ADANA KASAP ODASINDAN KUZU ETİ UYARISI

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur yaptığı basın açıklamasında Hükümete Koyun Eti konusunda uyarıda bulunarak, Koyun Etinin piyasada gün geçtikçe fiyatının yükseltilerek,canlı kuzu sayısının ihtiyacın altında olması nedeniyle de fiyatlar

Gündem 12.05.2017 14:19:36 0
ADANA KASAP ODASINDAN KUZU ETİ UYARISI

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur yaptığı basın açıklamasında  Hükümete  Koyun Eti konusunda uyarıda bulunarak, Koyun Etinin  piyasada gün geçtikçe fiyatının yükseltilerek,canlı kuzu sayısının ihtiyacın altında olması nedeniyle de fiyatlara olumsuz yönde etkilediği belirtilerek,Hükumetin olaya el koyması istendi.

 

Başkan Saruhan Yağmur açıklamasında şunları söyledi:

 

"Kuzuda fiyatlar çok yüksek. Kuzu ithalatının yapılması gerek. Büyükbaş hayvanda bir derdimiz yok. Ama kuzu bizi düşündürüyor. Geçtiğimiz yıllarda dişi kuzu ithalatı yapılmamıştı. Bunun olumsuz etkilerini günümüzde görebiliyoruz. Hep ithalat kuzu yapılmıştı. Dişi kuzuya önem verilmedi. Ama şimdi erkek ve dişi kuzu ithalatı yapılmalı. Mesela Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan kuzu ithal edilebilir. Özellikle Romanya'nın küçükbaş hayvan konusundaki kalitesi ortada. Eğer önlem alınmazsa fiyatlar çok  daha da artabilir."

Şu anda canlı kuzunun kilo satış fiyatının 18  lira olduğunu belirten Saruhan, kuzu fiyatının alarm verdiğini vurgulayan Başkan Saruhan,Kurbanlık  canlı koyun fiyatının 25 lirayı geçmesini bekliyoruz.''Dedi.

 

Adana ilinde Koyun eti yerine Suriyeden getirilen Horoz  etini Dana eti olarak satıldığını  duyduklarını belirten  Başkan Saruhan,Adana  da Kasapların Koyun Eti bulmadıklarından yakınarak,Adana da  faaliyet gösteren 852 Kasap'ın bulunduğunu belirterek Adanalı kasaplar olarak çözüm arayışı içerisindeyiz''Dedi.

 

ET VE SÜT KURUMU BİZE ET VERMİYOR

 

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur Et ve Süt Kurumunun uygulamalarından da yakınarak Kasaplara kısıtlı olarak ve Haftada bir Dana eti veren kurumun Şirketlere ise daha cömert davranarak 10-15  Dana vermesi bizleri üzmektedir.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bir an önce olaya müdahil  olmasını beklediklerini söyleyen Başkan Saruhan  vatandaşın Kurban Bayramında kesecek koyun bulamayacağı uyarısında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00