ADIMLAR MEME KANSERİNE KARŞI ATILDI

Acıbadem Altunizade Hastanesi, bu kez bir yürüyüşle meme kanserine dikkat çekti. Adımların meme kanserine atıldığı etkinliğe doktorlar, hastalar, yakınları ve halktan çok sayıda kişi katıldı.

Sağlık 16.10.2018 21:10:01 0
ADIMLAR MEME KANSERİNE KARŞI ATILDI

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı etkinliklere bir yenisini de ekleyen Acıbadem Altunizade Hastanesi, bu kez bir yürüyüşle meme kanserine dikkat çekti. Adımların meme kanserine atıldığı etkinliğe doktorlar, hastalar, yakınları ve halktan çok sayıda kişi katıldı. 14 Ekim Pazar günü İstanbul Suadiye Sahil Yolu’nda buluşan katılımcılar, yürüyüş sonunda meme kanserine karşı pembe balonlarını gökyüzüne bıraktı.

 

 

Meme kanseri gelişmiş ülkelerde yaşamı boyu her 8 kadında bir görülme sıklığı ile dünya genelinde en çok görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana her yıl Ekim ayında meme kanseri farkındalığının artması amacıyla etkinlikler düzenleniyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi çalışanları, gönüllü hastalar ve yakınları bu konuda farkındalık ve bilinç yaratmak amacıyla bir araya geldi.

 

 

Acıbadem Altunizade Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül Başaran meme kanserinde farkındalığı artırmanın bu kanseri önlemede en önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek “Kadın erkek genç yaşlı demeden toplumun her kesimini kapsayan yüksek bir farkındalık seviyesi yakalamak, meme kanserine yol açabilecek yaşam tarzı ve çevresel faktörler için harekete geçmemiz gerekiyor. Meme kontrollerini zamanında yapmak gerekiyor. Bunun yanı sıra sağlıklı kiloyu korumak ve düzenli egzersiz yapmak da çok önemli” dedi. Bedensel ve ruhsal sağlığı olumlu yönde etkileyen egzersizin topluca yapıldığında etkili bir bilinçlenme aracı da olacağını kaydeden Acıbadem Altunizade Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Can Atalay da “Kanser vakalarının görülme sıklığı giderek artıyor. Bu durumda tedaviden önce teşhis daha da fazla önem kazanıyor. Bugün burada toplanıp yürüyerek toplumu meme kanseri ve erken tanının önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçladık. Meme kanserine erken evrede yakalanan hastalarımız bugün burada gördüğünüz gibi sosyal yaşama kanser öncesi dönemde olduğu gibi devam edebilmektedir.”

 

Pembe balonlarıyla Suadiye sahilini dolduran ve Caddebostan’a kadar yürüyen katılımcılara sahilde yürüyen vatandaşlar da destek verdi. Pembe balonların gökyüzüne uçurulduğu yürüyüş renkli görüntülerle son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00