ADANA DOĞANKENT NÜFUS ŞEFLİĞİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Yüreğir Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü Doğankent Nüfus Şefliği; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Gündem 23.12.2023 17:37:00 0
ADANA DOĞANKENT NÜFUS ŞEFLİĞİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Yüreğir Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü Doğankent Nüfus Şefliği; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

 

 Doğankent Nüfus Şefliği açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı  Mehmet Sağlam'ın  yanı sıra Adana Valisi   Yavuz Selim Köşger, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Vali  brahim Taşyapan ile il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Sakip Pehlivanoğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Vali   İbrahim Taşyapan’dan sonra bir konuşma gerçekleştiren Adana  Valisi  Köşger; Doğankent Nüfus Şefliğinin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

Vatandaşımızın ayağına hizmet getirme vesilesiyle bir arada olduklarını söyleyen Vali Köşger, “Nüfus teşkilatımız 1831 yılında kurulmuştur. Bu tarih günümüzde dünyadaki birçok devletin kuruluşundan daha eski bir tarih. Bu durum bizim ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğumuzu gösteriyor. Nüfus teşkilatımız, ülkemizin 190 yaşını bulmuş bir kurumu. Dünyadaki birçok devletin bu kadar ömrü yok. Nüfus teşkilatımız bu kadar eski diye geri kalmış bir kurum da değil. Bizim mesleğe başladığımızdan beri MERNİS diye bir uygulama var. Bu uygulama, dünyadaki belki de dijitalleşme hizmetlerinin en köklülerinden biri.” dedi.

 

Günümüzde nüfus idaremizin bu ana omurga üzerinde tüm e-devlet hizmetlerini, dijital hizmetleri, bankacılık hizmetlerini ve diğer hizmetleri yürütür hale geldiğini belirten Vali Köşger, “Bu, dünya ülkeleri arasında köklü olduğumuz kadar çağın gereklerine de ayak uyduran bir ülke olduğumuzun bir göstergesi. Nüfus Teşkilatımız, İçişleri Bakanlığımız yüz akımız. Ondan dolayı bu hizmetleri gerçekleştiren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Bu hizmeti bugün Doğankent Mahallesi’nde vatandaşımızın ayağına getiren başta İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, bu hizmetin hassaten burada hızlı bir şekilde tesis edilmesinde emekleri olan Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Sağlam’a, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Vali Sayın İbrahim Taşyapan’a, il teşkilatımıza, kaymakamlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getiren Vali Köşger, “Bu yeni, modern devlet anlayışımızın bir göstergesi. Biz hizmeti vatandaşın ayağına getiriyoruz. Vatandaşa en yakın noktada, en kaliteli hizmeti sunuyoruz. Bu, birçok devletin şu an başaramadığı bir şey. Bundan dolayı ne kadar iftihar etsek az. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.” dedi.

 

İçişleri Bakan Yardımcısı  Mehmet Sağlam ise yaptığı konuşmada her şeyin başının huzur ve güvenlik olduğunu söyledi.

Huzur ve güvenlik olmadan nüfus müdürlüğünün de fazla bir anlam ifade etmeyeceğini dile getiren Bakan Yardımcısı Sağlam, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’nin huzur ve güvenliği için İçişleri Bakanlığı olarak 7/24 çalışıyoruz. Adana da bizim için önemli. Bundan birkaç hafta önce Adana’da bir güvenlik toplantısı yaptık İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın başkanlığında. Emniyet Genel Müdürümüz, Jandarma Genel Komutanımız, Sahil Güvenliğimizin tüm birimlerinin katıldığı Sayın Valimizin ev sahipliğinde yaptığımız güvenlik toplantımızda Adana ile ilgili neler yapabiliriz, çok ciddi manada bunları değerlendirdik.” dedi.

Adana’da en büyük sorunlarımızdan birinin madde bağımlılığı olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Sağlam, “Madde bağımlılığı sıkıntılı bir hale gelmiş durumda. Gençlerimiz, yavrularımız maalesef bu bataklığa düşmüş durumda. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapacağız. Zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Bunun için de mutlaka vatandaşla devletin iş birliği yapması gerekiyor. Sadece güvenlik önlemleriyle bizim bu sorunu çözmemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızın bizlere ihbarda bulunması gerekir. Mahallenizde, sokağınızda, evinizin önünde bu işlerle uğraşanları bildirmeniz gerekiyor. Güvenlik güçlerimiz de anında gereken müdahaleyi yapacaklar. Kararlı bir şekilde bunlarla mücadele edilecek. Yeni bir düzenleme getireceğiz, 112’ye ihbarda bulunanların artık kimliklerini söyleme ihtiyacı da olmayacak. Kimliklerinin saklı kalmasını istiyorlarsa o da saklı olarak kalacak, hiç kimse tarafından bildirilmeyecek. Dolayısıyla hep birlikte, el birliği ile bu zehir tacirlerine karşı mücadelemize yoğun ve hızlı bir şekilde devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yine önemli sıkıntılardan bir tanesinin de kendine mafya adı veren, kendini farklı gören, kendinde suç işleme özgürlüğü gören tipler olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Sağlam, “Bunlara yönelik de mücadeleden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Türkiye’de hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü ve ayrıcalığı yok. Kim suça bulaşmış olursa olsun, sıfatı ve statüsü ne olursa olsun yakalayıp adalete teslim edeceğiz.” dedi.

Bir diğer sıkıntılarımızdan bir tanesinin de düzensiz göç olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Sağlam konuşmasının devamında, “Bu konuda bize ciddi talepler geldi. Biz Türkiye’de 4 ilimizi pilot il olarak ilan ettik. Bunlardan biri de Adana. Adana’ya 3 tane mobil aracı gönderdik. Bu araçlardan bir tanesi yoğun olarak Yeşilbağlar Mahallesi’nde bir diğeri Akıncılar Mahallesi’nde bir diğeri de Kocavezir Mahallesi’nde olmak üzere. Şimdi göçmenleri ikiye ayırıyoruz. Burada da haksızlık yapmamak lazım. Bir düzenli göçmenler, bir de düzensiz göçmenler. Düzenli göçmen yasal olarak ülkemize girenlerdir bunlarla bizim bir sıkıntımız yok. Eğer bunlar bir suça karışmamışlarsa bunlar bizim misafirlerimizdir. Ama suça karışmışlarsa bedelini öderler. Bizler düzensiz göçmenlerle mücadele edeceğiz. Artık göçmenlerin gruplar halinde mahallerimizde, sokaklarımızda gezmelerine müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızı tedirgin etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Adana için büyük şanslardan bir tanesi de Sayın Valimizdir. Sayın Valimiz Türkiye’nin önemli yerlerinde valilik yapmış, son derece tecrübeli ve liyakatli bir valimiz. Dolayısıyla Sayın Valimizin koordinesi altında bu mücadeleler yürütülecek.” ifadelerine yer verdi.

 

Temmuz ayında Doğankent Mahallesi ziyaretinde vatandaşlarımızın ekseriyetle burada bir nüfus şefliğinin olması gerektiğini söylediğini aktaran Bakan Yardımcısı Sağlam, “Nüfus Müdürümüzle ve Valimizle görüştük. Son olarak Yüreğir Belediye Başkanımızı aradım. O da eğer Yüreğirlilerin böyle bir talebi varsa bu benim için bir emirdir ve bana düşen ne varsa yaparım dedi. Sözünde de durdu. Onun için kendisini tebrik ediyorum. Sanırım buradan Yüreğir Merkez 30 km’lik bir mesafe. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte bu kadar mesafeyi gidip gelmeleri bir sıkıntı. Sadece Doğankent değil birçok mahallemiz buradaki bu hizmetten faydalanacak. Onun için bu hizmet son derece önemli. El birliği ile inşallah bundan sonra da Yüreğir’imizin Adana’mızın sorunlarını tespit edip bunlarla ilgili Sayın Valimizin de koordinesi altında hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

 

Konuşmasında Adanalılara bir müjde de veren Bakan Yardımcısı Sağlam, “Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğümüz de eski Kaymakamlığımızın karşısında olan bir yer. Orası da son derece sıhhi olmayan bir ortamda hizmet veriyor. Onunla ilgili de çalışmalarımızı yaptık.  Sabancı Merkez Camisi’nin karşısında eski müze olarak kullanılan yeri de en kısa zamanda inşallah Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak hizmete açacağız. Ben emeği geçen herkese bir Adanalı ve Yüreğirli olarak teşekkür ediyorum. Nüfus Şefliğimizin de Adana’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından İçişleri Bakan Yardımcısı   Mehmet Sağlam, Vali   Yavuz Selim Köşger, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Vali Sayın İbrahim Taşyapan ile il protokolü  açılış kurdelesini keserek Doğankent Nüfus Şefliğini vatandaşlarımızın hizmetine açtılar.

 

Nüfus şefliği içinde yapılan incelemelerin ardından açılış töreni son buldu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19