AHMET AKGÜL, GÖREVİNDEN İSTİFA EDİYOR!

Mardin DİKA Başkanı,Mardin Merkezli Strateji Kuruluşu USTAD`ın Başkanı,Ortadoğu Çözüm Platformu (Kurucu Başkanı),Araştırmacı Yazar Ahmet Akgül, 7 Haziran Milletvekili Genel seçimlerinde Mardin Ak Parti`den aday adaylığı için görevinden istifa edeceği öğr

Siyaset 8.02.2015 19:08:20 0
AHMET AKGÜL, GÖREVİNDEN İSTİFA EDİYOR!

Mardin DİKA Başkanı,Mardin Merkezli Strateji Kuruluşu USTAD'ın Başkanı,Ortadoğu Çözüm Platformu
(Kurucu Başkanı),Araştırmacı Yazar Ahmet Akgül ,7 Haziran Milletvekili Genel seçimleriinde Mardin Ak Parti'den aday adaylığı için Görevinden istifa edeceği bilgisine ulaştık.Artuklu Haber olarak,Mardin'in Sevilen isimlerinden Ahmet Akgül'ün Ak Parti Mardin'den aday adayı olmak üzere,1o Şubat 2015 Tarihinde Görevinden istfa edeceği bilgisine ulaştık.

AHMET AKGÜL KİMDİR?

1971 yılında Savur Gölbaşı Köyünde doğdu.

Konya İmam-Hatip Ortaokulu ve Mardin İmam-Hatip Lisesi mezunudur.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesini dönem üçüncüsü olarak tamamlayıp İslam Tarihi ve Sanatları anabilim dalında tezli yüksek lisansını yaptı..

Çalışma hayatına Gaziantep Organize Sanayi, Şanlıurfa İl Özel İdaresi ve Diyanet taşra teşkilatının ardından MEB’da öğretmenlik, il bilişim koordinatörlüğü ve idarecilikle devam etti.

Mardin merkezli bölgenin ilk düşünce kuruluşu USTAD’ı kurdu ve bu çatı altında düzenlenen çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemi başta olmak üzere bölgesel, ulusal ve uluslararası tüm çalışmalarında aktif rol aldı.

Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt illerini kapsayan DİKA Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçimle işbaşına geldi ve halen bu görevi yürütmektedir

Mardin'i Doğu'nun ve  İslam Coğrafyasının düşünce merkezi haline getirecek "Uluslararası Kasımiye Buluşmaları" projesi ile ilgili altyapı çalışmalarını sürdürmektedir.

İç ve dış politika ile bölgesel ve güncel konularda ulusal ve uluslararası röportajlar vermekte, yerel basın ve ulusal haber sitelerinde güncel yazıları yayınlanmaktadır.

Ortaokul ve Lise yıllarında MGV ve kardeş kuruluşlarda görev alan Akgül, Ortadoğu Çözüm platformu, Mardin İHH ve Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu kurucu üyesi olup Birlik Vakfı ve bir çok sivil toplum örgütünde gönüllü faaliyetlerde yer almaktadır.

İyi derecede Arapça ve Osmanlıca, orta seviyede Kürtçe ve İngilizce bilmektedir.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ÖZEL HABER


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04