye’nin ilk Otizmli radyo programcımız, Engelsiz Yaşam adı ile güzel bir program sunuyor ve engelli kardeşlerimizin sesi oluyor. İstek saati ile dinleyicilerimizin eser isteklerini ve mesajlarını canlı olarak yayınlıyoruz. Çocuk programları planlıyoruz mesela, onları mutlu edebilmek için.

 

Sizi diğer radyolardan farklı kılan nedir?

Öncelikle diğer radyoları rakip olarak görmüyoruz bilakis refik olarak görüyoruz. Yani arkadaş gibi. Aynı camia içerisindeyiz. Başarılı olmalarını canı yürekten temenni ediyoruz. Bizi diğer radyolardan farklı kılan birkaç husus var. 1994 yılında kurulmuş olmamız ilklerden oluşumuz farklı kılıyor. Türkiye’nin ilk kurulan radyoları içerisindeyiz. Bir başka husus Toplumun Milli ve manevi hassasiyetlerini temsil ediyoruz, toplumu alakadar eden konuları yayınlıyoruz. Toplumdan ve halktan asla kopmuyoruz. Bu da bizi farklı kılıyor. Tematik yayın yapmamız da bizi farklı kılan bir husus.

 

Size göre radyoculuğun zorlukları nelerdir?

Mesleğini severek yapan ve kendini mesleğine adayan insanlar içi zorluk yoktur kanaatimce. Ancak elbette teknik olarak bizim mesleğimizin de zorlukları var elbette.. Mesela; Genel yayın yönetmeni olduğum için, 24 saat boyunca canlı konuklu ve paket tüm yayınları eksiksiz bir şekilde ifa etmeniz gerekiyor. Canlı yayınlarda konuştuğunuz her kelime mesuliyet içeriyor dikkat etmelisiniz. Teknik bir arıza meydana geldiğinde yeri geliyor yayın vericilerinin bulunduğu dağa kar-kış demeden çıkmanız gerekiyor ki defalarca çıkmışımdır. Zaman zaman il dışına yolculuklar yapmışızdır teknik konular için.

 

Yaptığımız yayınlarla ilgili ne gibi olumlu veya olumsuz tepki alıyor musunuz?

Yaptığımız yayınlarla ilgili her türlü eleştiri ve tepkiye açık bir kurumuz. Olumlu ve olumsuz tepkiler alıyoruz elbette. Yayınlardan ciddi anlamda istifade ettiğini bildirenler oluyor. Rahatsız olduğunu bildirenler de.. Programcının görüşlerine katılmadığını bildirenler de.. Demokratik bir ülkede bizler eleştirinin her türlüsüne açığız. Yeter ki üslup korunsun saygı ve nezaket çerçevesinde tepkiler verilsin.

 

Mesaj FM’yi dinlemek dinleyicilere neler kazandırır?

Mesaj FM’yi dinlemek Milli ve manevi değerlere ilişkin bilinç katar şuur katar. Toplumu ilgilendiren birçok konuda fayda ve katkı sunar. Müzik anlayışı ile Hakkı hatırlatan Ahireti kazandıracak ve İmanı esaslara saygı duyan bir dinleti anlayışı kazandırır. Kısacası Darıca’dan mesajını ileten dinleyicimizin dediği gibi “Selamünaleyküm ben Mesaj FM i test yayınından itibaren hiç bırakmayan dinleyicilerdenim. O zamanlarda rumuzum fakirullahtı. İstek programları favorimizdi. Gerçi her programı bilinçlenmemize vesile olan programlardı Allah razı olsun… Mesaj FM ailemizin bir parçası.  Çocuklarımı Mesaj FM’le büyüttüm iyi ki varsın Mesaj FM hep var ol. Hayatımızın bir parçası olmaya devam et…

 

Son olarak konumuzla ilgili neler söylemek istersiniz?

Son olarak bu röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum.  Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Okuyucularınızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

 

Ahmet Kartal kimdir?

Erzurum Merkez’de Doğdum, İlköğretimimi Erzurum 12 Mart İlköğretim okulunda ortaokulunu ise Cemal Gürsel Orta Okulunda okuyup lise öğretim döneminde  İzmir Bornova İmam hatip Lisesi’nde okudum. Ortaokul dönemimde şiir yarışmasına katılarak Erzurum il geneli şiir okuma birinciliği aldım, 10 yaşımdan itibaren Medrese ve Kur’an Kurslarında büyüdüm. Hafızlığa Erzurum’da bulunan Abdurrahman Gazi Kuran Kursunda başladım.2011 yılında Ege Bölgesi Kuran Kurslar arası Kuran-ı Kerimi güzel okumada birincilik alarak, İzmir’de Vekil İmamlık Yaptım. Ardından Kocaeli’nde bulunan Kuran Kurslarında bulundum ve ücretli öğretmenlik yaptım. Şuanda Bölgesel Radyo olan Mesaj FM’de Genel Yayın Yönetmenliği görevini haftalık olarak da ulusal bir TV kanalda programı yapmaktayım…

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

RÖPORTAJ:ZİYA GÜNDÜZ


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22