ADEMHAN İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, İzmir iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. İ

Siyaset 4.06.2015 10:25:26 0
ADEMHAN  İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, İzmir iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD), Türk- Arap İş Adamları Derneği (TURAB) ve İzmir Ticaret Borsası’nı (İTB) ziyaret etti. Ademhan, ziyaretlerde Türkiye siyasetinin normalleşmesi için HDP’nin mutlaka TBMM’de olması gerektiğini anlattı.

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Ademhan, “İş dünyasının içinden gelen biri olarak, ülkemizin siyasi durumunun iş hayatımıza nasıl yansıdığını yakından biliyorum. Gönül rahatlığıyla, kalkınma, yatırım gibi kavramları konuşmanın tek yolu, toplumsal barışın sağlanmasıdır. Bunun da yolu, siyasetin toplumsal barış için önüne hedef koymasından geçiyor” dedi.

 

HDP BARIŞ İÇİN MECLİSTE OLACAK

İki yılı aşkın süredir etkin bir şekilde devam eden barış sürecinin Türkiye halkına önemli kazanımlar getirdiğinin altını çizen Ademhan, “Bir toplumsal meseleyi, dünyadaki örneklerinde olduğu gibi bu şekilde çözebilmek önemli bir siyasi irade istiyor. İşite HDP, bu siyasi iradeyi oluşturan en önemli parti. Bu sürecin toplumsal mutabakat dikkate alınarak çözülebilmesi için de HDP’nin güçlü bir aktör olarak TBMM’de olması gerektiğini vurguladı” diye konuştu.

Ademhan, İZSİAD’ın iş dünyasının önemli bir kurumu olduğunun da altını çizerek, “İlerici, özgürlükçü ve demokrat tutumunuzla toplumsal barışa güç vereceğinize inancımız tamdır” dedi.

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt da, Ademhan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “7 Haziran seçimlerinin Türkiye açısından kritik olduğu kesin. Ancak, 7 Haziran’dan sonra da hep birlikte bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Siyasetçilerin de bu gerçeği unutmadan halkla buluşmasını temenni ediyoruz" sözlerine yer verdi.

 

ORTADOĞU'DAKİ GERLİLİME DİKKAT

TURAB Başkanı Sabuhi Attar'ı da ziyaret eden Ademhan, Attar ile Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler üzerine sohbet etti. Ademhan, Türkiye'nin Ortadoğu'daki gerilimli siyasetin içine çekilmemesi için 7 Haziran seçimlerinin bir fırsat olduğunu kaydederek, "Ortadoğu'daki savaşın içine girmek istemiyorsak, demokratik siyaseti güçlendirmemiz gerek. Komşularımızla ilişkilerimizin olumlu anlamda düzenlenmesi için bir özeleştiri şart. HDP'nin TBMM'de takınacağı tutum da barış temelli bir tutum olacaktır" ifadesine yer verdi.

Attar da, Suriye'deki karışıklığın 10 yıl daha sürebileceğini belirterek, "Büyük küresel güçlerin yarattığı bu ortama karşı dikkatli olmak gerek. 7 Haziran seçimlerinin sonucu ne olursa olsun, siyasetin barışçıl bir dil üzerinden yürümesi gerekir" dedi.

Son olarak İzmir Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Ademhan, İTB Başkanı Işınsu Kestelli ve yönetim kurulu ile sohbet etti.

YÜZDE 10 BARAJI YIKILMALI

Ademhan, HDP'nin mecliste olması gerektiğine kalben inandığı için HDP'den gelen teklifi kabul ettiğini anlatarak, "Yüzde 10 barajı dünyanın hiçbir yerinde olmayan adaletsiz bir baraj. Baraj aşılamadığı için başta HDP gelebeği olmak üzere, bir çok toplumsal kesim TBMM'de temsil edilemiyor. Bu seçimde HDP'nin barajı geçmesi ile artık baraj yıkılacak ve tüm kesimler barajı reddedecek bir mücadele verek. Bu da siyasetin normalleşmesi demektir" açıklamasını yaptı.

Kestelli de Ademhan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Çıktığınız yolda size başarılar dileriz. Dileriz 7 Haziran'daki sonuçlar ülkemiz ve insanlarımız için hayırlı olur" dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88