ADEMHAN:``SÜRECE KATKI KOYMAK İÇİN ADAYIM``

Ademhan, EGİAD ve EGİFED?in kendisi için çok önemli kurumlar olduğunu kaydederek, ?TÜGİK çatısı altında da birlikte çalışma yürüttük. Mardin?de yapılan çalışmalarda da birlikteydik. Bu anlamda toplumsal barışa elbirliğiyle ulaşacağımıza inanıyorum. İş dün

2.06.2015 10:49:08 0
ADEMHAN:``SÜRECE KATKI KOYMAK İÇİN ADAYIM``

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan Ege Genç İşadamları Derneği ile bir araya geldi. Ademhan, “Barışa elbirliğiyle ulaşacağız” dedi.

HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve Ege Genç İş Adamları Federasyonunu (EGİFED) ziyaret etti. Ademhan, genç iş demokrasinin güçlenmesi için HDP’nin barajı geçmesi gerektiğini söyledi.

EGİAD Başkanı Seda Kaya ve EGİFED Başkanı Temel Aycan Şen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ademhan, HDP adaylığı hakkında bilgi verdi.

 

SÜRECE KATKI KOYMAK İÇİN ADAYIM

Ademhan, HDP’nin mecliste olması gerektiğine kalben inandığı için HDP’nin adaylık teklifini kabul ettiğini belirterek, “STK’larda yürüttüğümüz çalışmalarda sürekli toplumsal barış yaptık. HDP de, özellikle bu çabamızdan dolayı sürece katkı sunmamızı istedi. Ben de, Türkiye’de barış sürecinin başarıya ulaşması, demokrasinin güçlenmesi için bu teklifi kabul ettim” diye konuştu.

 

SİYASETİN GÜÇLÜ RENGİ

Ademhan, HDP’nin 39 bileşeni ile Türkiye’de siyasetin önemli bir rengi olduğunu kaydederek, “Aslında asıl konuşmamız gereken şey yüzde 10 seçim barajının adaletsizliğidir. HDP’nin bu barajı aşması bu adaletsizliği bitirecek ve siyaseti normalleştirecektir. Normal olan, bütün toplumsal kesimlerin kendini TBMM’de temsil etmesidir. HDP, adaletsizliğe karşı mücadele veriyor” sözlerine yer verdi.

Ademhan, EGİAD ve EGİFED’in kendisi için çok önemli kurumlar olduğunu kaydederek, “TÜGİK çatısı altında da birlikte çalışma yürüttük. Mardin’de yapılan çalışmalarda da birlikteydik. Bu anlamda toplumsal barışa elbirliğiyle ulaşacağımıza inanıyorum. İş dünyası 7 Haziran’dan sonra da siyasete toplumsal sorunlar konusunda yol gösterici olacaktır” açıklamasını yaptı.

SAĞDUYU SÜRMELİ

EGİAD Başkanı Seda Kaya da, Ademhan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Türkiye’nin yarınlarında herkesin katkı koyması gerekir. Bu da sağduyu ile olabilecek bir şeydir. Seçimlere günler kala herkesin 7 Haziran’ı selametle geçirebilmemiz için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

EGİFED Başkanı Temel Aycan Şen de, her koşulda HDP’nin sağduyulu tutumunun devam etmesini beklediklerini belirtti.

Toplantıda Ademhan, iş adamlarının HDP ile ilgili sorularını da cevapladı. Ademhan, toplantıda gelen soruları yanıtlarken, “Bizim için çok verimli ve ön açıcı bir görüşme oldu” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR

 
 
 

25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,4%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,04
  • EURO

    34,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2445,99% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00