ADANADAKİ MARDİNLİLER MARDAV İFTARINDA BULUŞTU

Adana?daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği düzenlendi. Yemekte Mardinli üniversite öğrencilerine burs ve ihtiyaç sahibi Mardinli ailelere Ramazan paketi yardımı toplandı.

Mardin 26.06.2015 16:45:47 0
ADANADAKİ MARDİNLİLER MARDAV İFTARINDA BULUŞTU

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği düzenlendi. Yemekte Mardinli üniversite öğrencilerine burs ve ihtiyaç sahibi Mardinli ailelere Ramazan paketi yardımı toplandı.

Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Seyhan Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, iftar saati öncesi gelen Mardinli hemşehriler, burada hasret giderip sohbet etti. İftar saatinin yaklaşması ile davet edilen bir hoca tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından iftar saatinin girmesi ile birlikte programa katılan davetliler birlikte oruçlarını açarak iftar yemeklerini yedi.

Yemeklerin yenilmesinin ardından programda konuşmalarda oldu. İlk konuşmayı yapan MARDAV Başkanı Osman Göktekin, vakıfları için yapılan yeni binalarının büyük bir bölümünün bitirildiğini ancak ufak tefek eksiklerin kaldığını dile getirdi. Hemşehrilerinin yeni vakıf binaları ile ilgilenmelerini isteyen Göktekin, “Sizlerin sayesinde çok büyük ve güzel işler yaptığımızı biliyorum. Ben buradan yeni vakıf binamıza katkılarından dolayı Sayın Nurettin Özdener’e teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği düzenlendi. Yemekte Mardinli üniversite öğrencilerine burs ve ihtiyaç sahibi Mardinli ailelere Ramazan paketi yardımı toplandı.

Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Seyhan Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, iftar saati öncesi gelen Mardinli hemşehriler, burada hasret giderip sohbet etti. İftar saatinin yaklaşması ile davet edilen bir hoca tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından iftar saatinin girmesi ile birlikte programa katılan davetliler birlikte oruçlarını açarak iftar yemeklerini yedi. İftar yemeği sırasında uzun süredir birbirleri ile görüşemeyen hemşehriler arasında geçen sohbet ise iftar yemeğine ayrı bir anlam kattı.

GÖKTEKİN: HER ŞEY MADDİYAT DEĞİLDİR
Yemeklerin yenilmesinin ardından programda konuşmalarda oldu. İlk konuşmayı yapan MARDAV Başkanı Osman Göktekin, vakıfları için yapılan yeni binalarının büyük bir bölümünün bitirildiğini ancak ufak tefek eksiklerin kaldığını dile getirdi. Hemşehrilerinin yeni vakıf binaları ile ilgilenmelerini isteyen Göktekin, “Biz çok mütevazi bir vakıfız gösteriş peşinde değil de, sadelik peşindeyiz. Sizlerin sayesinde çok büyük ve güzel işler yaptığımızı biliyorum. Her şey maddiyat değildir. Maneviyatta önemlidir. Ben burada Sayın Nurettin Özdener’e teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine bir gün sitemde bulundum. Kimse gelmiyor. Vakfımızla kimse ilgilenmiyor dedim. Binamızın ufak tefek eksikleri kaldı. Geldiğimde bunların bir kısmının yaptırıldığını gördüğümde, yapılanları kimin yaptığını soruyorum ve gidip o kişileri buluyorum. Teşekkür ediyorum. Nurettin Bey’e de teşekkürlerimi sunuyorum. Gelip binanın bazı eksiklerini yaptırmış. Biz senin katkını o binayı yaptıranın katkısından daha çok olduğunu düşünüyoruz. Çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

ÖZDENER: ÇOK GÜZEL BİR BİNA YAPILMIŞ
İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nurettin Özdener’de programda, Mardin konulu şiiri okudu. Ardından yaptığı konuşmada ise,”Başkanımız ve yöneticilerimiz çok çok prestijli bir bina yapmışlar. İnanılmaz güzel bir bina, inanılmaz güzel bir salon. Dileğimiz odur ki hep beraber gelecek Ramazan’da iftarımızı orada Çukurova’da daha kalabalık yeriz. Allah Halil İbrahim bereketi versin.” ifadelerini kullandı.

YALÇIN: SİZLERİNDE DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
MARDAV Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın’da burada kısa bir konuşma yaparak, gıda yardımı ve burs yardımı yapabileceklerin desteklerini beklediklerini söyledi.
Yalçın, “Hepinizin Ramazan ayını kutluyorum. Vakfımızın amacını hepimiz biliyoruz. Bu vakıf ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize gıda yardımı ve burs yardımı yapan bir vakıftır. O açıdan sizin gibi güzide hemşehrilerimize ancak ulaşabildik. Birçoğunun il dışında olması bu programa katılmalarına engel oldu. Vakfımızın amacı burs toplamak, gıda yardımı yapmak, yolda kalan hemşehrilerimizi Mardin’e ve diğer illere göndermektir. Bu yıl Ramazan paketlerinin gecikmemesi amaçlı 2 Bin tane sipariş verdik. Siz değerli dostlarımızda eğer yardımda bulunmak isterse, gıda paketinin ücreti 60 TL.’dir. Öğrenci bursumuzda yıllık 800 TL’dir.” şeklinde konuştu.

YEMEK DUASI YAPILDI
Ardından Çukurova İlçe Vaizi Zeki Uyanık tarafından yemek duası yaptırıldı. İftar programına Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Göktekin, Vakıf Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Vakıf Genel Sekreteri ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Vakıf S aymanı Metin Kanık, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve İlkhaber, Ege’de Bugün ve Güney Hakimiyet gazetelerinin İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, Yönetim kurulu üyeleri, Hikmet Aslan, Mehmet Sadık Üstemel, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şirin Acar, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhaluk Demir, Büyükşehir ve Yüreğir Belediyeleri Meclis üyesi Remzi Kar, Adana Güreş İhtisas Kulüp Başkanı Mustafa Uslu, İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nurettin Özdener, Seyhan Belediye Meclis Üyesi Enver Ökmen, Defterdar Müdür Yardımcısı Emrullah Bulut, Kurumlar Saymanlık Müdür Yardımcısı Aziz Güzel, Mardin Özel İdaresi eski Genel Sekteri Mehmet Sırrı Hamidi ve Mardinli mahalle muhtarları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Program hemşehrilerin hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04