AĞRI VALİLİĞİNDEN FLAŞ``LEYLA``AÇIKLAMASI

Ağrı`da ailesiyle bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki kız Leyla Aydemir ile ilgili Ağrı Valiliğinden yazılı basın açıklaması yapıldı.

Gündem 24.06.2018 13:37:57 0
AĞRI VALİLİĞİNDEN FLAŞ``LEYLA``AÇIKLAMASI


Ağrı'da ailesiyle bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki kız Leyla Aydemir ile ilgili Ağrı Valiliğinden yazılı basın açıklaması yapıldı.

 

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada;

 

''15 Haziran 2018 günü saat: 09.30 sıralarında 13.08.2015 doğumlu Şükran ve Nihat kızı Leyla Aydemir isimli kız çocuğunun Ağrı Merkeze bağlı Bezirhane köyünde ailesi tarafından kaybolduğu fark edilip ve etrafta arayıp bulamaması üzerine ailesi ve köy halkı tarafından köy içinde yapılan aramalarda çocuk bulunamamış ve durum 155 Polis İmdat İhbar Hattına ardından, 156 Jandarma imdat hattına bildirilmiştir.

 

  Kaybolması olayı ile ilgili olarak haberin alınmasına müteakip, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı 16 personel ve köy halkı ile köy içerisinde bulunan bütün boş metruk binalar, ağıllar, ağzı açık çukurlar, dere yatağı ve her yer tek tek aranmıştır.

 

  15 Haziran 2018 günü İl AFAD ekibi bataklık ve sulak alanlarda arama faaliyetlerine başlamış olup, ayrıca civar illerdeki AFAD ekipleri de dahil edilmiştir.

 

  Leyla Aydemir isimli kız çocuğunun temin edilen son fotoğrafı tüm İlçe Jandarma Komutanlıklarına,bütün yol kontrol noktalarına ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirilmiştir.İl Merkez ve ilçelerdeki tüm Mobese kayıtlarına bakılmıştır.

 

  Köyde kayıp olan çocuğun düşebileceği su birikintileri ve artezyen kuyuları vidanjörler aracılığıyla boşaltılarak arama yapılmıştır. Ayrıca köyde bulunan yüksek otlar kesilerek daha detaylı arama yapılması sağlanmıştır.

 

  Olay bölgesine daha geniş ve kapsamlı arama yapmak maksadı ile arama köpekleri ve havadan Drone ile köy ve civarında arazi taraması yapılmıştır.

 

  Emniyet Müdürlüğü Balık Adam Ekibi su birikintileri ve dere yataklarının aranması sağlanmıştır.

 

  Kayıp olan Leyla Aydemir isimli kız çocuğunun (5000) adet fotoğrafı bastırılarak il genelinde dağıtımı yapılmıştır.

 

  İl jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile müştereken kriz masası oluşturularak her türlü veri ve ihbar titizlikle değerlendirilmektedir.

 

  Şuana kadar kayıp olan Leyla Aydemir isimli kız çocuğuyla ilgili bir bulguya rastlanmamıştır.Arama faaliyetleri devam etmekte olup, her türlü teknik ve imkândan yararlanılmaktadır.

 

  Gelişmelerden Kamuoyu bilgilendirilecektir.''Denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AĞRI


25.6° / 14.4°
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52