Tarih: 14.08.2017 10:21

ABD`de eğitim için 400 milyon dolar harcıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin ABD’ye en çok öğrenci gönderen 10 ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar, ABD’de eğitim almak isteyenlere önerilerde bulundu. Halen 10 bin Türk öğrencinin ülkede eğitim gördüğünü söyleyen Çınar, gençlerin okulun adına değil, doğru sektör ve meslek dallarına odaklanmaları gerektiğini ifade etti.

 

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin ve velilerinin yüksek öğrenime ilişkin planları da netleşmeye başladı. Merkezi Washington DC’de bulunan düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization’ın (THO) başkanı Ali Çınar, ABD’de eğitim almak isteyenleri önemli fırsatlar beklediğine dikkat çekti.

 

Türkiye ilk 10’da

 

Türkiye’nin ABD’ye en çok öğrenci gönderen 10 ülkeden biri olduğunu söyleyen Ali Çınar, “Ülkedeki Türk öğrenci sayısı halen 10 bin civarında. Bu öğrencilerin oluşturduğu ekonomik büyüklük de yıllık bazda 400 milyon doları buluyor. ABD’deki eğitim, pratik alanda öğrencilerin önünü açmak açısından Avrupa’daki eğitime göre çok daha ileride. Gözlemlerimiz ve deneyimlerimiz, son dönemde özellikle teknoloji, enerji, sağlık ve siber güvenlik konularının gözde alanlar olduğunu gösteriyor. Bu alanlarda eğitim görenler için önemli iş fırsatları var. Elbette ülkemizin beyin göçünü de engellemesi gerekiyor. ABD’de eğitim görenleri Türkiye’ye getirmek için çaba göstermeliyiz. TÜBİTAK’ın önerilerini, cazip tekliflerini anlatmalıyız” dedi.

 

Çınar, eğitim için ABD’ye gitmeyi planlayanlara şu önerilerde bulundu:

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —