ACIBADEM HASTANESİNDEN ``RÜZGAR BEBEK``AÇIKLAMASI

RÜZGAR BEBEĞİN AMELİYAT SÜRECİ VE SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ ACIBADEM SAĞLIK GRUBUNDAN ABASIN AÇIKLAMASI

Sağlık 11.06.2016 15:10:10 0
ACIBADEM HASTANESİNDEN ``RÜZGAR BEBEK``AÇIKLAMASI

RÜZGAR BEBEĞİN AMELİYAT SÜRECİ VE SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ ACIBADEM SAĞLIK GRUBUNDAN ABASIN  AÇIKLAMASI 

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

9 Haziran 2016, Perşembe günü aniden rahatsızlanmasıyla Ayvalık Devlet Hastanesi’nden Balıkesir Devlet Hastanesi’ne getirilen ve burada büyük kalp damarlarının ters olması nedeniyle hayati riski tespit edilerek Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’ne sevk edilen 24 günlük Rüzgar bebek ile ilgili medyada yanlış bilgi içeren çok sayıda asılsız haber yayınlanmıştır.

 

Bu haberlerde;

• Rüzgar bebeğin Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde ameliyat edilmesi için 70 bin TL gerektiğine dair asılsız ve gerçeğe dayanmayan bilgi verilmiştir. Oysa Rüzgar bebek, hiçbir bedel alınmadan ameliyat edilmiştir ve tedavisine devam edilmektedir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamamızın yayınlanmasını rica eder, göstereceğiniz hassasiyet nedeniyle şimdiden teşekkür ederiz… 

RÜZGAR BEBEK AMELİYAT OLDU!

Rüzgar bebeğin ameliyat süreciyle ilgili asılsız ve gerçeğe dayanmayan bilgi içeren haberlere karşılık Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirkaya şu açıklamayı yapmıştır: 

“Büyük kalp damarlarındaki terslik (Büyük Arterlerin Tam Transpozisyon) nedeniyle hayati bir risk saptanan Rüzgar bebek, 9 Haziran 2016, Perşembe günü Balıkesir Devlet Hastanesi’nin başvurusu üzerine saat 22.15’te Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’ne getirilmiştir. Rüzgar bebek transfer edilir edilmez Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erek tarafından muayenesi ve gerekli tıbbi incelemeleri yapılarak kalp cerrahisi yoğun bakım servisinde tedavisine başlanmıştır. Bebeğin ameliyat sürecine hazırlanması sonrasında, vakit kaybedilmeden 10 Haziran 2016, Cuma sabahı Prof. Dr. Ersin Erek başkanlığındaki kalp damar cerrahisi uzman ekibimiz tarafından acilen ameliyata alınmıştır. Yaklaşık 4,5 saat süren kalp operasyonu sonrasında Rüzgar bebeğin, yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilmektedir.

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi olarak, Rüzgar bebeğin ameliyatı için ailesinden hiçbir bedel alınmamıştır. Gerek kalp cerrahisi alanındaki uzmanlarımızın bilimsel niteliği gerekse bu alandaki alt yapımızla Türkiye’de önemli merkezlerden biri olan hastanemiz, Rüzgar bebeğin sağlığına kavuşması için tüm olanaklarını seferber etmiştir. Bu küçük bebeğimize acil şifalar diliyoruz, hastanemizden sağlıkla taburcu etmeyi arzu ediyoruz.”Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00