ADANA KASAPLAR ODASININ SURİYELİ KASAP DENETİMLERİNDE ŞOK GÖRÜNTÜLER!

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini arttıran Adana Kasaplar Odası başkanı Saruhan Yağmur ,Oda Başkanlığımızca yaptığımız denetimler neticesinde yapılan işyeri depo kontrollerinde Suriyeli göçmenlerin işletmekte olduğu tavuk işletmelerinde kesimi

Gündem 26.04.2019 11:28:41 0
ADANA KASAPLAR ODASININ SURİYELİ KASAP DENETİMLERİNDE ŞOK GÖRÜNTÜLER!

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini arttıran Adana Kasaplar Odası başkanı Saruhan Yağmur  Oda Başkanlığımızca yaptığımız denetimler neticesinde yapılan işyeri depo kontrollerinde Suriyeli göçmenlerin işletmekte olduğu tavuk işletmelerinde  kesimi ve satışı yasak olan horoz eti ve kanatlı hayvan kanuna aykırı hareket ettiklerinin  açıkladı.

 

 

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada;

 

''Oda Başkanlığımızca yaptığımız denetimler neticesinde yapılan işyeri depo kontrollerinde suriyeli göçmenlerin işletmekte olduğu tavuk işletmelerinde kesimi ve satışı yasak olan horoz eti ve kanatlı hayvan kanuna aykırı hareket ettikleri tespit edilmiştir. Buradan oda başkanlığımız adına tüm yetkilileri koltuklarından kalkıp göreve davet ediyorum benim esnafım kanunlara uyuyor ve uyguluyor ise Suriyeli mültecilerde bunlara riayet edecektir. Gerek Adana İl Tarım Müdürlüğü gerekse Seyhan İlçe Tarım müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Biz Oda Olarak Aracımız ve Personelimiz ile denetime 7/24 hazırız.''Dedi.

 


Adana Kasaplar Odası başkanı Saruhan Yağmur açıklamasına  devamla şunları söyledi;''Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Ercan Kandemir ve ekibi ile Mirzaçelebi mahallesinde bulunan Suriyeli göçmenlerin açmış olduğu İişletmelerde gerçekleştirdiğimiz denetimler sırasında  satışı ve kesimi yasak olan horoz etinin kanatlı hayvan kanununa aykırı satışı yapıldığı ve kesimi yapılan  tavuk etinin hijyen ortamının sağlanmadan depolarında muhafaza ettikleri ,tespit edilmiş olup,Odamız ve Seyhan zabıta müdürlüğü tarafından  tutanak haline getirilip gerekli işlemler uygulanacaktır vatandaşlarımızın sağlıgı bizim için önemlidir.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19