Abla-kardeş aynı bakanlık koltuğunda

Yeni kabinenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, eski Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf`ın ablası olduğu ortaya çıktı.

Türk Dünyasından Haberler 24.11.2015 21:36:27 0
Abla-kardeş aynı bakanlık koltuğunda

Yeni kabinenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, eski Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın ablası olduğu ortaya çıktı.

Yeni kabinenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, eski Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın ablası olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'in kabinesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Sema Ramazanoğlu'nun annesi Gülseren Bostancı, kızının bakan olmasını öğrendiğinde çok sevindiğini belirterek, "Ben onları çok emekle büyüttüm. Çok emek verdik, onlar da emeklerini zayi etmediler, hamdolsun" dedi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Bostancı, AA muhabirine, kızı Selma Aliye Kavaf'ın 60. hükumette Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olduğunu, 1 Kasım'da milletvekili seçilen kızı Sema Ramazanoğlu'nun da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olmasını "Allah herkese nasip etsin, demek ki kısmetlerinde varmış" sözleriyle değerlendirdi.
Kızının bakan olacağı yönünde bir beklentisinin olduğunu anlatan Bostancı, bakan olduğunu öğrendiğinde ise çok heyecanlandığını ifade etti.
Bostancı, iki evladının aynı bakanlığa atanmasının anlatılmaz bir duygu olduğunu dile getirerek şöyle konuştu.

"Kızımın bakan olması yönünde biraz beklenti vardı. Çünkü Denizli'de AK Parti yüksek oy almıştı. Kızım da bu süreçte çok çalıştı. Ben onları çok emekle büyüttüm. Çok emek verdik, onlar da emeklerini zayi etmediler, hamdolsun. Allah herkese nasip etsin, demek ki kısmetlerinde varmış. Kızım Sema parti kurucularındandır, diğer bakan olan kızım Selma da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasında emeği var. Allah herkesin çocuklarına nasip etsin, duamız bu. Allah, dünyaya, devlete, millete hayırlı etsin, hayırlı uğurlu olsun."
Partinin kurucu üyeliğinden bakanlığa uzanan yol
Kurucusu olduğu AK Parti'den 13 yıl sonra Denizli Milletvekili olan Sema Ramazanoğlu, 64. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirildi

1959 yılında Denizli'de doğan Ramazanoğlu, ilk ve orta öğrenimini burada bitirdi. 1983'te Ankara Üniveriseti Tıp Fakültesinden mezun olan Ramazanoğlu, çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı.

İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesinde radyoloji alanında tamamlayan Ramazanoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesinde görev yaptığı sırada 28 Şubat sürecini yaşadı.

Başörtüsü nedeniyle sorun yaşadığı hastaneden istifa eden Ramazanoğlu, daha sonra mesleğini özel sektörde devam ettirdi. Sema Ramazanoğlu başörtüsü mücadelesini de siyasi alana taşımaya karar verdi.
Siyasi hayatı başörtüsü mücadelesiyle geçti
AK Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan, Genel Başkan Danışmanlığı ve MKYK üyeliği de yapan Ramazanoğlu'nun siyasi hayatının önemli bölümü başörtüsü mücadelesiyle geçti.

Ramazanoğlu, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davanın iddianamesinde, "türbanı simge ve dayatma unsuru olarak kullandığı" gerekçesiyle Ramazanoğlu'nun milletvekili seçilemeyeceğini, AK Parti'ye bu nedenle ihtar verilmesi gerektiğini savundu. Anayasa Mahkemesi bu istemi oy birliğiyle reddetti.

Ancak Ramazanoğlu, parti kurulduğundan bu yana geçen 13 yıllık süreçte, ilk kez 1 Kasım Genel Seçimi'nde milletvekili adayı gösterildi.

Eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ile evli olan Sema Ramazanoğlu, AK Parti hükümeti döneminde eski Denizli Milletvekili olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da ablası.

İki çocuk annesi olan Ramazanoğlu, Almanca ve İngilizce biliyor.


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00