AHMET DAVUTOĞLU`NDAN BELEDİYELERDE Kİ GÖREVDEN ALMALARA ELEŞTİRİ

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır,Mardin ve Van İllerinde Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmalarına yönelik olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda uygulamayı ağır bir dille eleştirdi.

Gündem 19.08.2019 15:27:06 0
AHMET DAVUTOĞLU`NDAN BELEDİYELERDE Kİ GÖREVDEN ALMALARA  ELEŞTİRİ

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu İçişleri Bakanlığı tarafından  Diyarbakır,Mardin ve Van İllerinde Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmalarına yönelik olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda uygulamayı ağır bir dille eleştirdi.

 

  "Belediye başkanlarının görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır" diyen Davutoğlu da biz dizi tweet attı.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Ahmet Davutoğlu ilk Twetinde:''Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Mardin,Diyarbakır ve Van  Belediye Başkanlarının idari tasarufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır.Seçimle Gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir.''Dedi.

Bir diğern Twetinde ise Davutoğlu;''Adayların seçimlere girmesi kanuna aykırı ise  Yüksek Seçim Kurulu seçim öncesi bunu değerlendirmelidir.Elbette seçim sonraında işlenen suçlara ilişkin de gerekli tedbirler alınabilir Abcak bunu Yargı nezdinde Hukuki şartları olşmalıdır''Diyerek yargı kararı olmadan İçişleri Bakanlığının tedbiren görevden almasının sert bir dille eleştirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62