AHMET TÜRK`TEN HÜKÜMET`İN EYLEM PLANI DEĞERLENDİRMESİ

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Başbakan?ın açıkladığı politikaların Kürtleri sindirmeye yönelik olduğunu belirterek, Türkiye halkların geliştireceği ortak eylemlerle bu politikanın boşa çıkacağını söyledi.

Gündem 6.02.2016 12:51:55 0
AHMET TÜRK`TEN HÜKÜMET`İN EYLEM PLANI DEĞERLENDİRMESİ

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Başbakan’ın açıkladığı politikaların Kürtleri sindirmeye yönelik olduğunu belirterek, Türkiye halkların geliştireceği ortak eylemlerle bu politikanın boşa çıkacağını söyledi.

Cizre'de bir binanın bodrum katında mahsur kalan yaralıların kurtarılması için girişimlerde bulunmak için 3 gündür Mardin'de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile birlikte Kızıltepe Belediyesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantı da konuşan Demirtaş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

'Yine çatışma mizanseni yaratıldı'

 "İçişleri Bakanlığı koordinesinde ambulanslar binaya kadar gidecek, yaralıları alacaktı. Dün yine aynı senaryo tekrarlandı. Ambulanslar ana caddeye kadar gittiler, orada durduruldu. Sokağa tank atışlarıyla birlikte çatışma görüntüsü ve mizansen yaratıldı” diyen Demirtaş, “Güvenliğinizi sağlamamız mümkün değil” denilerek, ambulansların engellendiğini söyledi. Cizre'de bir başka binada bulunan ve burada çıkan yangından dolayı 9'unun yanarak can verdiği yaralıların durumuna da değinen Demirtaş, "Oradan bize ulaşan bilgilere göre, o binada yangın çıktığı ve insanların olduğu şeklindedir" dedi.


Karşılaşılan durumun ilk trajedi ve ilk hukuksuzluk olmadığını da söyleyen Demirtaş, şunları söyledi: "Her yeni seferde daha fazla vahşi olmayı başarıyorlar, biz de şaşırıyoruz. İnsanlığın en dibe vurduğu dönemi yaşıyor AKP. 5 kişilik grupla sağlık ekiplerini alacağız diyoruz, gitmeye hazırız diyoruz, günlerdir izin verilmiyor. Şırnak Valisi dahil hepsi çok iyi biliyorlar ki orada sivil insanlar var."

İki binada bulunan yaralıların da dışarı çıkamadığını ifade eden Demirtaş, "Onlar neden çıkamıyor, çünkü keskin nişancılar ateş ediyor. Ambulansların gelmesine izin vermiyorlar. Çok sayıda çürümüş cenaze var" dedi. Siyasi iktidarın Kürtleri kurtarma adına Kürtlerin çocuklarını katlettiğini, cenazelerinin sürüklendiğini söyleyen Demirtaş, buna da 'demokrasi, huzur operasyonları' denilmesi üzerinde durdu.


Yaşanan vahşete karşı tüm halkı duyarlı olmaya çağıran HDP Eş Genel Başkanı, dün halka yaptığı "gidişata müdahale etme" çağrısını yineleyerek, “  Bu nedenle çağrımızı tekrarlıyorum; 'Zulme Karşı Ses Yükselt, Barışa Ses Ver' diyoruz. Her yerde 'ben ne yapabilirim' demeyin. Yaptığımız çağrının çok kıymetli bir eylem çağrısı olduğunu herkes anlamalı” dedi.

Türk’ten Türkiye halklarına demokratik eylem çağrısı

Demirtaş’ın ardında konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise, sokağa çıkma yasaklarının Kürt halkını sindirmeye ve susturmaya yönelik olduğunu vurgulayarak, "Evleri tanklarla, toplarla yerle bir ederek, sivillerin, kadınların, çocukların ölümünü gerçekleştiriyorlar. Halkımız direnişiyle yalanlarını açığa çıkaracak. Bugün Mardin'de konuşuyoruz. Çağrımız Kürdistan'adır, Kürt halkınadır. Bu politikayı boşa çıkarcak demokratik eylemlerle, Başbakanın açıkladığı politikanın Kürtleri sindirmeye yönelik olduğunu göstermemiz lazım. Türkiye halklarına de seslenmek istiyorum. Bugün yaşadığımız zulüm politikalarına suskun kalmasınlar. Halklar arasında düşmanlığın gelişmesine engel olalım, duruşumuzu ezilen mazlum halkın yanında ortaya koyalım. Bu konudaki tepkilerimizi bütünleştirelim. Halklarımızı faşist diktatörlükten kurtaralım diyorum" diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78