Açık Öğretim Lisesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Mardin´de Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen törende 376 kişi Açıköğretim lisesinden mezun olarak diplomalarını aldı.

Polisiye Haberler 13.06.2013 20:34:09 0
Açık Öğretim Lisesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Mardin´de Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen törende 376 kişi Açıköğretim lisesinden mezun olarak diplomalarını aldı.

Hayatboyu öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal BİÇERLİ´ninde katıldığı törene diplomalarını almaya gelen vataşların içinden bebekleriyle birlikte gelenler de vardı, çocuklarıyla okuduklarını belirten veliler de  törende yerlerini aldı.

Törende konuşan Mardin  il Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU: "Bildiğiniz üzere Ulusal Hayat boyu Öğrenme konferansı Salı günü ilimizde başlamış olup Perşembe günü sona erecektir.  Konferansımızın 2. Gününde Açık öğretim lisesi Mezunlarımızın diploma töreni için Halk Eğitim Merkezimizde toplanmış bulunmaktayız. Herhangi bir nedenle Örgün Eğitime devam edememiş yada örgün eğitimin dışına çıkmış bireylere, eğitime devam hakkı tanıması açısından Açık öğretim kurumları büyük bir boşluğu doldurmaktadır.  Hayat Boyu Öğrenmenin önemli ayaklarından biri olan Açık Öğretim faaliyetleri ilimizde de yaygınlaşarak devam etmektedir.Bu yıl 343 kişi Açık Öğretim Kurumlarımızdan mezun olmuşlardır.Şu anda Açık öğretim lisesine 15.425 kişi Açık öğretim ortaokuluna 2.585 kişiAynı zamanda 2013 öğrenci yüz yüze eğitim alarak Mesleki Açık Öğretime devam etmektedir.Bununla birlikte Halk Eğitim Merkezlerimizde, bu yıl Eylül ayı itibarı ile 14.447 kişi Mesleki kurslara, okuma yazma kurslarına ve sosyal-kültürel kurslara devam ederek sertifika almıştır.

 Ufuk açıcı çalışmalarıyla önümüzü açan sayın  genel müdürümüze ve uygulamalarda aktif rol alan Halk Eğitim Merkezlerimiz yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.Ayrıca mezunlarımızın engel tanımadan Açık öğretim imkanını kullanıp, azimle çalışarak bu diplomayı almayı hakketmiş olmalarını çok önemsiyor ve hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

  Mardin vali yardımcısı Selim PALAMUT, imkansızlıklar nedeniyle, liseyi yarıda bıraktığını söyledi. Bu çağın Eğitim çağı olduğunu belirterek "Eğer diplomanız yoksa, sertifikanız yoksa bilgileriniz bir kıymet ihtiva etmiyor. Öğrendiğiniz bilgiler varsa onu da belgelendiriyoruz. Atamızdan, babamızdan ustamızdan öğrendiğimiz el becerileri varsa Hayat Boyu Öğrenmenin sitesi de var, oradan girip bakabilirsiniz onlarıda belgelendirme imkanımız var’’ dedi.

Hayat boyu öğrenme Genel müdürü Mustafa Kemal BİÇERLİ, ise Açıköğretim liselerinde mezun olan Mardinli insanlarımıza,Gençlerimize diplomalarını vermek üzere onlarla bir araya gelmek üzere burada olduklarını belirtti.

Açık öğretim okulları milli eğitim bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini gösterdiğini kaydeden BİÇERLİ: ’’Şuan itibarıyla 1 milyon yüz bini aşkın aktif öğrencimiz var. Bu okullar insanlarımıza fırsat eşitliği sağlaması açısından oldukça önemli bir fonksiyonu icra ediyorlar .Şu ve bu şekilde eğitim imkanlarına kavuşamamış veya eğitimin dışında çıkmış kişilere tekrar eğitim imkanı sağlaması açsından önemli bir fonksiyonu var.Bugün burada 2013 yılı 1.dönemi sonucunda mezuniyeti hak kazanan 376 Mardinli Öğrencimizn diplomalarını vermek üzere geldik.Türkiye genelinde değil sadece açık okullarla batı avrupada ve orta doğuda da varız’’diye konuştu.

Halk Eğitim Müdürlüğü bahçesinde Halk oyunları ekibi gösterisi ile başlayan törene Mardin Vali yardımcısı Selim PALAMUT, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal BİÇERLİ, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU ve diplomalarını almaya gelen öğrenciler katıldı.Açıköğretim lisesi İl birincisi Nayime KAYA adlı öğrenci diploma ve plaketini Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal BİÇERLİ´nin elinden aldı.

Ayrıca görme özürlü bir vatandaşın da açık öğretim ilk okulundan mezun olduğu ve velilerden  takdir toplayarak  belgesini Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü BİÇERLİ´nin elinden aldı. Tören, Halk Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki kokteyl ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABERAJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04