Adalet, Eşitlik, Hoşgörü ve Kardeşlik Hz. Muhammed (SAV) İle Geldi

Büro Memursen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Kutlu doğum haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Mardin 15.04.2015 16:11:42 0
Adalet, Eşitlik, Hoşgörü ve Kardeşlik Hz. Muhammed (SAV) İle Geldi

Büro Memursen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Kutlu doğum haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Mesaj da UNAtT Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya karanlıktan aydınlığa çıktı, Allah inancı ile kalpler nurlandı. Adalet, eşitlik, hoşgörü ve kardeşlik geldi. O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu.

Bu hafta, Peygamberimiz’in (SAV) mesajlarının daha net olarak dile getirildiği bir zaman dilimidir. O’nun hayatı daha iyi öğrenildiği takdirde, mesajları ve ilkeleri de daha iyi anlaşılacaktır. Peygamberimiz sevgi, barış ve hoşgörünün timsalidir. Kur’an ahlakını hayatına şiar edinen Peygamberimizin örnekliği, insanlık için her zaman yol haritası olmaya devam edecektir. Bizlere düşen ise “En hayırlınız, ahlakça en güzel olanınızdır" diyen son Peygamberin bu mirasına sahip çıkmak, şefkatine mazhar olmak ve ahlakına talip olmaktır. Peygamberimizin ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenerek ve kendimize örnek alarak O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz.

Kutlu Doğum Haftası’nda, Hz. Muhammed’in (SAV) ümmeti olarak gönüllerimizde kardeşlik duygusunun ve kardeşlik coşkusunun yeniden yeşermesini, bu güzel erdemlerin hayatımıza ve davranışlarımıza hakim olmasını diliyoruz. Şüphesiz Rahmet elçisi Hz. Muhammed'i (SAV) anlayarak ve onun ortaya koyduğu örnek ahlâkı ve kardeşliği özümseyerek, insanlar arasında kin ve nefreti, farklılıklar arasındaki çatışmaları, şiddeti, insan hakları ihlâllerini, kötü ve zararlı alışkanlıkları azaltabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büro Memur-Sen olarak, bütün üyelerimizin, vatandaşlarımızın ve İslam Âlemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik eder, sevgi, barış, hoşgörü getirmesini dileriz.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88