ABD SAVUNMA BAKANI MARK ESPER?İN TEHDİTKAR AÇIKLAMASINA DOĞAN BEKİN`DEN JET YANIT

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin,ABD Savunma Bakanı Mark Esper?in Türkiyeyi tehdit eden açıklamasına jet yanıt verdi.

6.08.2019 14:48:46 0
ABD SAVUNMA BAKANI MARK ESPER?İN TEHDİTKAR AÇIKLAMASINA DOĞAN BEKİN`DEN JET YANIT

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin,ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in  Türkiyeyi tehdit eden açıklamasına jet yanıt verdi.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus’un dün yaptığı açıklamada; Türkiye’nin Suriye’nin kuzey doğusunda harekât düzenleme planından endişe duyduklarını ifade etmesinden sonra, ABD yetkilileriyle Ankara’da yapılan görüşmeler sürerken ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in; "Suriye'nin kuzey doğusuna yapılacak tek taraflı herhangi bir operasyon kabul edilemez. Ankara ile bir anlaşmaya varmayı umuyoruz" açıklaması zamanlama açısından diplomasi kurallarını hiçe sayan ve Türkiye’ye ABD isteklerini dayatmaya yönelik son derece talihsiz ve tek kelimeyle aba altından sopa göstermeyi amaçlayan bir açıklama olmuştur.


ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in açıklaması aslında daha önce benzer açıklamalarla Türkiye’ye yönelik tehditkâr göndermede bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasıyla bire bir örtüşmektedir.
ABD, Suriye’nin bütünlüğünden veya Türkiye’nin güvenlik kaygılarından çok, Ortadoğu’daki yeni politik yapılanmayı öncelemektedir. ABD’nin bu bölgede uygulamaya çalıştığı yeni Teo-politik Truva atından kolay kolay vaz geçmesi pek mümkün görülmemektedir. 


Burada asıl üzerinde durulması gereken, Türkiye’nin 32 km derinliğindeki güvenlik şeridinden çok, ABD ve İsrail’in ortaklaşa sürdürmekte olduğu yeni yapılanmalara karşı hükümetin nasıl politikalar geliştireceğidir. 
Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere tarihi bağlamdan bakmaktan uzak durup, mevcut durum tespitinde de yeterli politikalar geliştirilemeyince bu gelişmeler karşısında ABD’nin bölgeye yönelik politik çözüm bulma çabasına bigâne kalınıp, kaotik sorunun Türkiye’den 32 km uzaklaştırılması çabası ön plana çıkmaktadır.


ABD, bölgenin en önemli dinamiğini oluşturan bir arada yaşama kültürünü kargaşa ve çatışma ortamıyla ortadan kaldırıp, mevcut farklılıkları da derinleştirerek dini ve etnik temelli yeni politik kimlikler oluşturma yoluna gitmeyi hedeflemektedir.
Sonuç olarak, kucaklayıcı ve birleştirici politikalara her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu hassas süreçte, zeminin sağlamlaştırılması için önleyici ve kalıcı tedbirlerin elbirliğiyle ele alınması zaruridir.'' dedi.

 

 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07