ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜ JEN PSAKI`NİN AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki Türkiyede Dün Paralel yapıya ilişkin düzenlenen Operasyon ve Gazetecilerin gözaltına alınması işlemine ilişkin uyarılarda bulundu.

Gündem 15.12.2014 13:55:43 0
ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜ JEN PSAKI`NİN AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki Türkiyede Dün Paralel yapıya ilişkin düzenlenen Operasyon ve Gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin uyarılarda bulundu.

 ABD Dışişleri Bakanlığı sözcie Jen Psaki Türk Polisi tarafından gerçekleştirilen Parelel yapıya ilişkin düzenlenen Operasyonları eleştirerek,Türk Hükümetine Dikkatli, olması konusunda uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakan Sözcüsü Jen Psaki`nin konuya ilikin yağtığı açıklama şöyle:

``Türkiye genelinde Türk polisi tarafından bir dizi baskın ve gözaltılar gerçekleştirildiğine ilişkin haberleri yakından takip etmekteyiz. Şu anda görevde bulunan Türk hükümetini açıkça eleştiren medya organlarının, Türk kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen bu eylemlerin hedefleri arasında yer aldığı görülmektedir. Medya özgürlüğü, yargı süreci ve yargı bağımsızlığı, sağlıklı her demokrasinin asli unsurlarıdır ve bunlara Türkiye anayasasında son derece büyük önem atfedilmektedir. Türkiye`nin bir dostu ve müttefiki olarak, Türk makamlarına, eylemlerinin söz konusu temel değerlere ve Türkiye`nin demokratik kurumlarına zarar vermemesini temin etmeleri çağrısında bulunuyoruyoruz.``Açıklamasında bulundu



ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90